E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβόλησε την σκυλίτσα του και την έσερνε με σκοινί γιατί γέννησε 6 κουτάβια

Το σκυλί είχε αρχικά διασωθεί σοβαρά τραυματισμένο, αλλά δεν τα κατάφερε

Δημοσίευση 4/12/2019 | 20:42

Πυροβόλησε την σκυλίτσα του και την έσερνε με σκοινί γιατί γέννησε 6 κουτάβια

Ένας σκύλος που φαίνεται σε βίντεο να τον σέρνει στο έδαφος το αφεντικό του, αφού προηγουμένως τον είχε πυροβολήσει επειδή γέννησε κουτάβια, πέθανε.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας μάρτυρας τράβηξε σε βίντεο το Σάββατο τον Ισπανό κυνηγό που κακοποίησε το ζώο.

Το σκυλί είχε αρχικά διασωθεί σοβαρά τραυματισμένο, αλλά την Τρίτη επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του σε μία κτηνιατρική κλινική στο Lugo της Γαλικίας, όπου οι κτηνίατροι προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του.

Ο άγνωστος ιδιοκτήτης, που θεωρείται ότι είναι περίπου 60 ετών, είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και δύο ετών και πρόστιμο μεγαλύτερο από 25.000 λίρες.

Φιλοζωικές οργανώσεις και η τοπική ένωση κτηνιάτρων έχουν αναλάβει νομική δράση εναντίον του. Ένα διαδικτυακό αίτημα με τον τίτλο: «Δικαιοσύνη για την Άλμα», το όνομα του τραγικού σκυλιού, έχει ήδη υπογραφεί από χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν την «παραδειγματική τιμωρία αυτού του παρανοϊκού».

Το αίτημα ανέφερε: «Η Άλμα είναι ένα σκυλί που έχει κουταβάκια και παλεύει για τη ζωή της αφού ο ιδιοκτήτης της τη χτύπησε και την πυροβόλησε δυο φορές, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα. Όταν είδε ότι δεν τη σκότωσε, την έσυρε στο έδαφος για να την αποτελειώσει στο σπίτι. Ευχαριστούμε σε κάποιον που περνούσε για το βίντεο που τράβηξε και αυτός ο κακούργος καταγγέλθηκε στην αστυνομία».

Η φιλοζωική οργάνωση Mundo Vivo, που έχει την έδρα της στην επαρχία της Ισπανίας Αστούριας, δημοσίευσε φωτογραφία και βίντεο από το περιστατικό, γράφοντας: «Αυτό συνέβη στο Lugo. Αφού το πυροβόλησε και του έσπασε τον βραχίονα χωρίς να το σκοτώσει, το έσερνε από το κεφάλι. Το έγκλημά του ήταν ότι γέννησε».

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης προσέθεσε φωτογραφίες των κουταβιών, που είναι 3 εβδομάδων και είναι καλά στην υγεία τους: Αυτά είναι τα μωρά του σκυλιού. Ελπίζουμε αυτό το κάθαρμα να λάβει από τη δικαιοσύνη αυτό που του αξίζει. Χρειάζονται παραδειγματικές ποινές για αυτά τα τέρατα».

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ακούγεται να φιλονικεί με τον άνδρα που βιντεοσκοπεί το περιστατικό.

«Σταμάτα να τραβάς» του λέει και ο άνθρωπος με το κινητό απαντά: «Αυτό που κάνεις είναι απάνθρωπο, δεν βιντεοσκοπώ εσένα, αλλά το ζώο και αυτό που του κάνεις».

Υπάρχουν αναφορές ότι ο σαδιστής ιδιοκτήτης είπε κάποια στιγμή: «Μπορώ να πυροβολώ όποιον στον διάβολο θέλω».

Η Virginia Gonzalez, που μαγνητοσκόπησε την κακοποίηση με τον σύζυγό της Ramon Feijoo, είπε σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό: «Ακούσαμε έναν πυροβολισμό και μετά έναν σκύλο να γαυγίζει και είδαμε αυτόν τον άνδρα με όπλο. Είπε ότι πήγαινε το ζώο σπίτι, ότι είναι κυνηγός και ότι είχε το δικαίωμα να το κάνει. Όταν είπαμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία, άρχισε να τραβά το σκυλί με ένα σχοινί περασμένο στον λαιμό του. Ο άνδρας μου άρχισε να βιντεοσκοπεί επειδή δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε».

Το οπτικό υλικό δημοσίευσαν η φιλοζωική οργάνωση Mundo Vivo και η PACMA.

Εν τω μεταξύ, τα 6 κουτάβια μεταφέρθηκαν σε κέντρο προστασίας ζώων και αναφέρεται ότι είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα

«Κινδύνευσε η ζωή της, παραλίγο να χάσει το μάτι της»: Τι είπε ο δικηγόρος της Μουρτζούκου για την επίθεση στις φυλακές

Ελλάδα Χτες
Οι δύο γυναίκες κρατούνται σε διαφορετικά κελιά στο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Έδωσε τα χέρια με τον Σαββίδη ο Κωνσταντέλιας και μένει στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2029

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός διεθνής άσος θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας έως το 2029 χωρίς να υπάρχει ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο

Ρομποτικό χέρι μαγείρεψε πίτσα και δημιούργησε ελπίδες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Tech + Science Χτες
Tο ρομποτικό χέρι είναι εξοπλισμένο με προσαρμοστικές αρπάγες που μπορούν να χειριστούν αντικείμενα όλων των μεγεθών και υφών

Βρετανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Κόσμος Χτες
Καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Αμυντικό πρόγραμμα «SAFE»: Τα 18 κράτη‑μέλη της ΕΕ που κατέθεσαν αίτημα ένταξης

Κόσμος Χτες
Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, αίτημα να ενταχθούν στο αμυντικό πρόγραμμα της ΕΕ κατέθεσαν άλλα 16 κράτη

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα γυναικών από εφαρμογή με πληροφορίες για τα «red flags» ανδρών

Κόσμος Χτες
Διέρρευσαν ονόματα και φωτογραφίες από την εφαρμογή Tea, που είναι μόνο για γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη

Ελλάδα Χτες
Το χειρουργείο κράτησε περίπου 8,5 ώρες

Οι 12 παραλίες που χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» το 2025

Ελλάδα Χτες
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, που επί το πλείστον, γίνονται απροειδοποίητα

Λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού ‑ Αρκετοί τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο λόγω του σοβαρού τροχαίου