E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταγγελία: Aστυνομικοί ζήτησαν από φοιτήτρια να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων

Συνεχίζονται οι καταγγελίες πολιτών

Δημοσίευση 17/12/2019 | 13:51

Καταγγελία: Aστυνομικοί ζήτησαν από φοιτήτρια να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων

Ακόμη μία καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία, σε βάρος, αυτήν τη φορά, φοιτήτριας.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, λίγη ώρα αφότου έφυγε από τη σχολή της, αστυνομικοί τη σταμάτησαν για έλεγχο, ζητώντας της να... κατεβάσει το παντελόνι της επί της Πατησίων, για να την ψάξουν!

Όταν εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, υπό τα βλέμματα των περαστικών, καθώς και ότι δεν υπάρχει κάποια σχετικό ένταλμα, μία γυναίκα αστυνομικός την έσυρε σε ένα κοντινό μαγαζί και παρά τις διαμαρτυρίες της φοιτήτριας, την ανάγκασε να κατεβάσει μέχρι και το εσώρουχό της!

Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».

Η καταγγελία

«Ήμουν στη σχολή, είχα τελειώσει το μάθημά μου και είχα κάτσει να τελειώσω κάποιες εργασίες που είχα. Γύρω στις 7, είπα να φύγω. Περπατούσα πάνω στην Πατησίων και ξαφνικά με σταματάνε τρεις μπάτσοι και μου ζητάνε τα στοιχεία μου. Εγώ ξέρω ότι αυτό είναι νόμιμο, ότι μπορούν, δηλαδή, να σου ζητήσουν τα στοιχεία σου και πάω να βγάλω την ταυτότητα από την τσάντα μου. Ένας από αυτούς βούτηξε την τσάντα μου και άρχισε να την ψάχνει. Ο άλλος κοίταξε τα στοιχεία στην ταυτότητα μου και την έδωσε σε αυτόν που κρατούσε την τσάντα μου για να τη βάλει πίσω. Ο τρίτος μου είπε να ανοίξω τα χέρια μου. Τον ρώτησα για ποιον λόγο και απάντησε ότι ήθελε να μου κάνει έλεγχο. Τον ξαναρώτησα αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να μου κάνουν έλεγχο, οπότε αυτός ύψωσε τη φωνή του και επανέλαβε ''άνοιξε τα χέρια σου''. Φοβήθηκα, οπότε σήκωσα τα χέρια μου. Μου έκανε έναν ''επιφανειακό'' έλεγχο και στη συνέχεια φώναξε ''Ελένη, έλα εδώ''.

Μια γυναίκα αστυνομικός πλησίασε και μου ζήτησε και αυτή να ανοίξω τα χέρια μου. Της είπα ότι μόλις μου έκαναν έλεγχο και τη ρώτησα αν υπάρχει λόγος να μου ξανακάνει. Επέμενε, οπότε και εγώ ξανασήκωσα τα χέρια μου. Με έπιασε κυριολεκτικά παντού! Όταν έπιασε τη σερβιέτα μου, με ρώτησε ''αυτό τι είναι;'' και εγώ της απάντησα ''σερβιέτα''. Όπως φαντάζομαι έχετε και εσείς περίοδο, έχω και εγώ''. Με κοίταξε και μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου. Της απάντησα ''είμαστε πάνω στην Πατησίων, το ξέρετε;'' και αυτή εντελώς ψυχρά και επιθετικά ανταπάντησε ''ναι, κατέβασε το παντελόνι σου σε παρακαλώ''. Εγώ επέμενα. Της είπα ''έχετε κάποιο ένταλμα για να κάνετε κάτι τέτοιο; Γιατί εγώ δεν πρόκειται να κατεβάσω το παντελόνι μου σε δημόσιο χώρο''. Με έπιασε τότε από το χέρι και με τράβηξε, παρά τις διαμαρτυρίες μου, σε ένα μαγαζί που ήταν 2-3 μέτρα πιο κάτω.

Με έβαλε μέσα στις τουαλέτες, έκατσε μπροστά στην πόρτα και με ανάγκασε να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Στη συνέχεια μου είπε ότι μπορώ να φύγω. Έτρεμα από τα νεύρα μου και της είπα ''έχω την αίσθηση ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο και αν θέλετε να πάμε στο τμήμα να το λύσουμε αυτό το θέμα''. Και αυτή απάντησε ''αν συνεχίσεις έτσι θα σε πάω εγώ στο τμήμα'', εννοώντας ότι θα με συλλάβει. Φοβήθηκα, οπότε έφυγα.

Πήγα προς τη στάση του ΟΤΕ να πάρω το λεωφορείο. Οι άλλοι μπάτσοι είχαν εξαφανιστεί. Ήμουν σοκαρισμένη και θυμωμένη. Μπαίνοντας στο λεωφορείο έβαλα τα κλάματα. Σκεφτόμουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να είχα κάνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χορεύτρια κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε σε τρίο με Επστάιν και πρίγκιπα Αντριου

Κόσμος 04.02.2026
«Υπήρχαν και άλλες κοπέλες, προκλητικά ντυμένες, με την ηλικία τους να φαίνεται ακόμη και 14 ετών»

Ιταλία: Σκότωσε την αδελφή του γιατί άκουγε δυνατά μουσική

Κόσμος 04.02.2026
Την άφησε έξω από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα 04.02.2026
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος 04.02.2026
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική 04.02.2026
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται

Θεσσαλονίκη: «Καρατομήθηκε» η ηγεσία του ΟΣΕΘ λόγω των καμένων λεωφορείων

Ελλάδα 04.02.2026
Η απόφαση της καρατόμησής τους ελήφθη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή σε επιτελικά σφάλματα ή αδυναμίες

ΠΑΟΚ: Επαναπατρίστηκε και ο τρίτος Έλληνας τραυματίας του πολύνεκρου τροχαίου

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την Τιμισοάρα με αεροσκάφος των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Οικογενειακή τραγωδία στη Νάπολη: 22χρονη κοπέλα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον αδελφό της

Κόσμος 04.02.2026
Η δολοφονία μίας 22χρονης κοπέλας από τον αδελφό της συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Νάπολης και όχι μόνο

Γρίπη: «Καμπανάκι» από Τζανάκη ‑ Θα κάνουμε Πάσχα με τον ιό

Κόσμος 04.02.2026
Θα νοσήσουν φέτος με γρίπη Α, περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη

Σοκ στη Γερμανία: Έλληνας χωρίς εισιτήριο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 04.02.2026
Του ζήτησε να αποβιβαστεί, γιατί δεν είχε εισιτήριο - «Κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»