E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Ο βιασμός και ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κοπέλας πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 12:12

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν Ινδοί αστυνομικοί, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες που είχαν κατηγορηθεί για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 27χρονης κτηνιάτρου στη Χιντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, χθες τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης της εγκληματικής τους πράξης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι επιχείρησαν να δραπετεύσουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν αστυνομικά πυρά. Ωστόσο, εξαιτίας της αδιαφάνειας γύρω από τις συνθήκες του συμβάντος, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια εξωδικαστική δολοφονία, φαινόμενο που δεν σπανίζει στην Ινδία.

Ο ομαδικός βιασμός και στη συνέχεια ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κτηνιάτρου πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους επιτραπεί να λιντσάρουν τους δράστες.

Οι τέσσερις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Νοεμβρίου, ξεφούσκωσαν τα ελαστικά της μοτοσικλέτας του θύματος και της έστησαν ενέδρα σε απομονωμένο σημείο του δρόμου. Την πλησίασαν προσποιούμενοι ότι ήθελαν να τη βοηθήσουν και την έσυραν σε θάμνους, όπου τη βίασαν ομαδικώς, ενώ στη συνέχεια τη στραγγάλισαν. Αργότερα, μετέφεραν το πτώμα της κάτω από μια γέφυρα και του έβαλαν φωτιά. Ο Ν. Πρακάς Ρέντι, υπαρχηγός της αστυνομίας του Σαμσαμπάντ, τόνισε ότι κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα όπλα των αστυνομικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα τον θάνατο των κατηγορουμένων και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο, η εξιστόρησή του παρουσιάζει αντιφάσεις σχετικά με προηγούμενες αστυνομικές αναφορές.

Δεν είναι λίγοι οι Ινδοί που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για την «απόδοση δικαιοσύνης». Πολλοί, όμως, ήταν και εκείνοι που εξοργίστηκαν επειδή η αστυνομία «πήρε τον νόμο στα χέρια της». Ο πατέρας του θύματος δήλωσε στο ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΙ: «Πριν από δέκα ημέρες, η κόρη μου δολοφονήθηκε. Είμαι ευγνώμων προς την αστυνομία και την κυβέρνηση για τον θάνατο των δραστών. Η ψυχή της κόρης μου θα γαληνέψει».

Αντιθέτως, η Πανινδική Ενωση Προοδευτικών Γυναικών καταδίκασε τη θανάτωση των κατηγορουμένων. «Θα μας πουν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ότι έλαβαν εκδίκηση στη μνήμη του θύματος. Ομως, αυτή η “δικαίωση” είναι επίπλαστη. Στην πραγματικότητα, ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών στα χέρια της αστυνομίας διαμηνύει στις γυναίκες ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς, δεν μπορούμε να διερευνήσουμε τα εγκλήματα εναντίον γυναικών και να συγκεντρώσουμε στοιχεία για να αποδείξουμε την ενοχή των δραστών, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε όσες επιβίωσαν των βιασμών τους και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα θύματα θα έχουν αξιοπρέπεια στο δικαστήριο”». Τέλος, ο κυβερνήτης του Δελχί, Αρβίντ Κεριγουάλ, δήλωσε ότι ο θάνατος των τεσσάρων βιαστών δημιουργεί ένα πολύ ανησυχητικό προηγούμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μύκονος: Δις ισόβια στον εργολάβο που βίαζε κατ` επανάληψη τις ανήλικες κόρες του

Ελλάδα 14.06.2025
Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για εκδίκηση της συζύγου του

Μπαχτσελί για το Ισραήλ: «Η Τουρκία είναι ο τελικός στόχος»

Κόσμος 14.06.2025
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τοποθετεί την Τουρκία στο επίκεντρο της σύγκρουσης

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου» ‑ Θα του απονεμηθεί τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα

Ελλάδα 14.06.2025
Με εντολή του Αδωνι Γεωργιάδη, τον παρέλαβε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αρτας όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις

Χαλκιδική: Πέθανε η αστυνομικός που είχε παρασυρθεί από φορτηγό

Ελλάδα 14.06.2025
Είχε προσπαθήσει να σταματήσει καυγά στη μέση του δρόμου

Hράκλειο: Οδηγός έδεσε άλογο με σχοινί και το έσερνε με αγροτικό

Ελλάδα 14.06.2025
Το σκηνικό δημιούργησε πανικό και στους διερχόμενους οδηγούς τόσο για την ασφάλεια του αλόγου όσο και για την πιθανότητα σοβαρού τροχαίου

Καιρός: Ποια μέρα θα χρειαστούμε ζακέτα ‑ Τι θα συμβεί την Κυριακή

Ελλάδα 14.06.2025
Τι αναφέρει στην πρόγνωσή του για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Σε πραξικόπημα καλεί ο γιος του Σάχη

Κόσμος 14.06.2025
Κίνδυνος για παγκόσμια σύρραξη

Ραδιενεργή και χημική ρύπανση στο Νατάνζ μετά τις ισραηλινές επιθέσεις, παραδέχεται ο IAEA

Κόσμος 14.06.2025
Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη με τα κατάλληλα μέτρα, τόνισε ο επικεφαλής του οργανισμού Ραφαέλ Γκρόσι - «Ελάχιστες οι ζημιές», λέει η Τεχεράνη

Η στιγμή που πύραυλοι χτυπάνε το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας

Κόσμος Χτες
Αγνωστο το μέγεθος της ζημιάς