E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ

«Για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων» γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica

Δημοσίευση 10/12/2019 | 19:13

Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ

«Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, προσθέτοντας ότι πρόκειται για φρεγάτα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, «για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η La Repubblica υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».

Η ιταλική φρεγάτα Martinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν.

«Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο» γράφει το ιταλικό Μέσο.

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.

Αίγιο: «Τους αγαπούσα πολύ, είμαι αθώος» – Τα νέα στοιχεία που «δένουν» τον 65χρονο για το διπλό φονικό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα πιθανά κίνητρα του δράστη

Μουντιάλ 2026: Προσοχή στους νέους κανονισμούς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Νέοι καιροί νέα ήθη από τη FIFA

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά του Ιράν ‑«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά», λέει ο Τραμπ

Ελλάδα 11.06.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που περιγράφονται ως «πλήγματα αυτοάμυνας» εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Σαρδηνία: Έντονες αντιδράσεις για παραλία που απαγορεύει ομπρέλες σε ηλικίες 10‑65 ετών

Κόσμος Χτες
«Πρέπει να φέρουμε μαζί τον παππού;» - Οργισμένοι Ιταλοί αντιδρούν στο μέτρο γνωστού τουριστικού θερέτρου της Σαρδηνίας

Μπελφαστ: Σε ετοιμότητα για δεύτερη νύχτα επεισοδίων – Οι διαμαρτυρίες έφτασαν στη Γλασκώβη

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο νέας νύχτας βίαιων συγκρούσεων