E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στα Λαδάδικα

30 σφαίρες από κουκουλοφόρους δίπλα σε πολυσύχναστη πλατεία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/12/2019 | 08:18

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στα Λαδάδικα

Σκηνές από αστυνομική ταινία θυμίζουν όσα εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή των Λαδάδικων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ και έριξαν περισσότερες από τριάντα σφαίρες στον αέρα. Πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι και οι θαμώνες των καταστημάτων των Λαδάδικων προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει.

Το περιστατικό

Στη 1 τα ξημερώματα τριάντα κουκουλοφόροι κινήθηκαν από την οδό Σαλαμίνος προς την πλατεία Μοριχόβου. «Στάθηκαν στη μέση της πλατείας. Άλλοι φώναζαν και άλλοι κουνούσαν τα ρόπαλα που κρατούσαν. Όλοι φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παγγαίου. Τότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο thestival.gr. Τα άτομα που είχαν τα πιστόλια πυροβόλησαν περίπου τριάντα φορές στον αέρα. Δεν στράφηκαν εναντίον κάποιου. Μέσω της λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στην οδό Σαλαμίνος. Επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων που ανέφεραν το περιστατικό. Όλες οι δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας του κέντρου δέχτηκαν εντολή να κινηθούν προς το σημείο και να εντοπίσουν τους κουκουλοφόρους. Οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν. Ακολούθησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή όμως οι «πιστολέρο» είχαν εξαφανιστεί. Η οδός Παγγαίου αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περισυνέλεξαν περίπου τριάντα κάλυκες. Δικυκλιστές της ομάδας Ζ εντόπισαν και συνέλεξαν κουκούλες και full face μπροστά στο δικαστικό μέγαρο και στην οδό Παλαιού Σταθμού.

Σύγκρουση νονών της νύχτας

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό των τριάντα πυροβολισμών βρίσκονται ομάδες νονών της νύχτας που συγκρούονται για τη μοιρασιά της πιάτσας. Η προστασία των χώρων διασκέδασης αποφέρει σημαντικά κέρδη. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν ότι οι κουκουλοφόροι με την ενέργειά τους ήθελαν να στείλουν μήνυμα ελέγχου της περιοχής των Λαδάδικων προς τους ανταγωνιστές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Αθλητικά Νέα 14.12.2025
Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0‑5: Ασταμάτητο το… τρένο του Νίκολιτς

Αθλητικά Νέα 14.12.2025
Επιβλητική εμφάνιση από την Ένωση

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: «Για ακόμη μια φορά είχα άγιο»

Ελλάδα 14.12.2025
Αντιμέτωπος με μια ακόμη δοκιμασία ήρθε σήμερα 14 Δεκεμβρίου ο Αρης Μουγκοπέτρος

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό

Ελλάδα 14.12.2025
Ξεψύχησε στο ίδιο νοσοκομείο

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα 14.12.2025
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.