E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μνημόνιο που θα φέρει ισορροπία στην Μεσόγειο

Δημοσίευση 1/12/2019 | 11:33

Τουρκία ‑ Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας παραμένει η συμφωνία με τη Λιβύη και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο, η τουρκική πλευρά δείχνει να κλιμακώνει τη ρητορική της. Τόσο στελέχη της κυβέρνησης, όσο και σύσσωμος ο Τουρκικός Τύπος, υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα είναι η «δίκαιη λύση» που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους για τη συμφωνία Αγκυρας – Λιβύης, χαρακτηρίζοντας την Τουρκίας ως τον κατεξοχήν παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Λιβύη: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Ελλάδα

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έχει ως πρώτο θέμα τις αντιδράσεις για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Το ρεπορτάζ, που τιτλοφορείται ως «όλοι σε πανικό», αναφέρεται στην ανησυχία που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα.

Σε παρόμοιο τόνο -και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου Ερντογάν- η Hurriyet υποστηρίζει ότι πλέον «η Ελλάδα εκβιάζει τη Λιβύη», κάνοντας ειδική μνεία στην προειδοποίηση που απηύθυνε το ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνας.

Η Cumhuriyet, από την πλευρά της, δημοσιεύει χάρτες με τα «νέα» θαλάσσια σύνορα, εστιάζοντας στα νησιά που -όπως… ισχυρίζεται- δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, η Αγκυρα πιθανώς σχεδιάζει μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, που θα έχει ποικίλους κινδύνους.

Βάσει πληροφοριών που επικαλέστηκε, η Λιβύη μπορεί να δώσει ένα οικόπεδο πάνω στη γραμμή Ελλάδας, προκειμένου να πατήσει «πόδι» η Τουρκία. Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να σταλεί ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας σε εκείνο το σημείο. Στόχος δεν θα είναι το πετρέλαιο, αλλά το γεωπολιτικό μήνυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Google βάζει μουσική στο Gemini: Lyria 3 με αυτόματους στίχους και μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο

Tech + Science 19.02.2026
Η νέα λειτουργία μετατρέπει ιδέες, αναμνήσεις και εικόνες σε μουσική

20 μήνες εξαγοράσιμη & αφαίρεση άδειας στην τραγουδίστρια για το τροχαίο στο Κολωνάκι: «Ήπια ένα ποτό, συγγνώμη»

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ισχυρισμός της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία της απάντησε: «Μη μας λέτε για ένα ποτό, αυτή η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας δεν βγαίνει με ένα ποτό»

Τι γνωρίζουμε για τη σύλληψη του Αντριου: Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου

Κόσμος 19.02.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του»

Καταγγελία για νέο πρόβλημα στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Με ένα μόνο ραντάρ η Προσέγγιση Αθηνών αντί για τρία»

Ελλάδα 19.02.2026
Χάθηκε ξανά η επικοινωνία, αναφέρουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας

Γλυφάδα: Νεκρός ο 26χρονος που αγνοούνταν ‑ Βρέθηκε στον ισθμό Κορίνθου

Ελλάδα 19.02.2026
Τα ίχνη του 26χρονου είχαν εξαφανιστεί από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Συντάξεις και αναδρομικά: Κλείνει εκκρεμότητες ο e‑ΕΦΚΑ και πληρώνει 50.000 δικαιούχους

Οικονομία 19.02.2026
Ποιες κατηγορίες πληρώνονται αναδρομικά σήμερα και αύριο

Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Αρχισε η δίκη «σταθμός»

Κόσμος 19.02.2026
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube

Τουρκία: «Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου οι έρευνες νότια της Κρήτης»

Ελλάδα 19.02.2026
Η Τουρκία θα συνεχίσει να «παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στις λιβυκές αρχές» - Η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας

Φώκια έκανε την εμφάνισή της στο λιμάνι της Τήνου

Ελλάδα 19.02.2026
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε να δει το θαλάσσιο θηλαστικό που εμφανίστηκε στο Λιμάνι της Τήνου

Νοσοκομείο Νίκαιας: Ένταση μεταξύ νοσηλευτών και ΜΑΤ κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ελλάδα 19.02.2026
Ο υπουργός μπήκε στο νοσοκομείο από άλλη είσοδο

Συνελήφθη ο αδερφός του βασιλιά Καρόλου, Αντριου ως ύποπτος για κατάχρησης εξουσίας

Κόσμος 19.02.2026
Περιπολικά και άνδρες με πολιτικά έξω από το Wood Farm

Φυλάκιση 9,5 ετών στον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ελλάδα 19.02.2026
Καλείται να καταβάλει περισσότερα από 60.000 ευρώ