E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλος ο Οικονόμου για το 126‑13 σε αγώνα Παίδων

Είναι ντροπή για προπονητές και γονείς

Δημοσίευση 28/11/2019 | 17:29

Έξαλλος ο Οικονόμου για το 126‑13 σε αγώνα Παίδων

“Σκληρή γλώσσα” χρησιμοποίησε μετά το τέλος του αγώνα του Πρωτέα με τον Ερμή Σχηματαρίου, ο Νίκος Οικονόμου για τον τρόπο που λειτουργούν πολλές ομάδες Παίδων στην Ελλάδα, με αφορμή την ήττα της ομάδας του με σκορ 126-13.

Ο άλλοτε διεθνής αθλητής έκανε λόγο για ασέβεια από την αντίπαλη ομάδα και χαρακτήρισε ντροπή τις ενέργειες προπονητών και γονιών από την πλευρά των νικητών.


Οι δηλώσεις του Οικονόμου

«Είμαστε μια καινούργια ακαδημία μπάσκετ, στο Σχηματάρι. Έχουμε πάρα πολλά παιδιά και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό. Δεν είναι όλα παίδες, αλλά υπάρχουν και παμπαίδες, αν δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή δεν θα κατεβαίναμε σε αγωνιστικό τμήμα ακόμα. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που είναι καλύτερες στα τμήματα των ακαδημιών, αλλά είναι απίστευτο να βλέπω παιδιά να πιέζουν 40 λεπτά σ’ ένα παιχνίδι που παίζουν ακόμη και με μικρότερες ηλικίες και να κερδίζουν με σκορ όπως πρόσφατα αντίπαλος που επικράτησε των παίδων του Ερμή Σχηματαρίου, της δικής μας ομάδας με 126-13! Είναι ντροπή! Και μάλιστα να πανηγυρίζετε αυτό από τους προπονητές και τους γονείς της νικήτριας ομάδας!
Ένα έχω να πω. Είμαι περήφανος για τα δικά μας παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν. Θα μπορούσαμε να μην κατέβουμε, επειδή έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και να χάσουμε με 20-0, αλλά εγώ ζήτησα ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου να παίξουμε το παιχνίδι. Όπως έχω μάθει εγώ το μπάσκετ, υπάρχει η νίκη, υπάρχει η ήττα, αλλά πάνω απ’ όλα υπάρχει ο σεβασμός στον αντίπαλο και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά.

Έχω παρακολουθήσει προγράμματα ακαδημιών σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και τον τρόπο λειτουργίας τεράστιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα και ξέρετε κάτι; Δεν επιτρέπεται εκεί να κερδίζεις πάνω από 20 πόντους. Κάποιοι μαθαίνουν το μπάσκετ στα παιδιά με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο και για μένα είναι ντροπή. Κανονικά σε τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα του μπάσκετ.

Τι επιτυγχάνεις, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κερδίζοντας με 126-13 ένα παιχνίδι παίδων. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ισοπεδώνεις παιδιά 13-14 ετών που έρχονται στο μπάσκετ για να το αγαπήσουν και να περάσουν καλά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να τους απαγορευτεί η είσοδος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.