E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάξε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, βλέποντας βήμα ‑ βήμα αυτή τη συνταγή

Σκέτα, αλλά και με σοκολάτα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 13/12/2019 | 00:05

Φτιάξε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, βλέποντας βήμα ‑ βήμα αυτή τη συνταγή

Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος το σπίτι θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!

Φτιάξτε λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία απο το Live Kitchen.

Yλικά

Για το σιρόπι

400 γρ νερό

600 γρ ζάχαρη

200 γρ μέλι

2 στικ κανέλας

Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

400 γρ Ηλιέλαιο

270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

230 γρ ζάχαρη

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ κανέλα σκόνη

1/2 κτγ γαρύφαλλο

2 βανιλίνες

1 κιλό αλεύρι

100 γρ καρύδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα 19 εκ.(σε τετοια διαμετρο κάναμε το σιρόπι, προτιμήστε σε ίδια διάμετρο κατσαρόλα για να μην έχετε χάσιμο υγρού λογω των υδρατμών)και ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τα στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε αποσυροντάς την από την φωτιά και προσθέτοντας το μέλι.Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, την κανέλα, το μπεικιν πάουντερ,το γαρύφαλλο, την σόδα, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 την μια την αφήνουμε ετσι και στην αλλη ρίχνουμε 2 κτσ κακαο.Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι. Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι. Η ζύμη που περιμένει στο μπολ μέχρι να ψήσετε βάλτε την στο ψυγείο και θα την βγάλετε όταν είστε έτοιμοι.

Μόλις τα βουτήξουμε όλα στο σιρόπι, αυτά που κάναμε με σοκολάτα τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα, και μετά βάζουμε το καρύδι απο πάνω, και τέλος τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας. Καλή σας επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ελένη Πετρουλάκη κάνει το μαύρο ξανά πρωταγωνιστή στις βραδινές εξόδους

Style 04.10.2025
Το all time classic χρώμα που απογειώνει τη θηλυκότητα και επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ

Το τέλειο λουκ της Dakota Johnson μας δίνει ιδέες για το φθινόπωρο

Style 04.10.2025
Η Dakota Johnson αποδεικνύει ξανά και ξανά πως το στυλ δεν χρειάζεται να θυσιάζει την άνεση.

Τα παλιότερα ταβερνάκια της Αθήνας που κρύβουν ιστορίες και αυθεντικές γεύσεις

Eat + Drink 04.10.2025
Νιώθεις σαν να παίζεις σε παλιά ελληνική ταινία!

Θέλεις να βλέπεις τη δουλειά σου πιο θετικά; Διάβασε αυτό!

Body+Mind 04.10.2025
Για να πηγαίνεις πάντα στη δουλειά σου με χαμόγελο!

Το νέο «game changer» στη skincare ρουτίνα – Οι δερματολόγοι το αποθεώνουν για προβλήματα ακμής

Body+Mind Χτες
Ξεπερνά το σαλικυλικό οξύ, καταπραΰνει χωρίς ερεθισμούς και υπόσχεται δέρμα καθαρό, λείο και φωτεινό

Το «άγνωστο» γερμανικό χωριό που στέφθηκε το ομορφότερο στην Ευρώπη

Ταξίδια Χτες
Το πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης βρίσκεται στη Γερμανία

3 παραμυθένια χωριά με πλατάνια, καταρράκτες και κορυφές που θα σε κάνουν να λες «θέλω να μείνω για πάντα»

Ταξίδια Χτες
Σαν να ‘χεις βρεθεί στις Αλπεις: Τα «κρυφά» διαμαντάκια των Τζουμέρκων που κόβουν την ανάσα

Η συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε να γεράσουμε καλά

Living Χτες
Mια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε γενικώς

Η αιτία για ένα θανατηφόρο καρκίνο μπορεί να κρύβεται στο στόμα μας

Body+Mind Προχτές
Η στοματική υγιεινή ίσως παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο πιστεύαμε