Την αναβολή του ΠΑΟΚ ‑ Ξάνθη ζήτησε ο Ολυμπιακός
Η επιστολή των Πειραιωτών
Δημοσίευση 4/12/2019 | 18:58

Ακόμη ένα βήμα έκανε ο Ολυμπιακός για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης και τις καταγγελίες για κοινή ιδιοκτησιακή σχέση των δύο ομάδων.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, που έχει κοινοποιηθεί σε ΔΕΑΒ και ΕΕΑ ζητάει την αναβολή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ξάνθη (7/12, 18:00).
Η επιστολή αναφέρει: «Το προσεχές Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 είναι προγραμματισμένος προς διεξαγωγή στο γήπεδο της Τούμπας και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.
Κατόπιν των πρόσφατων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και την επίσημη Καταγγελία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώπιον της ΕΕΑ για το ίδιο θέμα, θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.
Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο.
Περαιτέρω δε, τυχόν διεξαγωγή του, εν μέσω αυτών των καταγγελιών, είναι πρόσφορη για την κλιμάκωση της έντασης και τυχόν φαινομένων βίας. Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με απόφασή σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας χορηγούν ο νόμος και οι οικείοι κανονισμοί προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Αυστραλία: Κατσαρίδες 200.000 δολαρίων – Έφοδος αποκάλυψε πάνω από 100.000 έντομα‑γίγαντες
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του Ιράν – Συναγερμός στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ
Καιρός Σάββατο: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας έως 33 βαθμούς ‑ πού αναμένονται καταιγίδες
Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του
Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου
Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα
Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα
Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
LIVE Πολιτική Χτες






