E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απατεώνες χρησιμοποιούν τον Στέφανο Τσιτσιπά για να πουλήσουν bitcoin

Χρησιμοποιούν τον αθλητή υποστηρίζοντας ότι εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να «παρουσιάσει» τη δήθεν επένδυση

Δημοσίευση 26/11/2019 | 14:20

Απατεώνες χρησιμοποιούν τον Στέφανο Τσιτσιπά για να πουλήσουν bitcoin

Συνεχίζουν απτόητοι οι επιτήδειοι του bitcoin να χρησιμοποιούν διάσημους προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν στα κρυπτονομίσματα και σε πλατφόρμες συναλλαγών.

Τελευταίο θύμα αυτής της απάτης είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον οποίο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι στις διαφημίσεις τους στο Facebook.

Συγκεκριμένα σε κείμενο τους αναφέρουν ότι ο Έλληνας τενίστας δήθεν εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και αποκάλυψε το μεγάλο του μυστικό για να «αυγατίσει» το εισόδημά του!

H ανάρτηση στο Facebook για να προσελκύσουν υποψήφια θύματα
Το κείμενο με τίτλο «Κανείς δεν σκέφτηκε τι θα κάνω με τα χρήματα που κέρδισα στον τελικό του ATP World Tour!» και με υπότιτλο: «Όλοι με γνωρίζουν ως επαγγελματίες παίκτες τένις, και ναι, μου αρέσει πραγματικά τι κάνω! Αλλά η ζωή μου μου έδωσε μια νέα ευκαιρία και είμαι πρόθυμος να την μοιραστώ μαζί σας!», αναφέρει:

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Έλληνας επαγγελματίας τενίστας. Είναι ο νεότερος παίκτης που κατατάσσεται στην κορυφή 10 από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών του Τένις (ATP) και έχει υψηλόβαθμη σταδιοδρομία στον Νο. 5 στον κόσμο, καθιστώντας τον τον υψηλότερο στην κατάταξη στην Ελλάδα παίκτη στην ιστορία. Πρόσφατα πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις, όπου κέρδισε τέσσερα Ένωση επαγγελματιών του τένις ξεχωρίζει τίτλους και έφτασε εννέα τελικούς. Το χρηματικό έπαθλο στο πρωτάθλημα ήταν 9 εκατομμύρια δολάρια και αποδεικνύεται ότι ο Τσιτσιπάς έχει ήδη βρει πώς να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με επιτυχία. Πώς κι έτσι? Ενώ ψάχνει τρόπους για να κερδίσει και να πολλαπλασιάσει εισόδημα, βρήκε την πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin που ονομάζεται Bigmoney Rush. Ο Στέφανος εμφανίστηκε πρόσφατα στο "Αλήθειες με τη Ζήνα", Και μοιράστηκε πώς θα μπορούσε να κάνει χρήματα, παίζοντας στην πλατφόρμα».

Ο Στέφανος υποτίθεται ότι εξηγεί πως διάβασε τυχαία μια πρόταση που του τράβηξε την προσοχή: «Τα ψηφιακά νομίσματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα χρήματα που γνωρίζουμε σήμερα – κάντε το επόμενο βήμα νωρίς και επωφεληθείτε από αυτήν τη μετάβαση. Ακόμη και αν δεν έχετε απολύτως καμία εμπειρία σε επενδύσεις ή τεχνολογία!».

Το κείμενο-απάτη που χρησιμοποιεί τον Στέφανο Τσιτσιπά

Στο ίδιο κείμενο οι απατεώνες εξηγούν ότι «ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως 250€ ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη. Ο Στέφανος προσφέρθηκε να κάνει μια επίδειξη της ισχύος της πλατφόρμας και πρότεινε στην Ζήνα Κουτσελίνη να καταθέσει ζωντανά στην εκπομπή 250€. Εκείνη συμφώνησε και αφού έγινε η αρχική της κατάθεση των 250€, απλώς ρύθμισε τις συναλλαγές στο αυτόματο. Σε λιγότερο από 4 λεπτά, κατάφερε με επιτυχία να αυξήσει το υπόλοιπό της σε 497,18€!».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν πέσει θύματα πάρα πολλοί Έλληνες όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο Κρατερός Κατσούλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε μία εβδομάδα η ΑΑΔΕ θα πατήσει το κουμπί ...για σένα ‑ Οι παγίδες των προσυμπληρωμένων δηλώσεων

Οικονομία 09.04.2026
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί από την ΑΑΔΕ

Σήμερα …πληρώνει: Ποιοι θα δουν το Fuel Pass στην κάρτα τους ή στην τράπεζα

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και η προθεσμία

Τραμπ: Αν δεν τηρηθεί η «πραγματική συμφωνία» για εκεχειρία, «θα αρχίσει το πιστολίδι»

Κόσμος 09.04.2026
Όλα τα πλοία, αεροσκάφη και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ θα παραμείνουν γύρω από το Ιράν, τονίζει

Μετρό Αθήνας: Αλλα τρία καλοκαίρια χωρίς κλιματισμό ‑ Αναβαθμίζονται μόνο 12 από τους 28 συρμούς

Ελλάδα 09.04.2026
Εντός του Μαίου ο διαγωνισμός για τον κλιματισμό στους συρμούς με τριετή διάρκεια

WSJ: Η Ελλάδα στις χώρες του ΝΑΤΟ που θα ανταμείψει ο Τραμπ – Ποιες θα υποστούν κυρώσεις

Κόσμος 09.04.2026
Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας ενεργά στη Συμμαχία και στις δράσεις της για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ ‑ Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής

Ελλάδα 09.04.2026
Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε σχετικό έγγραφο, με το οποίο συνιστά τη χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του και θεωρούνται υψηλού κινδύνου

Τέμπη: Δεκτό έγινε αίτημα συγγενούς θύματος για αποστολή δειγμάτων της σορού του για εξέταση στο εξωτερικό

Ελλάδα 09.04.2026
Ανοίγει ο δρόμος για εκταφές και αποστολές δειγμάτων σε εργαστήρια του εξωτερικού προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα τα πλοία και λεωφορεία με τιμές «φωτιά»

Ελλάδα 09.04.2026
Το «χατίρι» στους εκδρομείς κάνει ο καιρός

Ο ΠΑΟΚ στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά: «Γλυκιά» ήττα με 89‑85 από τη Μούρθια

Αθλητικά Νέα Χτες
Κράτησαν το +6 του πρώτου αγώνα οι «ασπρόμαυροι»

«Θα καταστρέψουμε όποιο πλοίο περάσει χωρίς άδεια»: Το μήνυμα του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και πλοιοκτήτες, στους οποίους επισημάνθηκε ότι η διέλευση παραμένει κλειστή χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις ιρανικές δυνάμεις