E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Βίκυ Σταμάτη ζητά 1.000.000 ευρώ από τον Πολάκη

Δείτε γιατί

Δημοσίευση 13/12/2019 | 09:14

H Βίκυ Σταμάτη ζητά 1.000.000 ευρώ από τον Πολάκη

Επανέρχεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη στη δικαστική της διαμάχη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, Παύλο Πολάκη και καταθέτει έφεση κατά μέρους της πρωτόδικης απόφασης, βάσει της οποίας είχε επιδικαστεί υπέρ της αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 2327/2019 απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε υποχρεώσει τον τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη να καταβάλλει αποζημίωση 2.000 ευρώ στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου για υβριστική ανάρτηση του στο Facebook. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι προέκυψε σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του κ. Πολάκη και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικός. Αναγνωρίστηκε μάλιστα και η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της.

Ωστόσο φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη δεν έμεινε ικανοποιημένη από την πρωτόδικη απόφαση και μόλις χθες έδωσε εντολή στην «Δικηγορική Εταιρία Αγαπηνός» για την κατάθεση έφεσης κατά της πρωτόδικης καταδίκης του π. Υπουργού Υγείας αναφορικά με τις ύβρεις που εξαπέλυσε από δημόσιο βήμα την 02α /11ου 2017. Μάλιστα επανέρχεται η αρχική αξίωση της, ζητώντας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ.

“Η κυρία Σταμάτη παρά την πρωτόδικη δικαίωση της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πρόκειται να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα της ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ώστε να απαλειφθούν από την πρωτόδικη απόφαση οι επικίνδυνες για το γυναικείο φύλο παραδοχές περί δήθεν συνυπαιτιότητάς της στην αήθη επίθεση με ακραία φυλετικά κριτήρια που εξαπέλυσε εναντίον της ο πρώην Υπουργός Υγείας επιδιώκοντας την αναδημοσίευση της ενώπιον των 50.000 ακολούθων της σελίδας του στο μέσο κοινωνικής δικτύωση «Facebook», καθώς και την διαπόμπευσή της ενώπιον του συνόλου του ελληνικού Τύπου” ανέφεραν οι δικηγόροι της.

Για να προσθέσουν: «Οι υβριστικές σeξιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δημοσίως σε βάρος μίας γυναίκας και μητέρας θα πρέπει να τύχουν της απερίφραστης και βαρύτατης καταδίκης από την Δικαιοσύνη μίας Ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξία των γυναικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντάνιελ Στερν: Μπλεξίματα με τον νόμο για τον «κακό» του «Μόνος στο σπίτι» ‑ «Προσέγγισε εκδιδόμενη»

Κόσμος 10.01.2026
Στην Καλιφόρνια η εξαγορά σeξουαλικών υπηρεσιών συνιστά πλημμέλημα και επισύρει ποινή έως έξι μήνες φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έσβησε» τον Λεμπρόν Τζέιμς, η τάπα και το κλέψιμο που έκριναν το «διπλό» των Μπακς

Αθλητικά Νέα 10.01.2026
Ο Έλληνας αστέρας των Μπακς σφράγισε το διπλό επί των Λέικερς, με τις άμυνες που έκανε στον “βασιλιά”

Γροιλανδία: «Δεν επιθυμούμε να γίνουμε Αμερικανοί», διαμηνύουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας

Κόσμος 10.01.2026
«Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τη χώρα μας με περιφρόνηση», ζητούν από τις ΗΠΑ

Το «Doomsday Plane» απογειώθηκε και πυροδότησε σενάρια πυρηνικού ολέθρου

Κόσμος 10.01.2026
Τι μπορεί να σημαίνει η πτήση του «Αεροπλάνου της Αποκάλυψης»

Εξαμίλια Κορινθίας: Εγκυος η 17χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο μαζί με τον 18χρονο

Ελλάδα 10.01.2026
Οι συγγενείς της ανήλικης ενημερώθηκαν για την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της

Νέο βίντεο: «Δεν πειράζει, δεν σου έχω θυμώσει» λέει σε πράκτορα της ICE η 37χρονη πριν την πυροβολήσουν

Κόσμος 10.01.2026
Η Ρενέ Νικόλ Γκουντ που σκοτώθηκε στη Μινεάπολη από τα πυρά πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ (ICE)

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ