E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβόλησε την σκυλίτσα του και την έσερνε με σκοινί γιατί γέννησε 6 κουτάβια

Το σκυλί είχε αρχικά διασωθεί σοβαρά τραυματισμένο, αλλά δεν τα κατάφερε

Δημοσίευση 4/12/2019 | 20:42

Πυροβόλησε την σκυλίτσα του και την έσερνε με σκοινί γιατί γέννησε 6 κουτάβια

Ένας σκύλος που φαίνεται σε βίντεο να τον σέρνει στο έδαφος το αφεντικό του, αφού προηγουμένως τον είχε πυροβολήσει επειδή γέννησε κουτάβια, πέθανε.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας μάρτυρας τράβηξε σε βίντεο το Σάββατο τον Ισπανό κυνηγό που κακοποίησε το ζώο.

Το σκυλί είχε αρχικά διασωθεί σοβαρά τραυματισμένο, αλλά την Τρίτη επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του σε μία κτηνιατρική κλινική στο Lugo της Γαλικίας, όπου οι κτηνίατροι προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του.

Ο άγνωστος ιδιοκτήτης, που θεωρείται ότι είναι περίπου 60 ετών, είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και δύο ετών και πρόστιμο μεγαλύτερο από 25.000 λίρες.

Φιλοζωικές οργανώσεις και η τοπική ένωση κτηνιάτρων έχουν αναλάβει νομική δράση εναντίον του. Ένα διαδικτυακό αίτημα με τον τίτλο: «Δικαιοσύνη για την Άλμα», το όνομα του τραγικού σκυλιού, έχει ήδη υπογραφεί από χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν την «παραδειγματική τιμωρία αυτού του παρανοϊκού».

Το αίτημα ανέφερε: «Η Άλμα είναι ένα σκυλί που έχει κουταβάκια και παλεύει για τη ζωή της αφού ο ιδιοκτήτης της τη χτύπησε και την πυροβόλησε δυο φορές, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα. Όταν είδε ότι δεν τη σκότωσε, την έσυρε στο έδαφος για να την αποτελειώσει στο σπίτι. Ευχαριστούμε σε κάποιον που περνούσε για το βίντεο που τράβηξε και αυτός ο κακούργος καταγγέλθηκε στην αστυνομία».

Η φιλοζωική οργάνωση Mundo Vivo, που έχει την έδρα της στην επαρχία της Ισπανίας Αστούριας, δημοσίευσε φωτογραφία και βίντεο από το περιστατικό, γράφοντας: «Αυτό συνέβη στο Lugo. Αφού το πυροβόλησε και του έσπασε τον βραχίονα χωρίς να το σκοτώσει, το έσερνε από το κεφάλι. Το έγκλημά του ήταν ότι γέννησε».

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης προσέθεσε φωτογραφίες των κουταβιών, που είναι 3 εβδομάδων και είναι καλά στην υγεία τους: Αυτά είναι τα μωρά του σκυλιού. Ελπίζουμε αυτό το κάθαρμα να λάβει από τη δικαιοσύνη αυτό που του αξίζει. Χρειάζονται παραδειγματικές ποινές για αυτά τα τέρατα».

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ακούγεται να φιλονικεί με τον άνδρα που βιντεοσκοπεί το περιστατικό.

«Σταμάτα να τραβάς» του λέει και ο άνθρωπος με το κινητό απαντά: «Αυτό που κάνεις είναι απάνθρωπο, δεν βιντεοσκοπώ εσένα, αλλά το ζώο και αυτό που του κάνεις».

Υπάρχουν αναφορές ότι ο σαδιστής ιδιοκτήτης είπε κάποια στιγμή: «Μπορώ να πυροβολώ όποιον στον διάβολο θέλω».

Η Virginia Gonzalez, που μαγνητοσκόπησε την κακοποίηση με τον σύζυγό της Ramon Feijoo, είπε σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό: «Ακούσαμε έναν πυροβολισμό και μετά έναν σκύλο να γαυγίζει και είδαμε αυτόν τον άνδρα με όπλο. Είπε ότι πήγαινε το ζώο σπίτι, ότι είναι κυνηγός και ότι είχε το δικαίωμα να το κάνει. Όταν είπαμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία, άρχισε να τραβά το σκυλί με ένα σχοινί περασμένο στον λαιμό του. Ο άνδρας μου άρχισε να βιντεοσκοπεί επειδή δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε».

Το οπτικό υλικό δημοσίευσαν η φιλοζωική οργάνωση Mundo Vivo και η PACMA.

Εν τω μεταξύ, τα 6 κουτάβια μεταφέρθηκαν σε κέντρο προστασίας ζώων και αναφέρεται ότι είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν φτιάχνουν αυτοσχέδια air condition στα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα

Κόσμος 11.07.2025
Η φετινή άνοιξη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο ζεστή στην ιστορία της χώρας

Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Ελλάδα 11.07.2025
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τονίζοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο

Περιστέρι: Βίντεο ντοκουμέντο από άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος 24χρονου

Ελλάδα 11.07.2025
«Φοβήθηκα ότι μπορεί να με σκοτώσουν»

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το δίχρονο παιδί του

Ελλάδα 11.07.2025
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε χώρο όπου ο πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητο

Πυρκαγιά στο Γκραν Κάνιον: Εξαπλώνεται ραγδαία

Κόσμος 11.07.2025
Απομακρύνονται οι τουρίστες - Έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα βορειότερα

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Ελλάδα 11.07.2025
Όπως πιστεύεται η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ, ώστε οι δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων

Ελλάδα 11.07.2025
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 42 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων

Εντοπίστηκε νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο στην Καστοριά

Ελλάδα 11.07.2025
Η λαθροθηρία εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Θα την βάλουν φυλακή, και τι έγινε; Θα καλοπερνάει», λέει η μητέρα της

Ελλάδα 11.07.2025
«Δεν παύει να αγαπάω το παιδί μου», παραδέχθηκε

Καστοριά: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκουδάκι 6 μηνών

Ελλάδα 11.07.2025
Πρόκειται για την τρίτη αρκούδα που εντοπίζεται νεκρή τους τελευταίους τρεις μήνες στην Π.Ε. Καστοριάς

Ρόδος: 18χρονη Γερμανίδα κατήγγειλε 19χρονο Ολλανδό για βιασμό ‑ Οι διαφορετικές εκδοχές τους

Ελλάδα 11.07.2025
Γιατί η κοπέλα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη

Μάνδρα: Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του ενώ περίμεναν να ξεφορτώσουν

Ελλάδα 11.07.2025
Το 50χρονο θύμα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο Τζάνειο, ενώ ο 58χρονος δράστης αναζητείται