E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτιά στο Athenaeum Palace: Το «μυστικό» κρύβεται στο δωμάτιο 203

Τι ακούστηκε στον ασύρματο της Πυροσβεστικής

Δημοσίευση 6/12/2019 | 08:22

Φωτιά στο Athenaeum Palace: Το «μυστικό» κρύβεται στο δωμάτιο 203

Η επόμενη μέρα στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace με τις πολυτελείς σουίτες ξημέρωσε σε ένα σκηνικό βγαλμένο από βομβαρδισμένο τοπίο. Τρεις τουλάχιστον όροφοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και, από αργά χθες το απόγευμα, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου υπό το άγρυπνο μάτι των αστυνομικών που ανέλαβαν την περιφρούρηση του χώρου, προσπάθησαν να περισώσουν ότι είχε απομείνει και από τα προσωπικά αντικείμενα που άφησαν πίσω οι ένοικοι στην προσπάθεια να βρουν τρόπο διαφυγής μέσα στον πανικό τους.

Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που είχαν πρόσβαση στο κτίριο, αφού πρώτα αυτό εκκενώθηκε, βρήκαν στους διαδρόμους μέχρι και πορτοφόλια γεμάτα με χρήματα που πιθανόν να έπεσαν από κάποιους πελάτες, όταν έντρομοι έτρεξαν να σωθούν από τη φωτιά, βλέποντας τους πυκνούς καπνούς να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ( Δ.Α.Ε.Ε) ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό του εμπρησμού, ειδικά μετά τον εντοπισμό δυο μικρών μπιτονιών με πετρέλαιο τα οποία βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο 203. «Έντονη οσμή πετρελαίου στο δωμάτιο 203» ήταν η ακριβής φράση που ακούστηκε από τον ασύρματο της Πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες να εντοπίζουν τα παραπάνω ευρήματα λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά.

Για να υπάρχει έντονη οσμή, σημαίνει ότι πρέπει είχες περιλούσεις όλο το δωμάτιο, εκτιμά στέλεχος της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες , το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε μίλησε με τρία μέλη της υπηρεσίας καθαριότητας του ξενοδοχείου, ένα εκ των οποίων φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς, αποκαλύπτοντας ότι εκείνη ήταν που μετέφερε μέσα σε σεντόνια τα μπιτόνια με το πετρέλαιο. Αν το έπραξε με δόλο ή όχι, όπως κι αν πήρε από κάποιον εντολή για να τα μεταφέρει στο δωμάτιο 203, είναι κάτι που αναμένεται να προκύψει μετά το τέλος της προανάκρισης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια άλλη εκδοχή που αναφέρει ότι η πυρκαγιά πιθανόν να ξεκίνησε από την κουζίνα που βρίσκεται στον 1ο όροφο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Βλέπετε το ξενοδοχείο δεν είχε εξωτερικές τέντες για να μεταφερθεί εύκολα η φωτιά στους άλλους ορόφους, οπότε εξετάζονται τώρα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Συγκίνηση κατά την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 21.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού στην Αθήνα

Ελλάδα 21.11.2025
Όλα όσα αλλάζουν από αύριο

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Ελλάδα 21.11.2025
Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»