E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτιά στο Athenaeum Palace: Το «μυστικό» κρύβεται στο δωμάτιο 203

Τι ακούστηκε στον ασύρματο της Πυροσβεστικής

Δημοσίευση 6/12/2019 | 08:22

Φωτιά στο Athenaeum Palace: Το «μυστικό» κρύβεται στο δωμάτιο 203

Η επόμενη μέρα στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace με τις πολυτελείς σουίτες ξημέρωσε σε ένα σκηνικό βγαλμένο από βομβαρδισμένο τοπίο. Τρεις τουλάχιστον όροφοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και, από αργά χθες το απόγευμα, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου υπό το άγρυπνο μάτι των αστυνομικών που ανέλαβαν την περιφρούρηση του χώρου, προσπάθησαν να περισώσουν ότι είχε απομείνει και από τα προσωπικά αντικείμενα που άφησαν πίσω οι ένοικοι στην προσπάθεια να βρουν τρόπο διαφυγής μέσα στον πανικό τους.

Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που είχαν πρόσβαση στο κτίριο, αφού πρώτα αυτό εκκενώθηκε, βρήκαν στους διαδρόμους μέχρι και πορτοφόλια γεμάτα με χρήματα που πιθανόν να έπεσαν από κάποιους πελάτες, όταν έντρομοι έτρεξαν να σωθούν από τη φωτιά, βλέποντας τους πυκνούς καπνούς να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ( Δ.Α.Ε.Ε) ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό του εμπρησμού, ειδικά μετά τον εντοπισμό δυο μικρών μπιτονιών με πετρέλαιο τα οποία βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο 203. «Έντονη οσμή πετρελαίου στο δωμάτιο 203» ήταν η ακριβής φράση που ακούστηκε από τον ασύρματο της Πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες να εντοπίζουν τα παραπάνω ευρήματα λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά.

Για να υπάρχει έντονη οσμή, σημαίνει ότι πρέπει είχες περιλούσεις όλο το δωμάτιο, εκτιμά στέλεχος της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες , το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε μίλησε με τρία μέλη της υπηρεσίας καθαριότητας του ξενοδοχείου, ένα εκ των οποίων φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς, αποκαλύπτοντας ότι εκείνη ήταν που μετέφερε μέσα σε σεντόνια τα μπιτόνια με το πετρέλαιο. Αν το έπραξε με δόλο ή όχι, όπως κι αν πήρε από κάποιον εντολή για να τα μεταφέρει στο δωμάτιο 203, είναι κάτι που αναμένεται να προκύψει μετά το τέλος της προανάκρισης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια άλλη εκδοχή που αναφέρει ότι η πυρκαγιά πιθανόν να ξεκίνησε από την κουζίνα που βρίσκεται στον 1ο όροφο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Βλέπετε το ξενοδοχείο δεν είχε εξωτερικές τέντες για να μεταφερθεί εύκολα η φωτιά στους άλλους ορόφους, οπότε εξετάζονται τώρα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος 27.06.2026
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται