E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέσβος: Μωρό πέντε μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα

Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί

Δημοσίευση 10/12/2019 | 20:35

Λέσβος: Μωρό πέντε μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο (7/12) ένα βρέφος 5 μηνών στη Λέσβο, το οποίο είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα και η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη.

Το βρέφος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr διακομίστηκε στην Αθήνα, όπου τελικά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή με το παιδάκι να φεύγει από τη ζωή.

Ο τύπος της μηνιγγίτιδας δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα φαίνεται να είναι τύπος Β, ο οποίος δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Μάλιστα το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί.

Οι παιδίατροι επισημαίνουν ότι οι βασικές «απλές» οδηγίες πρέπει να τηρούνται από όλους: τακτικό πλύσιμο χεριών, χεράκι μπροστά από το στόμα στον βήχα, ιδιαίτερη προσοχή στους κλειστούς χώρους και να απευθύνονται γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά σε ιατρούς για συμβουλές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξετυλίγεται η φρίκη στο Οχάιο: Τα 16 παιδιά ήταν κλειδωμένα χρόνια σε ένα δωμάτιο γεμάτο περιττώματα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Τα θύματα της απίστευτης ενδοοικογενειακής βίας, μοιάζουν με «άγρια ζώα». Δεν μιλούν, μία 18χρονη δεν ξέρει καν να γράφει τ΄όνομά της.

Ραφήνα: Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτικοί στο λιμάνι της Ραφήνας αύριο Παρασκευή (3/7). Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Συνελήφθη υπεύθυνος μπαρ στο Γκάζι για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Bρέθηκαν τέσσερις ανήλικοι 15-17 ετών στους οποίους είχε επιτραπεί η είσοδος και τους είχε χορηγηθεί αλκοόλ.

Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ενοίκια: Πότε ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σας ζητήσει αύξηση – Δείτε τι λέει ο νόμος

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η ΕΕΚΕ υπενθυμίζει ότι οι αυξήσεις στα ενοίκια επιτρέπονται μόνο όταν προβλέπονται ρητά από τη σύμβαση ή τη νομοθεσία, καλώντας ενοικιαστές και ιδιοκτήτες να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους των μισθώσεών τους.

Η οικογενειακή τραγωδία της Αφροδίτης Νέστορα: Είχε χάσει και την αδερφή της το 2021

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο βαρύ προσωπικό πένθος

Πώληση ακινήτου ακόμη και με χρέη στην εφορία: Οι νέοι κανόνες για τις μεταβιβάσεις

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Το νέο πλαίσιο μεταβιβάσεων ακινήτων αλλάζει τα δεδομένα για κατασχέσεις, κληρονομιές και γονικές παροχές, με κεντρικό ρόλο για τον συμβολαιογράφο.

Φρικτό τέλος: Νεκρό από λύσσα 11χρονο αγόρι ‑ Είχε ξυπνήσει με νυχτερίδα πάνω του

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ένα 11χρονο αγόρι από τον Καναδά έχασε τη ζωή του από λύσσα, αφού ξύπνησε με νυχτερίδα πάνω στη μύτη και το στόμα του χωρίς η οικογένειά του να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

ΗΠΑ ‑ Βοσνία 2‑0: Πρόκριση στους «16» με δέκα παίκτες

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εδώ και 24 χρόνια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 64`

Βέλγιο ‑ Σενεγάλη 3‑2 παρ. (2‑2 κ.α.): Η μεγάλη ανατροπή του Μουντιάλ στέλνει τους Red Devils στους «16»!

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Πέναλτι στο 120΄+5΄ έδωσε την πρόκριση στο Βέλγιο - «Ανάσταση» μέσα σε τρία λεπτά από το 0-2

Τέλος οι ΜΚΟ στη νομική καθοδήγηση των μεταναστών: Θα παίρνουν 250€ για κάθε αιτούντα που επιλέγει να φύγει από τη χώρα

Ελλάδα 02.07.2026
Με κοινή υπουργική απόφαση Παπαθανάση, Φλωρίδη και Πλεύρη αποκλείονται οι ΜΚΟ και η ενημέρωση αιτούντων ασύλου περνά αποκλειστικά σε πιστοποιημένους δικηγόρους με ειδικό μητρώο.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα ‑ Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Νέα στοιχεία μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα έρχονται στο φως. Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;