E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλος ο Οικονόμου για το 126‑13 σε αγώνα Παίδων

Είναι ντροπή για προπονητές και γονείς

Δημοσίευση 28/11/2019 | 17:29

Έξαλλος ο Οικονόμου για το 126‑13 σε αγώνα Παίδων

“Σκληρή γλώσσα” χρησιμοποίησε μετά το τέλος του αγώνα του Πρωτέα με τον Ερμή Σχηματαρίου, ο Νίκος Οικονόμου για τον τρόπο που λειτουργούν πολλές ομάδες Παίδων στην Ελλάδα, με αφορμή την ήττα της ομάδας του με σκορ 126-13.

Ο άλλοτε διεθνής αθλητής έκανε λόγο για ασέβεια από την αντίπαλη ομάδα και χαρακτήρισε ντροπή τις ενέργειες προπονητών και γονιών από την πλευρά των νικητών.


Οι δηλώσεις του Οικονόμου

«Είμαστε μια καινούργια ακαδημία μπάσκετ, στο Σχηματάρι. Έχουμε πάρα πολλά παιδιά και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό. Δεν είναι όλα παίδες, αλλά υπάρχουν και παμπαίδες, αν δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή δεν θα κατεβαίναμε σε αγωνιστικό τμήμα ακόμα. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που είναι καλύτερες στα τμήματα των ακαδημιών, αλλά είναι απίστευτο να βλέπω παιδιά να πιέζουν 40 λεπτά σ’ ένα παιχνίδι που παίζουν ακόμη και με μικρότερες ηλικίες και να κερδίζουν με σκορ όπως πρόσφατα αντίπαλος που επικράτησε των παίδων του Ερμή Σχηματαρίου, της δικής μας ομάδας με 126-13! Είναι ντροπή! Και μάλιστα να πανηγυρίζετε αυτό από τους προπονητές και τους γονείς της νικήτριας ομάδας!
Ένα έχω να πω. Είμαι περήφανος για τα δικά μας παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν. Θα μπορούσαμε να μην κατέβουμε, επειδή έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και να χάσουμε με 20-0, αλλά εγώ ζήτησα ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου να παίξουμε το παιχνίδι. Όπως έχω μάθει εγώ το μπάσκετ, υπάρχει η νίκη, υπάρχει η ήττα, αλλά πάνω απ’ όλα υπάρχει ο σεβασμός στον αντίπαλο και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά.

Έχω παρακολουθήσει προγράμματα ακαδημιών σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και τον τρόπο λειτουργίας τεράστιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα και ξέρετε κάτι; Δεν επιτρέπεται εκεί να κερδίζεις πάνω από 20 πόντους. Κάποιοι μαθαίνουν το μπάσκετ στα παιδιά με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο και για μένα είναι ντροπή. Κανονικά σε τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα του μπάσκετ.

Τι επιτυγχάνεις, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κερδίζοντας με 126-13 ένα παιχνίδι παίδων. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ισοπεδώνεις παιδιά 13-14 ετών που έρχονται στο μπάσκετ για να το αγαπήσουν και να περάσουν καλά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να τους απαγορευτεί η είσοδος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Ιδιοκτήτης εστιατορίου «εκθέτει» τους πελάτες του με βίντεο από κάμερες ασφαλείας για... εκδίκηση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 65χρονος Pejman Zamani δημοσίευσε στιγμιότυπα από κλειστό κύκλωμα για να αντικρούσει αρνητική κριτική στο Google, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.