E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάξε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, βλέποντας βήμα ‑ βήμα αυτή τη συνταγή

Σκέτα, αλλά και με σοκολάτα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 13/12/2019 | 00:05

Φτιάξε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, βλέποντας βήμα ‑ βήμα αυτή τη συνταγή

Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος το σπίτι θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!

Φτιάξτε λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία απο το Live Kitchen.

Yλικά

Για το σιρόπι

400 γρ νερό

600 γρ ζάχαρη

200 γρ μέλι

2 στικ κανέλας

Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

400 γρ Ηλιέλαιο

270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

230 γρ ζάχαρη

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ κανέλα σκόνη

1/2 κτγ γαρύφαλλο

2 βανιλίνες

1 κιλό αλεύρι

100 γρ καρύδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα 19 εκ.(σε τετοια διαμετρο κάναμε το σιρόπι, προτιμήστε σε ίδια διάμετρο κατσαρόλα για να μην έχετε χάσιμο υγρού λογω των υδρατμών)και ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τα στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε αποσυροντάς την από την φωτιά και προσθέτοντας το μέλι.Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, την κανέλα, το μπεικιν πάουντερ,το γαρύφαλλο, την σόδα, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 την μια την αφήνουμε ετσι και στην αλλη ρίχνουμε 2 κτσ κακαο.Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι. Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι. Η ζύμη που περιμένει στο μπολ μέχρι να ψήσετε βάλτε την στο ψυγείο και θα την βγάλετε όταν είστε έτοιμοι.

Μόλις τα βουτήξουμε όλα στο σιρόπι, αυτά που κάναμε με σοκολάτα τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα, και μετά βάζουμε το καρύδι απο πάνω, και τέλος τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας. Καλή σας επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη αλλά κρύβουν σοβαρό κίνδυνο καρδιάς στους νέους

Body+Mind 18.11.2025
Τα αθώα συμπτώματα που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί

Οι 9 φράσεις για να ξεσκεπάσετε όποιον σας ζηλεύει κρυφά

Σχέσεις 18.11.2025
Δεν θα το ομολογήσουν, θα το δείξουν

Περιεμμηνόπαυση: Η «αόρατη» αιτία που ρίχνει τη σeξουαλική ευεξία των γυναικών

Body+Mind Χτες
Η περιεμμηνόπαυση δεν κόβει τη διάθεση - αλλά φέρνει προκλήσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει

Γιατί η ιαπωνική τέχνη του «shinrin yoku» είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις το άγχος

Body+Mind Χτες
Ένας αρχαίος ιαπωνικός τρόπος ηρεμίας που υπόσχεται να μειώσει το άγχος σου… μόνο με μια βόλτα στη φύση!

Γιατί ερωτευόμαστε αυτούς που δε μας θέλουν όσο εμείς;

Σχέσεις Χτες
Ακουσέ το στο Pink.gr και δες με πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια μοτίβα χρειάζεται να αλλάξεις για να διεκδικήσεις μια σχέση που λειτουργεί ισότιμα

Τα καλύτερα foundations για δέρμα με τάση ακμής

Style Χτες
Αν έχεις δέρμα με τάση ακμής, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα foundation που να καλύπτει χωρίς να επιδεινώνει την κατάσταση

Το πιο αθώο φαγητό που «σαμποτάρει» τον εγκέφαλό σου!

Body+Mind Προχτές
Η απόλαυση που «ρίχνει» τη διάθεση και πώς η ζάχαρη μπορεί να γίνει ο πιο ύπουλος εχθρός της ψυχικής σου υγείας

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν δεν τρώτε και πίνετε μόνο καφέ το πρωΐ

Body+Mind Προχτές
Οι ειδικοί εξηγούν τι σημαίνει πραγματικά αυτή η συνήθεια