E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H αστυνομία θα μπορεί να παρακολουθεί συνομιλίες σε Viber και WhatsApp

Στόχος είναι οι «μυστικές συνομιλίες» κυκλωμάτων μέσω διαδικτυακών εφαρμογών

Δημοσίευση 15/12/2019 | 19:12

H αστυνομία θα μπορεί να παρακολουθεί συνομιλίες σε Viber και WhatsApp

Η ΕΛ.ΑΣ. θα παρακολουθεί τις συνομιλίες σε Viber και WhatsApp ώστε να αποκαλύπτονται συνομιλίες κυκλωμάτων που επικοινωνούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, με σκοπό την εξάρθρωσή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα», η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα πανάκριβο σύστημα που έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsΑpp και άλλες δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω Internet.

Ένα κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΠ μετέβη στην Αγγλία στα τέλη Οκτωβρίου όπου φαίνεται να παρακολούθησε επίδειξη ενός τέτοιου συστήματος, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παρόμοια συστήματα διαθέτουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η προμήθεια αυτών των συστημάτων, που έχει κριθεί απολύτου προτεραιότητας από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες, αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν κατά 70-80% τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους.

Αυτό ωστόσο σημαίνει πως θα υπάρξει αλλαγή και στον τρόπο επικοινωνίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που γνώριζαν ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του Viber και χρησιμοποιούσαν τις συγκεκριμένες διαδικτυακές πλατφόρμες για προσωπικές συνομιλίες και για ανταλλαγή αρχείων και άλλων δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκάνδαλο στη JP Morgan: Γυναίκα στέλεχος κατηγορείται για εκβιασμό, νάρκωση και βιασμό υφιστάμενου

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Στη JP Morgan ξέσπασε σκάνδαλο παρόμοιο με της ταινίας «Αποκαλύψεις», όταν πρώην υπάλληλος μήνυσε ανώτερη του για σeξουαλική παρενόχληση

Πύραυλοι του Ιράν χτύπησαν αμερικανικό πολεμικό πλοίο που επιχείρησε να μπει στο Στενό του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το ιρανικό ναυτικό υποστήριξε ότι απέτρεψε την είσοδο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη