E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί έβαλαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας σε αγελάδες;

Μπορεί να γίνει και πιο παράξενη η τεχνολογία

Δημοσίευση 27/11/2019 | 20:57

Γιατί έβαλαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας σε αγελάδες;

Εκεί που νομίζεις ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να γίνει πιο παράξενη, τελικά μπορεί. Έξω από τη Μόσχα, οι αγελάδες ήταν πάντα πολύ στρεσαρισμένες στις αρχές του χειμώνα και δεν έδιναν καλό γάλα. Οι επιστήμονες, όμως πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση: Εικονική πραγματικότητα.

Η αλλαγή του καιρού, από το καλοκαίρι στο χειμώνα, από τα φωτεινά χρώματα στο γκρί και από την ηλιοφάνεια στο σκοτάδι ή το χιόνι, στρεσάρει όλους μας. Όταν λέμε όλους μας, δεν εννοούμε μόνο τους ανθρώπους. Οι αγελάδες αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα, έως ότου επιστήμονες αποφάσισαν να το λύσουν, φορώντας τους γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε φάρμες έξω από τη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία. Με τα γυαλιά οι αγελάδες βλέπουν «ένα μοναδικό πρόγραμμα προσομοίωσης ενός ανθισμένου αγρού». Ένας εικονικός παράδεισος για αγελάδες δηλαδή.

Τα γυαλιά κατασκευάστηκαν με ειδικό τρόπο προκειμένου να ταιριάζουν στα κεφάλια των ζώων. Το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Μόσχας επικαλείται έρευνα, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σχέση μεταξύ της συναισθηματικής κατάστασης της αγελάδας και της γαλακτοπαραγωγικής της απόδοσης. Οι ερευνητές θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος και αν είναι θετικά θα επεκτείνουν το πείραμα και σε άλλες περιοχές.

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλες οι αγελάδες στις συγκεκριμένες φάρμες, δείχνουν πιο ευτυχισμένες. Ή, τουλάχιστον, πιο ήρεμες. Αν θα κάνουν περισσότερο και καλύτερο γάλα απομένει να φανεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Samuel Onuha: Αυτός είναι ο influencer που φωτογραφήθηκε γυμνός μπροστά στο άγαλμα του Καραμανλή

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο επιχειρηματίας και influencer με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram βρέθηκε στο επίκεντρο μετά το πρωτοφανές περιστατικό

`Ελον Μασκ: Δίνει 100 εκ. δολάρια για να γυριστεί η Οδύσσεια στα ελληνικά από τον Μελ Γκίμπσον

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Έλον Μασκ είπε «ναι» σε μία...υποθετική μέχρι νεοτέρας πρόταση 100 εκατομμυρίων για να γυριστεί η «Οδύσσεια» στα ελληνικά από τον Μελ Γκίμπσον

Μαριάντα Πιερίδη: Τι της είπε ο Γιώργος Θεοφάνους ‑ «Έπαθα σοκ μόλις το άκουσα»

Tabloid 22.07.2026
Η τραγουδίστρια μίλησε για τη συγγνώμη που της ζήτησε ο διάσημος συνθέτης μετά την εμφάνισή της ως Λάρα Φαμπιάν στο YFSF.

«Απίστευτος πισινός!»: Η Σαρλίζ Θερόν είδε τον Ματ Ντέιμον χωρίς στολή και δεν κρατήθηκε

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η ηθοποιός εξομολογήθηκε το «παράπτωμά» της στα γυρίσματα της «Οδύσσειας» του Νόλαν, σε συνέντευξή της κατά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο.

Η πρώην ποpνοσταρ Μία Καλίφα κέρδισε 650.000 δολάρια ποντάροντας στο Μουντιάλ – Δείτε το στοίχημά της

Tabloid 22.07.2026
Η πρώην πορνοστάρ είχε ποντάρει 1 εκατομμύριο δολάρια στην κατάκτηση του τίτλου από την Ισπανία και εισέπραξε συνολικά 1,65 εκατ. δολάρια.

Μπαρτζώκας: Δάκρυσε μιλώντας για τον πατέρα του – Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τη συγκίνησή του

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του, Ανδρέα Μπαρτζώκα, έναν από τους 27 πολιτικούς κρατούμενους που απέδρασαν από τις φυλακές Βούρλων το 1955.

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε τη Μαίρη Λίντα με συγκινητική ανάρτηση, θυμίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τραγούδι.

Μαίρη Λίντα: «Μεγάλο μου λάθος ήταν ο χωρισμός από τον Χιώτη» ‑ Τι είχε εξομολογηθεί για τη σχέση τους

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο έρωτας που σημάδεψε μια ζωή, το βραχιόλι που έγινε η αιτία του χωρισμού και οι τύψεις μετά τον θάνατό του

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Βουτιές σε ποταμό με μαύρο μπικίνι

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η παρουσιάστρια αναζήτησε δροσιά σε κρυστάλλινα νερά ποταμού μέσα σε καταπράσινο δάσος, μακριά από τους 40 βαθμούς της Αθήνας.

Pedro Pascal και Ebon‑Moss Bachrach στην Ελλάδα: Σε ποιο νησί τους εντόπισε τουρίστας με το μαγιό

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ένας Γερμανός τουρίστας τους κατέγραψε στην παραλία και το βίντεο έγινε viral στο TikTok.

Σάκης Ρουβάς: Για πρώτη φορά απαντά στις φήμες διαζυγίου με την Κάτια Ζυγούλη – To post που τα λέει όλα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο τραγουδιστής έβαλε τέλος στα σενάρια διαζυγίου με μια κοινή φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Η Σοφία Βεργκάρα στη Μύκονο: «Νύχτες στην Ελλάδα» ‑ βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Στο Νησί των Ανέμων έφτασε εδώ και λίγες ώρες η εντυπωσιακή Σοφία Βεργκάρα παρέα με φίλους της, για να χαρεί τις διακοπές της