E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στο Ίλιον: Ελεύθεροι οι γονείς του αγοριού ‑ Τι είπαν στην αστυνομία

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019 | 20:15

Τραγωδία στο Ίλιον: Ελεύθεροι οι γονείς του αγοριού ‑ Τι είπαν στην αστυνομία

Ελεύθεροι με προφορική εντολή του δικαστικού λειτουργού παρέμειναν οι γονείς του μικρού αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σε κατάσταση σοκ οι δύο γονείς περιέγραψαν στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι τους το βράδυ της Κυριακής και πώς βρήκαν το 2,5 ετών αγοράκι νεκρό μέσα στο μπαούλο του κρεβατιού. Υποστήριξαν ότι αφού έκαναν γενική καθαριότητα στο σπίτι, νωρίς το βράδυ κάθισαν στον καναπέ μαζί με το μικρό αγόρι και εκεί αποκοιμήθηκαν.

Όταν ξύπνησε η μητέρα γύρω στις 5 τα ξημερώματα διαπίστωσε ότι το αγοράκι δεν ήταν δίπλα τους και άρχισε να το ψάχνει μέσα στο σπίτι. Όταν πήγε στο υπνοδωμάτιο και είδε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του κρεβατιού ήταν κλειστός ενώ τον είχε αφήσει ανοικτό έσπευσε να το ελέγξει.

Εκεί εντόπισε τον γιο της χωρίς τις αισθήσεις του και φώναξε τον σύντροφό της και αμέσως έσπευσαν στην κλινική. Και οι δύο επεσήμαναν ότι έκαναν τα πάντα να το επαναφέρουν στην ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το χτύπημα στο κεφάλι

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το παιδάκι το παρέλαβαν οι γιατροί της κλινικής και διαπίστωσαν τον θάνατό του εντόπισαν και ένα χτύπημα στο κεφάλι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ειδοποίησαν άμεσα στην αστυνομία.

Από όσα ισχυρίζονται οι γονείς εικάζεται ότι το τραύμα στο κεφάλι του παιδιού πιθανότατα να προήλθε από χτύπημα που δέχθηκε όταν έκλεισε ο μηχανισμός του αποθηκευτικού χώρου του κρεβατιού. Μάλιστα ίσως αυτό το χτύπημα να να άφησε αναίσθητο το μωρό και έτσι να μην αντέδρασε με το κλάμα του ώστε να κινητοποιηθούν οι γονείς του.

Όπως και να έχει τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία νεκροτομή.

Η καταγγελία

Όσον αφορά την καταγγελία που είχε γίνει στο Χαμόγελο του Παιδιού για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στο συγκεκριμένο σπίτι, ο πατέρας αναφέρει ότι πρόκειται για κακοήθειες, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε γίνει έλεγχος από την Πρόνοια χωρίς να εντοπίσει κάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είχε γίνει από κάποια γειτόνισσα χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν τα όσα είχε καταγγείλει μετά από έλεγχο που είχε γίνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Αμεσα -όπως αναφέρει- ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. «Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του» προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό

Ελλάδα 30.01.2026
Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι βρίσκεται στη Γερμανία

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ

Κόσμος 30.01.2026
Η Ροντρίγκες υπέγραψε νόμο για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου, την ώρα που οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις - Το 2006 ο Ούγκο Τσάβες είχε επιβάλει όλα τα μεγάλα έργα της αγοράς πετρελαίου να περνούν στην κρατική PDVSA

Ισπανία: Γυναίκα ευνούχισε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφό της

Κόσμος 30.01.2026
Συνελήφθη μία 55χρονη γυναίκα στο Μπιλμπάο της Ισπανίας για τον βίαιο θάνατο του συντρόφου της

Τραγωδία στο Διδυμότειχο – Πέθανε 5χρονος που είχε συμπτώματα ίωσης

Ελλάδα 30.01.2026
Ο ιατροδικαστής της Αλεξανδρούπολης προσδιόρισε την αιτία θανάτου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Γαύδος

Ελλάδα 30.01.2026
Ελλείψεις στις προμήθειες λόγω της κακοκαιρίας

Βιολάντα: Εισαγγελική παραγγελία για τους εμπλεκόμενους σε αδειοδότηση και λειτουργία του εργοστασίου

Ελλάδα 30.01.2026
Οι δύο κατευθύνσεις στις οποίες στρέφεται πλέον η έρευνα και τα επόμενα βήματα

ΠΑΟΚ: «Περιτραυματική αμνησία» για τον 20χρονο στο Παπαγεωργίου

Ελλάδα 30.01.2026
Τι λέει ο Κώστας Φορτούνης, χειρουργός, διευθυντής ΕΣΥ και γιατρός της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου

Χαλάζι, κεραυνοί, υδροστρόβιλοι και ανεμοστρόβιλοι: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί

Καιρός 30.01.2026
Σε τροχιά διαδοχικών κυμάτων κακοκαιρίας θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τα επόμενα 24ωρα με πιο σημαντική αυτή που αναμένεται από Σάββατο απόγευμα και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Δραματική προειδοποίηση για την ανθρωπότητα, καθώς τα έντομα «σιωπούν» μυστηριωδώς

Tech + Science 30.01.2026
Σκαθάρια, πεταλούδες, νυχτοπεταλούδες, μύγες, κουνούπια και μέλισσες εξαφανίζονται με δραματικούς ρυθμούς

Τσάμπιονς Λιγκ: Ολυμπιακός εναντίον Λεβερκούζεν στα πλέι οφ

Αθλητικά Νέα 30.01.2026
Ολόκληρη η κλήρωση της ενδιάμεσης φάσης

Τσιμίκας για τροχαίο στη Ρουμανία: «Πήγαινα στο ίδιο σχολείο με έναν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»

Αθλητικά Νέα 30.01.2026
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία