E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Βίκυ Σταμάτη ζητά 1.000.000 ευρώ από τον Πολάκη

Δείτε γιατί

Δημοσίευση 13/12/2019 | 09:14

H Βίκυ Σταμάτη ζητά 1.000.000 ευρώ από τον Πολάκη

Επανέρχεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη στη δικαστική της διαμάχη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, Παύλο Πολάκη και καταθέτει έφεση κατά μέρους της πρωτόδικης απόφασης, βάσει της οποίας είχε επιδικαστεί υπέρ της αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 2327/2019 απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε υποχρεώσει τον τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη να καταβάλλει αποζημίωση 2.000 ευρώ στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου για υβριστική ανάρτηση του στο Facebook. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι προέκυψε σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του κ. Πολάκη και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικός. Αναγνωρίστηκε μάλιστα και η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της.

Ωστόσο φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη δεν έμεινε ικανοποιημένη από την πρωτόδικη απόφαση και μόλις χθες έδωσε εντολή στην «Δικηγορική Εταιρία Αγαπηνός» για την κατάθεση έφεσης κατά της πρωτόδικης καταδίκης του π. Υπουργού Υγείας αναφορικά με τις ύβρεις που εξαπέλυσε από δημόσιο βήμα την 02α /11ου 2017. Μάλιστα επανέρχεται η αρχική αξίωση της, ζητώντας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ.

“Η κυρία Σταμάτη παρά την πρωτόδικη δικαίωση της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πρόκειται να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα της ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ώστε να απαλειφθούν από την πρωτόδικη απόφαση οι επικίνδυνες για το γυναικείο φύλο παραδοχές περί δήθεν συνυπαιτιότητάς της στην αήθη επίθεση με ακραία φυλετικά κριτήρια που εξαπέλυσε εναντίον της ο πρώην Υπουργός Υγείας επιδιώκοντας την αναδημοσίευση της ενώπιον των 50.000 ακολούθων της σελίδας του στο μέσο κοινωνικής δικτύωση «Facebook», καθώς και την διαπόμπευσή της ενώπιον του συνόλου του ελληνικού Τύπου” ανέφεραν οι δικηγόροι της.

Για να προσθέσουν: «Οι υβριστικές σeξιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δημοσίως σε βάρος μίας γυναίκας και μητέρας θα πρέπει να τύχουν της απερίφραστης και βαρύτατης καταδίκης από την Δικαιοσύνη μίας Ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξία των γυναικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν