E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Κυριακή φέρνει ραγδαία επιδείνωση του καιρού ‑ Κρύο και χιόνια στα ορεινά

Από την Τρίτη ξεκινούν χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2019 | 20:40

Η Κυριακή φέρνει ραγδαία επιδείνωση του καιρού ‑ Κρύο και χιόνια στα ορεινά

Αλλάζει απότομα ο καιρός από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, καθώς έρχεται πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα. Η ψυχρή εισβολή θα φέρει βροχές, κρύο αλλά και χιονοπτώσεις οι οποίες σύμφωνα με την ΕΜΥ θα ξεκινήσουν από την Τρίτη στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην Αττική την Κυριακή (1.12.2019) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 10. Αναμένεται, μάλιστα, να πέσουν και τα πρώτα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες,τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02-12-2019

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 03-12-2019

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 04-12-2019

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν
και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-11-2019

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σάββατο, με τοπικές βροχές μόνο στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά, ενώ χωρίς αξιόλογη μεταβολή -έως τους 21 βαθμούς- θα κυμανθεί η θερμοκρασία, οι δε άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν έως 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 18, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 9 έως 20, στα νότια ηπειρωτικά από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 13 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 20 και στην Κρήτη από 13 έως 21.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες προς το βράδυ θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: «Ελέγχουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Χτύπημα σε κυπριακό πλοίο και επιθέσεις σε κράτη του Κόλπου μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
«Και θα διατηρήσουμε τον έλεγχο με την ισχύ μας» λέει ο εκπρόσωπος της επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας της Βουλής - Αγνοείται ένας Ινδός, μέλος του πληρώματος του M/V GFS Galaxy - Αυστηρές οδηγίες στα πλοία που πλέουν στα Στενά

Ανατροπή στο θανατηφόρο δυστύχημα της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ – Ο 48χρονος αρνείται ότι οδηγούσε το απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Ο άνδρας ισχυρίζεται πως δεν βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, ενώ ο πατέρας της ανήλικης ζητά εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση οι Αρχές

Καιρός: Σημάδια απότομης ανόδου της θερμοκρασίας μετά τις 15 Ιουλίου – Γιατί δεν μιλάμε ακόμα για καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η διάρκεια του φαινομένου και οι ελάχιστες νυχτερινές θερμοκρασίες θα κρίνουν αν πληρούνται τα κριτήρια χαρακτηρισμού του ως καύσωνα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νέο «σκάνδαλο» στο Μουντιάλ; Τι λέει η FIFA για τον αμφιλεγόμενο αποκλεισμό της Νορβηγίας και τι διαμαρτύρονται οι Νορβηγοί

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η Νορβηγία ισχυρίζεται ότι η μπάλα άγγιξε το καλώδιο της spidercam πριν από το γκολ του Μπέλιγχαμ, με τη FIFA να απαντά μέσω των δεδομένων του αισθητήρα.

Θερινές εκπτώσεις 2026: Από αύριο 13/7 οι μειώσεις τιμών ‑ τι να προσέχουν οι αγοραστές

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η εκπτωτική περίοδος λήγει στις 31 Αυγούστου - ανοιχτά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή

Θλίψη στο ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή πρώην παίκτης της ΑΕΚ

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε στο πένθος με τον θάνατο του Μανού σε τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 43 ετών

Αργεντινή ‑ Ελβετία 3‑1 (παρ.): Γκολάρα Αλβαρες στέλνει τους παγκόσμιους πρωταθλητές στα ημιτελικά

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η Ελβετία αντιστάθηκε με δέκα παίκτες, αλλά ένα εκπληκτικό τέρμα του Αλβαρες στην παράταση έκρινε την πρόκριση της Αργεντινής

Νορβηγία ‑ Αγγλία 1‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Ο Μπέλιγχαμ οδήγησε τα Λιοντάρια στα ημιτελικά!

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Διπλή επέμβαση του Μπέλιγχαμ για την ανατροπή - Έντονες διαμαρτυρίες των Νορβηγών για ακυρωθέν γκολ

Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί στο Αργος: Είχαν ήδη οδηγηθεί προφυλακιστέοι

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Οι δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είχαν κριθεί προφυλακιστέοι πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του νεαρού - Κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - Ισχυρίστηκαν ότι πυροβόλησαν για εκφοβισμό και ότι ο 20χρονος επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του δύο φορές

Οι 72 δόσεις έρχονται: ποιοι ωφελούνται, πώς η μηνιαία δόση μειώνεται στο μισό και τι ισχύει για τα νέα χρέη

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και τι πρέπει να γνωρίζουν πριν από την υποβολή αίτησης

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη