E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στο Ίλιον: Ελεύθεροι οι γονείς του αγοριού ‑ Τι είπαν στην αστυνομία

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019 | 20:15

Τραγωδία στο Ίλιον: Ελεύθεροι οι γονείς του αγοριού ‑ Τι είπαν στην αστυνομία

Ελεύθεροι με προφορική εντολή του δικαστικού λειτουργού παρέμειναν οι γονείς του μικρού αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σε κατάσταση σοκ οι δύο γονείς περιέγραψαν στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι τους το βράδυ της Κυριακής και πώς βρήκαν το 2,5 ετών αγοράκι νεκρό μέσα στο μπαούλο του κρεβατιού. Υποστήριξαν ότι αφού έκαναν γενική καθαριότητα στο σπίτι, νωρίς το βράδυ κάθισαν στον καναπέ μαζί με το μικρό αγόρι και εκεί αποκοιμήθηκαν.

Όταν ξύπνησε η μητέρα γύρω στις 5 τα ξημερώματα διαπίστωσε ότι το αγοράκι δεν ήταν δίπλα τους και άρχισε να το ψάχνει μέσα στο σπίτι. Όταν πήγε στο υπνοδωμάτιο και είδε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του κρεβατιού ήταν κλειστός ενώ τον είχε αφήσει ανοικτό έσπευσε να το ελέγξει.

Εκεί εντόπισε τον γιο της χωρίς τις αισθήσεις του και φώναξε τον σύντροφό της και αμέσως έσπευσαν στην κλινική. Και οι δύο επεσήμαναν ότι έκαναν τα πάντα να το επαναφέρουν στην ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το χτύπημα στο κεφάλι

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το παιδάκι το παρέλαβαν οι γιατροί της κλινικής και διαπίστωσαν τον θάνατό του εντόπισαν και ένα χτύπημα στο κεφάλι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ειδοποίησαν άμεσα στην αστυνομία.

Από όσα ισχυρίζονται οι γονείς εικάζεται ότι το τραύμα στο κεφάλι του παιδιού πιθανότατα να προήλθε από χτύπημα που δέχθηκε όταν έκλεισε ο μηχανισμός του αποθηκευτικού χώρου του κρεβατιού. Μάλιστα ίσως αυτό το χτύπημα να να άφησε αναίσθητο το μωρό και έτσι να μην αντέδρασε με το κλάμα του ώστε να κινητοποιηθούν οι γονείς του.

Όπως και να έχει τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία νεκροτομή.

Η καταγγελία

Όσον αφορά την καταγγελία που είχε γίνει στο Χαμόγελο του Παιδιού για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στο συγκεκριμένο σπίτι, ο πατέρας αναφέρει ότι πρόκειται για κακοήθειες, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε γίνει έλεγχος από την Πρόνοια χωρίς να εντοπίσει κάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είχε γίνει από κάποια γειτόνισσα χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν τα όσα είχε καταγγείλει μετά από έλεγχο που είχε γίνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Αμεσα -όπως αναφέρει- ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. «Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του» προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διπλό φονικό Αιγίου: Ίχνη αίματος βρέθηκαν έξω από το δωμάτιο των θυμάτων

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι αναλύσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μαρτυρίες εξετάζονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα

Σάμος: Νεκρός μετανάστης από το Σουδάν ‑ Διασώθηκαν 35 ακόμη άτομα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Τα υπόλοιπα 35 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ Ζερβού, για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταγραφή

Φρίκη για δύο γυναίκες που πήγαν στο Πακιστάν για επενδύσεις σε crypto: Απήχθησαν, βασανίστηκαν και βιάστηκαν ομαδικά

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Το ένα από τα δύο θύματα υποστήριξε ότι είχε προσκληθεί στο Ισλαμαμπάντ από τον εγγονό του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος της είχε υποσχεθεί επαγγελματικές γνωριμίες με επενδυτές για την εταιρεία της

Οργή στην Ιταλία με το ριψοκίνδυνο άλμα Αμερικανού influencer ‑ «Η λίμνη Κόμο δεν είναι λούνα παρκ»

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους του Νέσσο για τον «επικίνδυνο τουρισμό» που προωθούν διάφοροι influencers - «Σεβαστείτε τα μέρη, σεβαστείτε όσους ζουν εκεί»

Δεν ήταν φάουλ, λέει ο Τραμπ για την κόκκινη στον Μπαλογκάν και... τα ρίχνει στον διαιτητή

Αθλητικά Νέα 06.07.2026
«Ήταν δύο παίκτες που έτρεχαν με πλήρη ταχύτητα και απλώς συγκρούστηκαν» - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας ότι η φάση δεν δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα

Οδηγός ταξί κατέβασε τους πελάτες και έφυγε με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ για να μην δουν τις πινακίδες του, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι νεαροί που έκαναν την καταγγελία έχουν καταγράψει στο κινητό τους τηλέφωνο όλον τον διάλογο με τον επαγγελματία - Αναμένεται ανακοίνωση από το ΣΑΤΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας Μπερνάρ Αρνό καλείται να πληρώσει 22,5 εκατ. ευρώ σε φόρους

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης

Αφαίρεση βαθμών σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Καμπάνα» 7 αγωνιστικών σε Τζόουνς και 2 σε Ναν

Ποιο τουρκικό δημοσίευμα «αποκαλύπτει» υπόγεια οχυρά στα νησιά του Αιγαίου και τι ισχυρίζεται

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Η τουρκική εφημερίδα Sözcü επιχειρεί να παρουσιάσει τη νόμιμη θωράκιση των ελληνικών νησιών ως «σκοτεινή επιχείρηση» με υπόγεια οπλοστάσια.

ΕΚΠΟΙΖΩ: «Παράνομη η επιβολή μηνιαίας χρέωσης 0,80 ευρώ στους καταθετικούς και της Alpha Bank» – Τι απαντά η τράπεζα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με την Alpha Bank «η απόφαση δεν επηρεάζει την ισχύ των συμβατικών σχέσεων των πελατών που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν το myAlpha Benefit Base, ούτε αμφισβητεί τη δυνατότητα παροχής του συγκεκριμένου πακέτου υπηρεσιών»

Νετανιάχου κατά F‑35 στην Τουρκία: Τι είπε για την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

Πολιτική 06.07.2026
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η ενίσχυση της τουρκικής αεροπορίας με αμερικανικά μαχητικά θα απειλήσει τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή.

Τουρκία: 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν φτάνουν ούτε στο όριο της πείνας

Κόσμος 06.07.2026
Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Τουρκία λαμβάνουν κατώτατη παροχή που υπολείπεται δραματικά από το επίσημο όριο της πείνας.