E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πειραιάς: Ανοιξαν το φέρετρο στο γραφείο τελετών και έμειναν άφωνοι

Οι φωτογραφίες από τον Πειραιά προκαλούν αίσθηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019 | 13:19

Πειραιάς: Ανοιξαν το φέρετρο στο γραφείο τελετών και έμειναν άφωνοι

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές της Κορινθίας, της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες 29.11.2019, ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία 37χρονη Ελληνίδα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Τα μέλη της σπείρας συγκρότησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (29.11.2019) το απόγευμα στον Πειραιά Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε όχημα όπου επέβαιναν ο 36χρονος και η 37χρονη, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -16,882- γραμμαρίων, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα μέρη αυτού.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε επιχείρηση – γραφείο τελετών της 37χρονης και συγκεκριμένα εντός φέρετρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -35,180- γραμμαρίων. 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Οικονομία Χτες
Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Πολιτική Χτες
«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Ελλάδα Χτες
Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Ελλάδα Χτες
Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Ελλάδα Χτες
Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή ‑ Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Οικονομία Χτες
Οι δικαιούχοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με ανώτατο ποσό ενίσχυσης τα 800 ευρώ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Κόσμος Χτες
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Ελλάδα Χτες
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Ελλάδα Χτες
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της