E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ: Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

Τι ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δημοσίευση 17/12/2019 | 19:18

Τέλος για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ: Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

«Θέμα ημερών» είναι η προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. 

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «η ταυτοποίηση των πολιτών είναι μία ευρύτερη στρατηγική. Υπάρχει μία σχετική ευρωπαϊκή η οδηγία eIDAS την οποία πρέπει να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε σοβαρά στη χώρα μας για να μπορέσουμε να δώσουμε πρόσβαση σε αυτές τις ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες. Ως προς αυτό, έχουμε ήδη πει ότι πρώτον θα γενικεύσουμε τη χρήση των κωδικών του Taxisnet για να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και θα προσθέσουμε σε αυτό και τους κωδικούς του τραπεζικού συστήματος, όπως προβλέπεται - και έχει γίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης - και όπως προβλέπει και η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, για να μπορούν οι πολίτες να έχουν πολλαπλούς τρόπους ταυτοποίησης. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η δημιουργία ενός ενιαίου αριθμού για τους πολίτες, ενός αριθμού που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και θα αναγράφεται και αυτός στις νέες ταυτότητες, όταν αυτές θα εκδοθούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε επίσης ότι «με το νέο έτος θα ξεκινήσει να διατίθεται ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου». «Ετσι, με την κάθε υπηρεσία πλέον να είναι σε θέση να αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία της ενημερότητας, διευκολύνουμε σημαντικά πολίτες και επιχειρήσεις από περιττές γραφειοκρατικές ενέργειες» συμπλήρωσε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρινάκης: Παραδίδει τον έλεγχο της Νότιγχαμ για να συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στο Champions League

Αθλητικά Νέα 30.04.2025
Με την κίνηση αυτή και οι δύο σύλλογοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Παύλος Πολάκης: Καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση

Πολιτική 30.04.2025
Δικάστηκε ερήμην ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Τι κατέθεσε ο Σταμάτης Πουλής

Αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε ο δολοφόνος του βασιλιά της μόδας Μαουρίτσιο Γκούτσι

Κόσμος 30.04.2025
Την περασμένη εβδομάδα, ο δολοφόνος του Μαουρίτσιο Γκούτσι πυροβόλησε τον 37χρονο γιο του στο πρόσωπο για μια γρατζουνιά στο αυτοκίνητο

Πού θα βρέχει την Πρωτομαγιά

Καιρός 30.04.2025
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ακίνητα: «Παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027

Οικονομία 30.04.2025
τελευταία αναπροσαρμογή ήταν τον Ιούνιο του 2021

Tραμπ σε δημοσιογράφο του ΑΒC: «Σε διάλεξα, έχεις την ευκαιρία της ζωής σου αλλά είσαι αγενής»

Κόσμος 30.04.2025
Εντονη στιχομυθία με τον δημοσιογράφο Τέρι Μόραν

Βαρύ το κόστος στέγασης για τους εποχικούς υπαλλήλους στα νησιά: Πού ζητάνε 10.000 ευρώ

Ελλάδα 30.04.2025
Πού μπορεί να φτάσει και τα 10.000 ευρώ τη σεζόν

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Καιρός 30.04.2025
Νέα πρόβλεψη Μαρουσάκη για την επιστροφή της άνοιξης