E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν

Δημοσίευση 28/11/2019 | 19:50

Ανατροπή με τον θάνατο του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου παιδιού που πέθανε ενώ εντοπίστηκε στον οργανισμό του το μικρόβιο της διφθερίτιδας. Αυτό προκάλεσε προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα καθώς υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι το παιδί δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ1, το παιδί δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα ενώ απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει η νεκροψία. Η τραγική ιστορία του 8χρονου παιδιού To 8χρονο παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων μετά από 4ήμερη νοσηλεία λόγω αναπνευστικού προβλήματος. Οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της διφθερίτιδας.

Οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τους βρόγχους του παιδιού, το οποίο έχει ήδη σταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για διφθερίτιδα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί αν επιβεβαιωθεί και η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου στελέχους που ονομάζεται κορυνοβακτηρίδιο.

Ο συγκεκριμένος εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα διότι δεν υπάρχει σχετικό εργαστήριο για διφθερίτιδα, την οποία έχουν να δουν οι γιατροί εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Παίδων στις 22 Νοεμβρίου με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, διασωληνώθηκε, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί ήταν ορφανό και βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια. Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η σορός του 8χρονου εστάλη για νεκροτομή.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae). Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας