E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Ο βιασμός και ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κοπέλας πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 12:12

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν Ινδοί αστυνομικοί, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες που είχαν κατηγορηθεί για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 27χρονης κτηνιάτρου στη Χιντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, χθες τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης της εγκληματικής τους πράξης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι επιχείρησαν να δραπετεύσουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν αστυνομικά πυρά. Ωστόσο, εξαιτίας της αδιαφάνειας γύρω από τις συνθήκες του συμβάντος, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια εξωδικαστική δολοφονία, φαινόμενο που δεν σπανίζει στην Ινδία.

Ο ομαδικός βιασμός και στη συνέχεια ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κτηνιάτρου πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους επιτραπεί να λιντσάρουν τους δράστες.

Οι τέσσερις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Νοεμβρίου, ξεφούσκωσαν τα ελαστικά της μοτοσικλέτας του θύματος και της έστησαν ενέδρα σε απομονωμένο σημείο του δρόμου. Την πλησίασαν προσποιούμενοι ότι ήθελαν να τη βοηθήσουν και την έσυραν σε θάμνους, όπου τη βίασαν ομαδικώς, ενώ στη συνέχεια τη στραγγάλισαν. Αργότερα, μετέφεραν το πτώμα της κάτω από μια γέφυρα και του έβαλαν φωτιά. Ο Ν. Πρακάς Ρέντι, υπαρχηγός της αστυνομίας του Σαμσαμπάντ, τόνισε ότι κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα όπλα των αστυνομικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα τον θάνατο των κατηγορουμένων και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο, η εξιστόρησή του παρουσιάζει αντιφάσεις σχετικά με προηγούμενες αστυνομικές αναφορές.

Δεν είναι λίγοι οι Ινδοί που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για την «απόδοση δικαιοσύνης». Πολλοί, όμως, ήταν και εκείνοι που εξοργίστηκαν επειδή η αστυνομία «πήρε τον νόμο στα χέρια της». Ο πατέρας του θύματος δήλωσε στο ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΙ: «Πριν από δέκα ημέρες, η κόρη μου δολοφονήθηκε. Είμαι ευγνώμων προς την αστυνομία και την κυβέρνηση για τον θάνατο των δραστών. Η ψυχή της κόρης μου θα γαληνέψει».

Αντιθέτως, η Πανινδική Ενωση Προοδευτικών Γυναικών καταδίκασε τη θανάτωση των κατηγορουμένων. «Θα μας πουν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ότι έλαβαν εκδίκηση στη μνήμη του θύματος. Ομως, αυτή η “δικαίωση” είναι επίπλαστη. Στην πραγματικότητα, ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών στα χέρια της αστυνομίας διαμηνύει στις γυναίκες ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς, δεν μπορούμε να διερευνήσουμε τα εγκλήματα εναντίον γυναικών και να συγκεντρώσουμε στοιχεία για να αποδείξουμε την ενοχή των δραστών, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε όσες επιβίωσαν των βιασμών τους και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα θύματα θα έχουν αξιοπρέπεια στο δικαστήριο”». Τέλος, ο κυβερνήτης του Δελχί, Αρβίντ Κεριγουάλ, δήλωσε ότι ο θάνατος των τεσσάρων βιαστών δημιουργεί ένα πολύ ανησυχητικό προηγούμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Κόσμος 04.04.2026
Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 04.04.2026
Το όχημα εμφανίζεται με κατεστραμμένα πλαστικά μέρη και σκισμένες λαμαρίνες

Καιρός Πάσχα ‑ Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Καιρός 04.04.2026
Αβέβαιος ακόμα ο καιρός του Πάσχα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Μεγάλη απώλεια για τους Λέικερς, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στα playoffs παραμένει αμφίβολη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Ελλάδα 04.04.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Tech + Science 04.04.2026
Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.04.2026
Τροπολογία-ανάσα για οφειλέτες - Σταθερές δόσεις έως το 2027 για χρέη στην εφορία

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.