E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν 11,6 δισ. ευρώ το 2017 σε παράνομη κάνναβη

Η παγκόσμια αγορά παράνομων ναρκωτικών ανέρχεται σε 426-652 δισεκατομμύρια δολάρια

Δημοσίευση 26/11/2019 | 20:50

Οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν 11,6 δισ. ευρώ το 2017 σε παράνομη κάνναβη

Οι Ευρωπαίοι δαπάνησαν τουλάχιστον 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017 για την αγορά παράνομης κάνναβης, επιβεβαιώνοντας ότι η μαριχουάνα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά των ναρκωτικών.

Στην ετήσια έκθεσή του, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας αναφέρει ότι η συνολική αγορά ναρκωτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ύψους τουλάχιστον 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2017, έναντι 24 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2013.

Η παγκόσμια αγορά παράνομων ναρκωτικών ανέρχεται σε 426-652 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρεται στην έκθεση. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι εκτιμήσεις για την ευρωπαϊκή αγορά είναι συντηρητικές.

Η παράνομη αγορά φυτικής κάνναβης και της ρητίνης της κάνναβης αντιπροσωπεύει το 39% της αγοράς ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 8% το 2013, με τα έσοδα των εγκληματικών οργανώσεων να υπερβαίνουν κατά πολύ την νόμιμη αγορά.

Τα καταστήματα μαριχουάνας στην Καλιφόρνια, την μεγαλύτερη νόμιμη αγορά κάνναβης στον κόσμο, έχουν έσοδα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του κλάδου.

Η κάνναβη που καταναλώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράγεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη.

Η εισαγόμενη ρητίνη προέρχεται κυρίως από το Μαρόκο, ενώ η Αλβανία είναι σημαντικός εξαγωγέας φυτικής κάνναβης, αναφέρεται στην έκθεση, που προειδοποιεί ότι οι τιμές και η δραστικότητα αυξάνονται.

Η κοκαΐνη είναι το δεύτερο σε κατανάλωση παράνομο ναρκωτικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πωλήσεις που απέφεραν έσοδα τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2017, ενώ η αγορά της ηρωίνης ανέρχεται σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η ευρωπαϊκή αγορά ναρκωτικών χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από καταναλωτές που έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη ποικιλία υψηλής καθαρότητας και υψηλής δραστικότητας προϊόντων», αναφέρεται στην έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

Ελλάδα Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

Ελλάδα Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές