Λαχταριστές και γρήγορες πέννες με κολοκύθα και μπέικον
Η κολοκύθα υπάρχει παντού αυτή την εποχή και σε πολύ καλή τιμή
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2019 | 00:02

Θα χρειαστούμε:
- 150 γρ. μπέικον, ολόκληρο σε κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- 1 κύβο κότας
- 800 γρ. νερό, καυτό
- 500 γρ. πέννες
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα
Πάμε να τις ετοιμάσουμε:
- Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο για 1'-2' μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
- Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμα
- Προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
- Παράλληλα βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού
Food
30.10.2025
Οι πιο νόστιμοι προορισμοί της Ευρώπης σε ένα άρθρο που θα σε κάνει να πεινάσεις!
Η κίνηση που αποκαλύπτει ψυχοπαθητικές τάσεις στον σύντροφό σου
Σχέσεις
30.10.2025
Όταν η αγάπη γίνεται χειραγώγηση
8‑8‑8: Ο απλός τρόπος που κάνει τους Φινλανδούς τον πιο ευτυχισμένο λαό στον κόσμο
Body+Mind
30.10.2025
Η χρυσή εξίσωση του 8-8-8
Μήπως έπαθα Burnout; Γιατί δεν με γεμίζει τίποτα;
Σχέσεις
30.10.2025
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο εγώ;» μιλάμε για εκείνη τη σιωπηλή φάση που τίποτα δεν σε αγγίζει - όταν δεν έχεις πια ενέργεια να είσαι “εσύ” και το burnout χτυπάει την πόρτα.
6 spooky φυτά εσωτερικού χώρου ιδανικά για το Halloween
Σπίτι
30.10.2025
Και όχι, δε θα πούμε μόνο για κολοκύθες!
Μην εμπιστεύεσαι το μυαλό σου μετά τα μεσάνυχτα – Οι επιστήμονες ξέρουν
Body+Mind
Χτες
Το σκοτεινό μυστικό του μυαλού σου μετά τις 12
Η Βίκυ Καγιά ταξιδεύει στη Βενετία με outfit σαν σκηνή από ταινία
Style
Χτες
Αν ετοιμάζεις κι εσύ μια φθινοπωρινή απόδραση, κράτα σημειώσεις!
Επαναστατική ανακάλυψη για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Βρήκαν το «κλειδί» για την αποκατάσταση της λειτουργίας του εντέρου
Body+Mind
Προχτές
Το εντυπωσιακό εύρημα ανοίγει νέο δρόμο για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών
Το παραμυθένιο χωριό όπου γυρίστηκε η «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»
Ταξίδια
Προχτές
Το χωριό της «Δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά» μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής – Δε θα πιστεύεις πόσο όμορφο είναι!
Η πιο απλή συνήθεια που θα σε βάλει ξανά σε ρυθμό χωρίς άγχος και πίεση
Body+Mind
Προχτές
Το productivity hack που θα σου αλλάξει την ψυχολογία τη νέα σεζόν
Τα τρως κάθε μέρα – κι όμως «τρώνε» τον εγκέφαλό σου! Οι ύπουλες τροφές‑εγκληματίες της μνήμης
Body+Mind
Προχτές
Νομίζεις πως ο εγκέφαλός σου σε προσέχει; Ώρα να τον προσέξεις κι εσύ!






