E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στο Ίλιον: Ελεύθεροι οι γονείς του αγοριού ‑ Τι είπαν στην αστυνομία

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019 | 20:15

Τραγωδία στο Ίλιον: Ελεύθεροι οι γονείς του αγοριού ‑ Τι είπαν στην αστυνομία

Ελεύθεροι με προφορική εντολή του δικαστικού λειτουργού παρέμειναν οι γονείς του μικρού αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σε κατάσταση σοκ οι δύο γονείς περιέγραψαν στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι τους το βράδυ της Κυριακής και πώς βρήκαν το 2,5 ετών αγοράκι νεκρό μέσα στο μπαούλο του κρεβατιού. Υποστήριξαν ότι αφού έκαναν γενική καθαριότητα στο σπίτι, νωρίς το βράδυ κάθισαν στον καναπέ μαζί με το μικρό αγόρι και εκεί αποκοιμήθηκαν.

Όταν ξύπνησε η μητέρα γύρω στις 5 τα ξημερώματα διαπίστωσε ότι το αγοράκι δεν ήταν δίπλα τους και άρχισε να το ψάχνει μέσα στο σπίτι. Όταν πήγε στο υπνοδωμάτιο και είδε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του κρεβατιού ήταν κλειστός ενώ τον είχε αφήσει ανοικτό έσπευσε να το ελέγξει.

Εκεί εντόπισε τον γιο της χωρίς τις αισθήσεις του και φώναξε τον σύντροφό της και αμέσως έσπευσαν στην κλινική. Και οι δύο επεσήμαναν ότι έκαναν τα πάντα να το επαναφέρουν στην ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το χτύπημα στο κεφάλι

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το παιδάκι το παρέλαβαν οι γιατροί της κλινικής και διαπίστωσαν τον θάνατό του εντόπισαν και ένα χτύπημα στο κεφάλι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ειδοποίησαν άμεσα στην αστυνομία.

Από όσα ισχυρίζονται οι γονείς εικάζεται ότι το τραύμα στο κεφάλι του παιδιού πιθανότατα να προήλθε από χτύπημα που δέχθηκε όταν έκλεισε ο μηχανισμός του αποθηκευτικού χώρου του κρεβατιού. Μάλιστα ίσως αυτό το χτύπημα να να άφησε αναίσθητο το μωρό και έτσι να μην αντέδρασε με το κλάμα του ώστε να κινητοποιηθούν οι γονείς του.

Όπως και να έχει τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία νεκροτομή.

Η καταγγελία

Όσον αφορά την καταγγελία που είχε γίνει στο Χαμόγελο του Παιδιού για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στο συγκεκριμένο σπίτι, ο πατέρας αναφέρει ότι πρόκειται για κακοήθειες, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε γίνει έλεγχος από την Πρόνοια χωρίς να εντοπίσει κάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είχε γίνει από κάποια γειτόνισσα χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν τα όσα είχε καταγγείλει μετά από έλεγχο που είχε γίνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Αμεσα -όπως αναφέρει- ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. «Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του» προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Αθλητικά Νέα 11.07.2026
Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Μουντιάλ 2026: Πέθανε ο Τζέιντεν Ανταμς – Σε σοκ η Νότια Αφρική

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Είχε πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.07.2026
Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

Ο μοναδικός Νορβηγός που αρνείται να κάνει κουπί για τον Χάαλαντ: «Είναι χαζό και ιστορικά λάθος»

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η Νορβηγία βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ και ο πανηγυρισμός με τις «κινήσεις κωπηλασίας» έχει γίνει viral - ένας όμως φίλαθλος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Κόσμος 11.07.2026
Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής