E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάθειρξη 45 ετών για τον Κώστα Πάσσαρη

Το δικαστήριο, που κατέληξε σε ομόφωνη καταδίκη, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Δημοσίευση 11/12/2019 | 14:39

Κάθειρξη 45 ετών για τον Κώστα Πάσσαρη

Σε ποινή κάθειρξης 45 έτη καταδίκασε η ελληνική Δικαιοσύνη τον διαβόητο Κώστα Πάσσαρη, για μία σειρά από απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστειών, που διέπραξε όταν ακόμη κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ένοχο τον Κ. Πάσσαρη, επιβάλλοντας ποινή 45 χρόνων κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 25 έτη). Η δικογραφία αφορά μόνο στις 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας, που διέπραξε το 2000 στην πλατεία Βάθης και σε ακόμη πέντε ληστείες.

Το δικαστήριο, που κατέληξε σε ομόφωνη καταδίκη, δεν του αναγνώρισε κανέναν ελαφρυντικό, υιοθετώντας όπως και στο σκέλος επί της ενοχής την εισαγγελική εισήγηση που είχε προηγηθεί.

Παράλληλα, τακτικοί δικαστές και ένορκοι αθώωσαν τον κατηγορούμενο, που συνεχίζει να κρατείται σήμερα για άλλες υποθέσεις σε φυλακές στη Ρουμανία, για 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Αμερικής το 2000, όταν είχε σημειωθεί ανθρωποκυνηγητό με αστυνομικούς.

Τέλος, απηλλάγη λόγω παραγραφής από το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, καθώς το ποσό που φέρεται να ιδιοποιήθηκε ήταν μικρότερο των 120.000 ευρώ, πράξη που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Πλέον, το δικαστήριο αναμένεται να ασχοληθεί με τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά του Πάσσαρη και αφορά σε τέσσερις ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Ανάμεσά τους και όσες διεπράχθησαν κατά την αιματηρή απόδραση το 2001 από το Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Για το σύνολο των υποθέσεων πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και ακόμη 71 χρόνια (κατά συγχώνευση). Ωστόσο, όπως τότε έτσι και σήμερα, ο κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού οι ρουμανικές αρχές δεν έχουμε δεχθεί το ελληνικό αίτημα για τη μεταγωγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη