E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γέφυρα του Λονδίνου: Ο δράστης είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για τρομοκρατία

Μπόρις Τζόνσον: «Αναβάλλονται οι προεκλογικές εκστρατείες στο Λονδίνο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2019 | 08:00

Γέφυρα του Λονδίνου: Ο δράστης είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για τρομοκρατία

Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατικής - σύμφωνα με τις αρχές - επίθεσης που σημειώθηκε χθες στη Γέφυρα του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία που ταυτοποίησε τον άνδρα που σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο Καν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα και αποφυλακίστηκε πέρσι.

«Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές και είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018 και το βασικό σημείο της έρευνας τώρα είναι να διαπιστώσουμε πως κατόρθωσε να διαπράξει αυτή την επίθεση», τόνισε, συμπληρώνοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε μια τοποθεσία στην κομητεία του Στάφορντσιρ στην κεντρική Αγγλία.

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης.

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο δράστης είναι επίσης νεκρός.

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες στην επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Η Ντικ είπε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται θα αυξηθούν οι περιπολίες, ένοπλων και άοπλων αστυνομικών. Οι αρχές, πρόσθεσε, εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε απειλή μπορεί να υπάρχει.

Μπόρις Τζόνσον: «Συνταρακτική η απώλεια δύο πολιτών. Αναβάλλονται οι προεκλογικές εκστρατείες στο Λονδίνο»

«Συνταρακτικό» χαρακτήρισε το θάνατο των δύο πολιτών μετά τα γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τόνισε ότι θα αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά τη σημερινή επίθεση.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη της ομάδας «Κόμπρα», ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι υποστηρίζει εδώ και καιρό πως «πρόκειται για λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται νωρίς» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόζουσες ποινές για τους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά για τρομοκράτες». Αρνήθηκε, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν ο ένοπλος δράστης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφάλειας ή στην αστυνομία πριν να συμβεί το περιστατικό.

Εξάλλου, ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία τόσο των Τόρις όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο Λονδίνο, αναβάλλεται.

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εκφράζει την συμπαράσταση στα θύματα και ευγνωμοσύνη σε όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να μείνουν ενωμένοι, μη επιτρέποντας τον εκτροχιασμό της δημοκρατίας από τρομοκρατικές πράξεις. Σε ένδειξη σεβασμού για όσους υπέφεραν από την επίθεση ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προεκλογική εκστρατεία στο Λονδίνο. «Δεν θα τρομοκρατηθούμε από εκείνους που μας απειλούν. Πρέπει, και θα σταθούμε μαζί για να απορρίψουμε το μίσος και τις διαιρέσεις» τόνισε.

Και η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, εξήρε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού. «Το σημερινό περιστατικό μας θυμίζει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε την ασφάλειά μας δεδομένη» είπε και πρόσθεσε: «Όσοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μας χωρίσουν ή να υπονομεύσουν την ελευθερία μας, δεν θα τα καταφέρουν ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτείται ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

Κόσμος 19.01.2026
Eξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις στη χώρα.

Καταγγελία για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΑΑΔΕ κράτησε τους διευθυντές που βρίσκονται στη δικογραφία»

Ελλάδα 19.01.2026
Σοβαρές αιχμές για τη λειτουργία του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μέσω της βασικής συνεργάτιδάς της Παρασκευή Τυχεροπούλου και του πληρεξούσιου δικηγόρου της Αντώνης Βαγιάνος

Εξαφάνιση Λόρας: Γυναίκα στο TikTok προσποιούνταν ότι είχε δίπλα της την 16χρονη για να εξασφαλίσει δημοσιότητα

Ελλάδα 19.01.2026
«Το έκανα για λόγους εντυπώσεων», είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς που την εντόπισαν – Δείτε το βίντεο

Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο

Κόσμος 19.01.2026
Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια

Αγρότες: Με άδεια χέρια έφυγαν οι «σκληροί» των μπλόκων από το Μαξίμου

Πολιτική 19.01.2026
Μαρούδας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα»

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το τρένο μετά τη σύγκρουση

Κόσμος 19.01.2026
Το βίντεο δείχνει μέλος του προσωπικού να δίνει οδηγίες στους επιβάτες προτρέποντάς τους να μείνουν μαζί και να προσέχουν ο ένας τον άλλον

Πάτρα: Σχεδιασμένη από καιρό και με λεπτομέρεια η φυγή της Λόρας ‑ «Έψαχνε δουλειά», λένε φίλες της

Ελλάδα 19.01.2026
Νέα στοιχεία στην εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας από την Πάτρα

Ιράν: Η αστυνομία δίνει διορία τριών ημερών στους διαδηλωτές να παραδοθούν – «Θα σας δείξουμε μεγαλύτερη επιείκεια»

Κόσμος 19.01.2026
Ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών επανέλαβε ότι οι συλληφθέντες θα δικαστούν γρήγορα, χωρίς να αποκλείει την εφαρμογή της θανατικής ποινής

Μινεσότα: Βίντεο με πράκτορες της ICE να βγάζουν άνδρα από σπίτι μόνο με τα εσώρουχα και μια κουβέρτα

Κόσμος 19.01.2026
Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί τους φωνάζει να φύγουν

Πυροβολισμοί στη μέση του δρόμου μετά από διαλυμένο αρραβώνα στο Αργος, δείτε βίντεο

Ελλάδα 19.01.2026
Σκηνές πανικού και βίας εκτυλίχθηκαν κοντά στη λαϊκή αγορά, μετά από διαμάχη δύο οικογενειών Ρομά

Σοκ: Δολοφόνησαν άνδρα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα 19.01.2026
Έλληνας ο δράστης, Αλβανός το θύμα - Και οι δύο άνδρες ήταν βαρυποινίτες εκτίοντας ποινές για ανθρωποκτονίες