E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάξε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, βλέποντας βήμα ‑ βήμα αυτή τη συνταγή

Σκέτα, αλλά και με σοκολάτα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 13/12/2019 | 00:05

Φτιάξε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, βλέποντας βήμα ‑ βήμα αυτή τη συνταγή

Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος το σπίτι θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!

Φτιάξτε λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία απο το Live Kitchen.

Yλικά

Για το σιρόπι

400 γρ νερό

600 γρ ζάχαρη

200 γρ μέλι

2 στικ κανέλας

Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

400 γρ Ηλιέλαιο

270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

230 γρ ζάχαρη

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ κανέλα σκόνη

1/2 κτγ γαρύφαλλο

2 βανιλίνες

1 κιλό αλεύρι

100 γρ καρύδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα 19 εκ.(σε τετοια διαμετρο κάναμε το σιρόπι, προτιμήστε σε ίδια διάμετρο κατσαρόλα για να μην έχετε χάσιμο υγρού λογω των υδρατμών)και ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τα στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε αποσυροντάς την από την φωτιά και προσθέτοντας το μέλι.Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, την κανέλα, το μπεικιν πάουντερ,το γαρύφαλλο, την σόδα, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 την μια την αφήνουμε ετσι και στην αλλη ρίχνουμε 2 κτσ κακαο.Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι. Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι. Η ζύμη που περιμένει στο μπολ μέχρι να ψήσετε βάλτε την στο ψυγείο και θα την βγάλετε όταν είστε έτοιμοι.

Μόλις τα βουτήξουμε όλα στο σιρόπι, αυτά που κάναμε με σοκολάτα τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα, και μετά βάζουμε το καρύδι απο πάνω, και τέλος τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας. Καλή σας επιτυχία!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!