E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σιβηρία: Bρέθηκε κουτάβι από την Εποχή των Παγετώνων

Και η σορός του ήταν ακόμα διατηρημένη

Δημοσίευση 28/11/2019 | 11:38

Σιβηρία: Bρέθηκε κουτάβι από την Εποχή των Παγετώνων

Ένα «αρχαίο» κουτάβι 18.000 ετών ανακάλυψε μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων που αναζητούσε πολύτιμους χαυλιόδοντες προϊστορικών μαμούθ στη Σιβηρία. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η σορός του είχε διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, με την γούνα και την μύτη του να θυμίζουν ταριχευμένο ζώο.

Το εύρημα θα βοηθήσει τους ερευνητές να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τους εξημερωμένους σκύλους.

Οι επιστήμονες αυτή την ώρα πραγματοποιούν τεστ DNA στο ζώο, προκειμένου να εξακριβώσουν αν πρόκειται για τον αρχαιότερο σκύλο που έχει βρεθεί, για κάποιο είδος λύκου ή κάτι άλλο.

Η ερευνήτρια Λοβ Νταλέν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Στοκχόλμης που πραγματοποίησε την πρώτη ανάλυση ανέφερε πως «υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουμε αν πρόκειται για σκύλο ή λύκο. Το γεγονός ότι δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα είναι εντυπωσιακό από μόνο του».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εξελικτικών βιολόγων, ο γονιδιακός διαχωρισμός των λύκων από τους σκύλους έγινε κάπου ανάμεσα στο 40.000π.Χ και το 15.000 π.Χ. 

«Μιλάμε για ένα χρονικό σημείο και για ένα δείγμα κοντά σε αυτή την περίοδο. Είναι πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα», σημείωσε η καθηγήτρια.

Η Ντάλεν ανέφερε επίσης πως είναι συναρπαστικό να προχωράς σε τέτοιες μελέτες και να ανακαλύπτεις κάτι καινούριο.

«Είναι εξαιρετικό το συναίσθημα να νιώθεις πως μπορείς να συνεισφέρεις στην εξέλιξη της επιστήμης. Πολλές φορές αισθάνομαι αρκετά εκνευρισμένη όταν βγαίνω από το εργαστήριο και αρκετές φορές δεν θα ήθελα να τελειώσει», συμπλήρωσε.

Ο Σεργκέι Φεντόροφ, που είναι 58 ετών, και τράβηξε τις απίστευτες φωτογραφίες του κουταβιού συνεχίζει τις εργασίες του για την αποκάλυψη περισσότερων πληροφοριών όσον αφορά το εύρημα.

Ο ίδιος εξήγησε πως αφαίρεσε προσεκτικά τη βρωμιά που είχε συγκεντρωθεί στη γούνα του ζώου για να ξεκινήσει τη μελέτη. «Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα να βλέπεις και να αγγίζεις την ιστορία της γης».

Ο ερευνητής είπε παράλληλα πως η γούνα του τετράποδου ήταν εξαιρετικά σπάνια για τα ζώα εκείνης της περιόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα Χτες
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων