E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μποναμάς 500 – 1.000 ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά πριν τα Χριστούγεννα

Δείτε ποιους αφορά

Δημοσίευση 2/12/2019 | 08:19

Μποναμάς 500 – 1.000 ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά πριν τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο δώρο από 500 έως και 1.000 ευρώ θα λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ ενώ δρομολογείται μέχρι το τέλος του μήνα και η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης ύψους 68 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους καθώς και η επιστροφή τους 5% της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις που συνολικά ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για εφάπαξ έκπτωση κάποιου φόρου, επέλεξε τελικά να ενισχύσει τα πιο αδύναμα και ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα».

Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Οικονομικών, πιθανότατα την Πέμπτη μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους για το ποσό και τους δικαιούχους του φετινού μερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι» όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το μέρισμα θα δοθεί στα νοικοκυριά με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, φέρνοντας ελαφρύνσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα τον Ιανουάριο αναμένεται να κλειδώσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανακατανομή των 908 εκατ. ευρώ που χρηματοδότησαν φέτος τη «13η σύνταξη» που έλαβαν πριν τις ευρωεκλογές οι συνταξιούχοι.

Τα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως ένα μέρος των 908 εκατ. ευρώ εξετάζεται να ενσωματωθεί στις μόνιμες αυξήσεις των αποδοχών των συνταξιούχων τις οποίες δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ένα δεύτερο κομμάτι αναμένεται να καλύψει τα αναδρομικά που απορρέουν από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και ένα μέρος εξετάζεται να χρηματοδοτήσει ένα νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων με έξτρα ενίσχυση η οποία θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης