E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέσβος: Μωρό πέντε μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα

Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί

Δημοσίευση 10/12/2019 | 20:35

Λέσβος: Μωρό πέντε μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο (7/12) ένα βρέφος 5 μηνών στη Λέσβο, το οποίο είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα και η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη.

Το βρέφος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr διακομίστηκε στην Αθήνα, όπου τελικά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή με το παιδάκι να φεύγει από τη ζωή.

Ο τύπος της μηνιγγίτιδας δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα φαίνεται να είναι τύπος Β, ο οποίος δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Μάλιστα το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί.

Οι παιδίατροι επισημαίνουν ότι οι βασικές «απλές» οδηγίες πρέπει να τηρούνται από όλους: τακτικό πλύσιμο χεριών, χεράκι μπροστά από το στόμα στον βήχα, ιδιαίτερη προσοχή στους κλειστούς χώρους και να απευθύνονται γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά σε ιατρούς για συμβουλές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Τι αποφασίστηκε για τους μαθητές μετά το σοβαρό λάθος με τα θέματα σε ΕΠΑ.Λ.

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό με τα λανθασμένα θέματα σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε κατεπειγόντως ΕΔΕ.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Τι αποφάσισε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του βυτιοφόρου

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Συνεχίζεται η προανάκριση για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη μολδαβικής οικογένειας.

Αργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε λευκό φέρετρο και σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του νεαρού στο Αργος, με συγγενείς να φτάνουν ειδικά από τη Ρωσία για το τελευταίο αντίο.

Ο μετεωρίτης που τρύπησε στέγη σπιτιού στις ΗΠΑ – Τι αποκάλυψαν οι επιστήμονες μέσα του

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Νέα μελέτη σε σπάνιο ανθρακούχο χονδρίτη που έπεσε στο Νιου Τζέρσεϊ αποκαλύπτει εξωγήινα αμινοξέα και ίχνη αλμυρού νερού που ενισχύουν τη θεωρία για την προέλευση της ζωής.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παρακολούθησε ημιτελικό Μουντιάλ 2026, συναντήθηκε με τον Μικ Τζάγκερ και αφιέρωσε τη βραδιά στον πατέρα του

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιράστηκε τις στιγμές από τη βραδιά του με ανάρτηση στα social media

Τι έκρυβε το παγούρι του Πίκφορντ που βρήκαν οι Αργεντινοί μετά τον αγώνα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Αγγλος τερματοφύλακας είχε ετοιμάσει λεπτομερείς σημειώσεις για τα πέναλτι της Αργεντινής, αλλά δεν πρόλαβε να τις χρησιμοποιήσει.

Αγωγή: Οι Έλισον έταξαν στον Τραμπ χρήματα και απολύσεις στο CNN για να εγκριθεί η εξαγορά της Warner

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Μέτοχος της Paramount ζητά να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Warner Bros. Discovery, υποστηρίζοντας ότι οι Ντέιβιντ και Λάρι Έλισον πρόσφεραν στον Τραμπ ιδιωτικά οφέλη και αλλαγές στο CNN

Καρυστιανού: «Φανταστικά σενάρια» – Διαψεύδει δημοσιεύματα για εκλογική συνεργασία με Νατσιό

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Τόσο η Μαρία Καρυστιανού όσο και ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός διέψευσαν κατηγορηματικά αναφορές για επαφές σχετικά με το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Είσαι αρκετά δυνατός για να το αντέξεις» – Ο Μπέλινγκχαμ αποκάλυψε το «trash talking» με τον Μέσι

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ εξήγησε τι συνέβη πραγματικά στην «viral» κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι στον ημιτελικό Αγγλίας-Αργεντινής.

Θερινό ωράριο στα ΜΜΜ: Ποιες γραμμές αλλάζουν και τι να περιμένετε αυτό το καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Από το Σάββατο 27 Ιουνίου τέθηκε σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην Αθήνα.

Αργος Ορεστικό: Αποκάλεσε την ανιψιά της «χοντρή» και συνελήφθη για body shaming

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η θεία χαρακτήρισε την ανιψιά της «χοντρή» και κατέληξε στα κρατητήρια, καθώς οι εκφράσεις της κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Η νύχτα που η Αργεντινή ξέχασε για λίγο τις πληγές της και έγινε ξανά μία χώρα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να διχάζεται σχεδόν για τα πάντα, το ποδόσφαιρο παραμένει το κοινό σημείο αναφοράς