E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Καμπάνα» χωρίς αναστολή από το Εφετείο στον Αρτέμη Σώρρα

Για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/12/2019 | 20:33

«Καμπάνα» χωρίς αναστολή από το Εφετείο στον Αρτέμη Σώρρα

Με καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα σε κάθειρξη έξι ετών και επιστροφή του στην φυλακή, όπου κρατείται επί δεκαοκτώ μήνες, και απαλλαγή των 22 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και των περίφημων αμύθητων χρημάτων του ιδρυτή της, έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο τον Αρτέμη Σώρρα μόνο για την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα και έτσι ο Αρτέμης Σώρρας, που βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος επί δεκαοκτώ μήνες, θα επιστρέψει στην φυλακή. Μάλιστα, το δικαστήριο επιτάχυνε την όλη διαδικασία στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κ. Σώρρα.

Αντίστοιχα με την εισαγγελική εισήγηση, όλοι οι 22 συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα απαλλάχθηκαν, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, από το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούσε δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη του κ. Σώρρα αφορά την προσπάθεια του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά, άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας