E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τύχη βουνό: Κέρδισε το λαχείο και λίγο αργότερα βρήκε 2500 συλλεκτικά νομίσματα

Αναμένεται να λάβει ανταμοιβή για την εύρεση του θησαυρού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 12:47

Τύχη βουνό: Κέρδισε το λαχείο και λίγο αργότερα βρήκε 2500 συλλεκτικά νομίσματα

Ο Rathnakaran Pillai κέρδισε περισσότερα από 800.000 δολάρια σε μια λαχειοφόρο αγορά του 2018, ωστόσο η τύχη του χτύπησε ξανά την πόρτα, αφού βρήκε ένα δοχείο που περιείχε 2500 νομίσματα αντίκες 100 ετών.

Συγκεκριμένα αγόρασε ένα οικόπεδο στην πατρίδα του στο Kilimanoor, το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία της Ινδίας στην Κεράλα, δίπλα από ένα παλιό ναό του Κρίσνα. Ξεκίνησε να σκάβει το οικόπεδο όταν ανακάλυψε το δοχείο με τα νομίσματα.

Ο Pillai ειδοποίησε γρήγορα τις αρχές για την απίστευτη ανακάλυψη του. Ο θησαυρός θα σταλεί σε ένα εργαστήριο που θα καθαριστεί, καθώς τα περισσότερα κέρματα έχουν γίνει πράσινα από την οξείδωση. Η αξία τους θα αξιολογηθεί από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα νομίσματα προέρχονταν από το βασίλειο του Travancore, ο οποίος κυβέρνησε τη νότια Κεράλα για εκατοντάδες χρόνια. Ζυγίζοντας περισσότερα από 20 κιλά, τα κέρματα κόπηκαν σε ασήμι, χαλκό και χρυσό και πιστεύεται ότι είναι περίπου 100 ετών. Το νόμισμα χρησιμοποιήθηκε προτού η Ινδία να εισάγει το δικό της το 1949.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να του δώσει ανταμοιβή για τη εύρεση των παλαιών αυτών νομισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη υπεύθυνος μπαρ στο Γκάζι για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Bρέθηκαν τέσσερις ανήλικοι 15-17 ετών στους οποίους είχε επιτραπεί η είσοδος και τους είχε χορηγηθεί αλκοόλ.

Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ενοίκια: Πότε ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σας ζητήσει αύξηση – Δείτε τι λέει ο νόμος

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η ΕΕΚΕ υπενθυμίζει ότι οι αυξήσεις στα ενοίκια επιτρέπονται μόνο όταν προβλέπονται ρητά από τη σύμβαση ή τη νομοθεσία, καλώντας ενοικιαστές και ιδιοκτήτες να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους των μισθώσεών τους.

Η οικογενειακή τραγωδία της Αφροδίτης Νέστορα: Είχε χάσει και την αδερφή της το 2021

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο βαρύ προσωπικό πένθος

Πώληση ακινήτου ακόμη και με χρέη στην εφορία: Οι νέοι κανόνες για τις μεταβιβάσεις

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Το νέο πλαίσιο μεταβιβάσεων ακινήτων αλλάζει τα δεδομένα για κατασχέσεις, κληρονομιές και γονικές παροχές, με κεντρικό ρόλο για τον συμβολαιογράφο.

Φρικτό τέλος: Νεκρό από λύσσα 11χρονο αγόρι ‑ Είχε ξυπνήσει με νυχτερίδα πάνω του

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ένα 11χρονο αγόρι από τον Καναδά πέθανε από λύσσα. Είχε ξυπνήσει με μια νυχτερίδα πάνω στη μύτη και το στόμα του.

ΗΠΑ ‑ Βοσνία 2‑0: Πρόκριση στους «16» με δέκα παίκτες

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εδώ και 24 χρόνια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 64`

Βέλγιο ‑ Σενεγάλη 3‑2 παρ. (2‑2 κ.α.): Η μεγάλη ανατροπή του Μουντιάλ στέλνει τους Red Devils στους «16»!

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Πέναλτι στο 120΄+5΄ έδωσε την πρόκριση στο Βέλγιο - «Ανάσταση» μέσα σε τρία λεπτά από το 0-2

Τέλος οι ΜΚΟ στη νομική καθοδήγηση των μεταναστών: Θα παίρνουν 250€ για κάθε αιτούντα που επιλέγει να φύγει από τη χώρα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Με κοινή υπουργική απόφαση Παπαθανάση, Φλωρίδη και Πλεύρη αποκλείονται οι ΜΚΟ και η ενημέρωση αιτούντων ασύλου περνά αποκλειστικά σε πιστοποιημένους δικηγόρους με ειδικό μητρώο.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα ‑ Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Νέα στοιχεία μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα έρχονται στο φως. Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

«Eίπαμε για πλάκα πως ήταν αλιγάτορας»: Η ανατριχιαστική μαρτυρία για τη γυναίκα που κατασπαράχθηκε στη Φλόριντα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές της 31χρονης Μπρίτανι Κλαρκ, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση αλιγάτορα σε ποτάμι της Φλόριντα μπροστά στα μάτια του συντρόφου της

Προσωπικός Γιατρός: Ποιοι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους με βάση νέα υπουργική απόφαση

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Νέα κοινή υπουργική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για επί πληρωμή επιλογή Προσωπικού Γιατρού, ανατρέποντας την υπόσχεση για δωρεάν παροχή της υπηρεσίας σε όλους.