E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό στο Περλ Χάρμπορ

Ναύτης άνοιξε πυρ, σκότωσε δυο πολίτες και αυτοκτόνησε

Δημοσίευση 5/12/2019 | 08:15

Μακελειό στο Περλ Χάρμπορ

Για άγνωστους λόγους ο δράστης, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εισέβαλε οπλισμένος και άνοιξε πυρ μέσα στη στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ-Χίκαμ. Από τα πυρά του έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι, ενώ άλλος ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά την επίθεση στην ιστορική βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη, ο ναύτης έστρεψε το υπηρεσιακό του όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Τα ονόματα των θυμάτων και του δράστη δεν δημοσιοποιήθηκαν. Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα της επίθεσης είναι πολιτικοί υπάλληλοι του ναυτικού και ότι το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο ναυπηγείο της βάσης, γεγονός που επιβεβαίωσε η διοίκηση της στρατιωτικής εγκατάστασης.

«Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως μέλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού» και «άνοιξε πυρ εναντίον τριών πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας πριν αυτοκτονήσει», ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Hawaii News Now, η επίθεση έγινε περίπου στις 14:30» χθες Τετάρτη (σ.σ. τοπική ώρα, 02:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Επικεφαλής της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση έχουν τεθεί αξιωματικοί της αμερικανικής στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Η κοινή βάση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας όπου έγινε η αιματηρή επίθεση βρίσκεται σε έκταση που απέχει 13 χιλιόμετρα από τη Χονολουλού.

Το συμβάν καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ που εξαπέλυσαν την 7η Δεκεμβρίου 1941 οι αυτοκρατορικές ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, εξωθώντας τις ΗΠΑ να «μπούν» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα 17.02.2026
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα 17.02.2026
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα 17.02.2026
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία 17.02.2026
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα 17.02.2026
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του