E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πειραιάς: Ανοιξαν το φέρετρο στο γραφείο τελετών και έμειναν άφωνοι

Οι φωτογραφίες από τον Πειραιά προκαλούν αίσθηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019 | 13:19

Πειραιάς: Ανοιξαν το φέρετρο στο γραφείο τελετών και έμειναν άφωνοι

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές της Κορινθίας, της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες 29.11.2019, ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία 37χρονη Ελληνίδα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Τα μέλη της σπείρας συγκρότησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (29.11.2019) το απόγευμα στον Πειραιά Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε όχημα όπου επέβαιναν ο 36χρονος και η 37χρονη, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -16,882- γραμμαρίων, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα μέρη αυτού.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε επιχείρηση – γραφείο τελετών της 37χρονης και συγκεκριμένα εντός φέρετρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -35,180- γραμμαρίων. 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα 04.02.2026
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος 04.02.2026
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική 04.02.2026
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται

Θεσσαλονίκη: «Καρατομήθηκε» η ηγεσία του ΟΣΕΘ λόγω των καμένων λεωφορείων

Ελλάδα 04.02.2026
Η απόφαση της καρατόμησής τους ελήφθη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή σε επιτελικά σφάλματα ή αδυναμίες

ΠΑΟΚ: Επαναπατρίστηκε και ο τρίτος Έλληνας τραυματίας του πολύνεκρου τροχαίου

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την Τιμισοάρα με αεροσκάφος των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Οικογενειακή τραγωδία στη Νάπολη: 22χρονη κοπέλα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον αδελφό της

Κόσμος 04.02.2026
Η δολοφονία μίας 22χρονης κοπέλας από τον αδελφό της συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Νάπολης και όχι μόνο

Γρίπη: «Καμπανάκι» από Τζανάκη ‑ Θα κάνουμε Πάσχα με τον ιό

Κόσμος 04.02.2026
Θα νοσήσουν φέτος με γρίπη Α, περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη

Σοκ στη Γερμανία: Έλληνας χωρίς εισιτήριο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 04.02.2026
Του ζήτησε να αποβιβαστεί, γιατί δεν είχε εισιτήριο - «Κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»

Πέθανε η Ασπασία Παπαδάκη ‑ Ποια ήταν η πρώτη λυράρισσα

Ελλάδα 04.02.2026
Η γυναίκα που έσπασε τα στερεότυπα και έγραψε ιστορία στη κρητική μουσική

Νέες ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος

Ελλάδα 04.02.2026
Διευρύνει τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος σε νέα παρτίδα των προϊόντων της μάρκας Guigoz η εταιρεία Nestlé

Οχήματα της Google βγαίνουν στους δρόμους της Ελλάδας: Δες πότε και πού θα σε «καταγράψουν»

Tech + Science 04.02.2026
Πρόσωπα και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων θα εμφανίζονται θολωμένα

Τραγωδία στη Χίο: Το σκάφος του Λιμενικού είχε κάμερα, αλλά δεν είχε τεθεί σε λειτουργία

Ελλάδα 04.02.2026
Η κάμερα που υπήρχε στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού δεν είχε ενεργοποιηθεί από το πλήρωμα – Οι Αρχές ερευνούν αν ο Μαροκινός διασωθείς ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.