E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιάννης Ιωαννίδης: «Ναι, ο καφές είχε υπνωτικό»

Το ματς του Άρη που ξεσήκωσε τόσες θεωρίες συνωμοσίας, όσες και η πτώση των Δίδυμων Πύργων

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/12/2019 | 00:31

Γιάννης Ιωαννίδης: «Ναι, ο καφές είχε υπνωτικό»

Οκτώβριος 1986, ο Άρης Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει στο Αλεξάνδρειο την υπερομάδα από το Μιλάνο, την θρυλική Τρέισερ, που οι ειδικοί της εποχής έλεγαν ότι άνετα μπορούσε να παίζει στο NBA, και όλοι είναι σίγουροι ότι ο Άρης θα ηττηθεί με μεγάλη διαφορά.

Δεν υπολόγιζαν όμως τις άγριες διαθέσεις του Νίκου Γκάλη. Ο Άρης κερδίζει με 32 πόντους διαφορά. Ο Νίκος Γκάλης έβαλε 44 πόντους με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας.

Με τέτοια διαφορά ο επαναληπτικός μοιάζει τυπική διαδικασία. Η Ομάδα του Μιλάνου ρίχνει τις τιμές των εισιτηρίων σε εξευτελιστική τιμή και 9.000 οπαδοί γεμίζουν το γήπεδο της Τρέισερ.

Η ημέρα του επαναληπτικού φτάνει ο καχύποπτος και προληπτικός Γιάννης Ιωαννίδης ακολουθεί τη συνηθισμένη ρουτίνα πριν τον αγώνα. Παραγγέλνει φαγητό από διαφορετικά εστιατόρια γιατί φοβάται την δηλητηρίαση, ενώ δεν επιτρέπει σε κανένα να εισέλθει στον όροφο που μένει η ομάδα υπό τον φόβο κάποιος να τραυματίσει παίκτη επίτηδες για να λείψει από τον αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο κυλάει αναίμακτα για τον Άρη που χάνει μόνο με 4 πόντους. Από εκείνο όμως το λεπτό και μετά οι παίκτες του Άρη μοιάζουν σαν υπνωτισμένοι, 6 συνεχόμενες επιθέσεις που τους μένει η μπάλα στα χέρια, δεν εκδηλώνουν επίθεση, ο τεράστιος Νίκος Γκάλης κάνει αιρμπολ ακόμα και από κοντινή απόσταση και το ημίχρονο κλείνει με 14 πόντους διαφορά ανάμεσα στις ομάδες.

Ένα λεπτό πριν το τέλος η ομάδα της Ιταλίας ισοφαρίζει την διαφορά των 32 πόντων, ο Άρης εκτελεί επίθεση, δεν σκοράρει και την επιστροφή ο Λυπηρίδης κάνει φάουλ και στέλνει στις βολές έναν Αμερικανό της Τρέισερ. 

Το τελικό σφύριγμα βρίσκει νικητή την Τρέισερ που πέτυχε το ακατόρθωτο και πέρασε στους 4 της Ευρώπης.

Από εκεί και μετά άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας. Η FIBA πίεσε τον Άρη να χάσει γατί η Τρέισερ είχε ξοδέψει πολλά εκατομμύρια σε ξένους παίκτες από το NBA. Η διοίκηση πούλησε το ματς για να βγάλει τα λεφτά της χρονιάς επειδή τα συμβόλαια των Γκάλη και Γιαννάκη ήταν μεγάλα. 

Αυτό όμως που έχει μείνει στην ιστορία είναι η ατάκα του Γιάννη Ιωαννίδη. "Κάτι μας έριξαν στον καφέ". Η ομάδα του Άρη όντως μέσα στο ξενοδοχείο, είχε πιει μόνο καφέ πριν το ματς, όλοι εκτός από τον Τζάκσον, τον ξένο παίκτη της ομάδας, ο οποίος ήταν και ο μόνος που πάλεψε στο ματς.

Τι έγινε δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα επόμενα δύο χρόνια πήρε την εκδίκηση της κερδίζοντας την ιταλική με μεγάλες διαφορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αράχνη που «ενσαρκώνει» τη Θεωρία της Εξέλιξης

Stories 21.12.2025
Αυτό που συμβαίνει είναι σκληρό, αλλά αποτελεσματικό

Γιατί η Gen Z κάνει «στροφή» στη ρετρό τεχνολογία;

Νέα Εποχή 21.12.2025
Η κούραση από το «πάντα online»

Αυτά είναι τα πιο δυνατά διαβατήρια του πλανήτη: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Stories 21.12.2025
Το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο ανοίγει πόρτες σε 193 χώρες χωρίς βίζα.

Χασισοφυτεία με… βασιλική θέα: 225 δενδρύλλια μεγάλωναν δίπλα στο σπίτι του Καρόλου

Stories 21.12.2025
«Παραλίγο να μην χωρέσουν όλα τα τεκμήρια στο βαν μας»

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories 21.12.2025
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories 21.12.2025
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης

Η «νοοτροπία των καβουριών» που έχει «εξαπλωθεί» και στους ανθρώπους

Πρόσωπα 21.12.2025
Και ποιος δεν την έχει δει γύρω του;

Όταν ένα ελληνικό πλοίο βρήκε μια 11χρονη στην μέση του ωκεανού

Stories 21.12.2025
Μια τραγωδία που αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια μετά

Η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς κουνούπια – Και δεν είναι τύχη, είναι επιστήμη

Νέα Εποχή Χτες
Το παράδοξο νησί με λίμνες, υγρασία και ηφαίστεια που κατάφερε -χάρη στο κλίμα και τη φυσική- να μείνει για πάντα εκτός χάρτη των κουνουπιών