E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Ο βιασμός και ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κοπέλας πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 12:12

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν Ινδοί αστυνομικοί, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες που είχαν κατηγορηθεί για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 27χρονης κτηνιάτρου στη Χιντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, χθες τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης της εγκληματικής τους πράξης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι επιχείρησαν να δραπετεύσουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν αστυνομικά πυρά. Ωστόσο, εξαιτίας της αδιαφάνειας γύρω από τις συνθήκες του συμβάντος, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια εξωδικαστική δολοφονία, φαινόμενο που δεν σπανίζει στην Ινδία.

Ο ομαδικός βιασμός και στη συνέχεια ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κτηνιάτρου πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους επιτραπεί να λιντσάρουν τους δράστες.

Οι τέσσερις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Νοεμβρίου, ξεφούσκωσαν τα ελαστικά της μοτοσικλέτας του θύματος και της έστησαν ενέδρα σε απομονωμένο σημείο του δρόμου. Την πλησίασαν προσποιούμενοι ότι ήθελαν να τη βοηθήσουν και την έσυραν σε θάμνους, όπου τη βίασαν ομαδικώς, ενώ στη συνέχεια τη στραγγάλισαν. Αργότερα, μετέφεραν το πτώμα της κάτω από μια γέφυρα και του έβαλαν φωτιά. Ο Ν. Πρακάς Ρέντι, υπαρχηγός της αστυνομίας του Σαμσαμπάντ, τόνισε ότι κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα όπλα των αστυνομικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα τον θάνατο των κατηγορουμένων και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο, η εξιστόρησή του παρουσιάζει αντιφάσεις σχετικά με προηγούμενες αστυνομικές αναφορές.

Δεν είναι λίγοι οι Ινδοί που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για την «απόδοση δικαιοσύνης». Πολλοί, όμως, ήταν και εκείνοι που εξοργίστηκαν επειδή η αστυνομία «πήρε τον νόμο στα χέρια της». Ο πατέρας του θύματος δήλωσε στο ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΙ: «Πριν από δέκα ημέρες, η κόρη μου δολοφονήθηκε. Είμαι ευγνώμων προς την αστυνομία και την κυβέρνηση για τον θάνατο των δραστών. Η ψυχή της κόρης μου θα γαληνέψει».

Αντιθέτως, η Πανινδική Ενωση Προοδευτικών Γυναικών καταδίκασε τη θανάτωση των κατηγορουμένων. «Θα μας πουν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ότι έλαβαν εκδίκηση στη μνήμη του θύματος. Ομως, αυτή η “δικαίωση” είναι επίπλαστη. Στην πραγματικότητα, ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών στα χέρια της αστυνομίας διαμηνύει στις γυναίκες ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς, δεν μπορούμε να διερευνήσουμε τα εγκλήματα εναντίον γυναικών και να συγκεντρώσουμε στοιχεία για να αποδείξουμε την ενοχή των δραστών, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε όσες επιβίωσαν των βιασμών τους και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα θύματα θα έχουν αξιοπρέπεια στο δικαστήριο”». Τέλος, ο κυβερνήτης του Δελχί, Αρβίντ Κεριγουάλ, δήλωσε ότι ο θάνατος των τεσσάρων βιαστών δημιουργεί ένα πολύ ανησυχητικό προηγούμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής