E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απατεώνες χρησιμοποιούν τον Στέφανο Τσιτσιπά για να πουλήσουν bitcoin

Χρησιμοποιούν τον αθλητή υποστηρίζοντας ότι εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να «παρουσιάσει» τη δήθεν επένδυση

Δημοσίευση 26/11/2019 | 14:20

Απατεώνες χρησιμοποιούν τον Στέφανο Τσιτσιπά για να πουλήσουν bitcoin

Συνεχίζουν απτόητοι οι επιτήδειοι του bitcoin να χρησιμοποιούν διάσημους προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν στα κρυπτονομίσματα και σε πλατφόρμες συναλλαγών.

Τελευταίο θύμα αυτής της απάτης είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον οποίο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι στις διαφημίσεις τους στο Facebook.

Συγκεκριμένα σε κείμενο τους αναφέρουν ότι ο Έλληνας τενίστας δήθεν εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και αποκάλυψε το μεγάλο του μυστικό για να «αυγατίσει» το εισόδημά του!

H ανάρτηση στο Facebook για να προσελκύσουν υποψήφια θύματα
Το κείμενο με τίτλο «Κανείς δεν σκέφτηκε τι θα κάνω με τα χρήματα που κέρδισα στον τελικό του ATP World Tour!» και με υπότιτλο: «Όλοι με γνωρίζουν ως επαγγελματίες παίκτες τένις, και ναι, μου αρέσει πραγματικά τι κάνω! Αλλά η ζωή μου μου έδωσε μια νέα ευκαιρία και είμαι πρόθυμος να την μοιραστώ μαζί σας!», αναφέρει:

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Έλληνας επαγγελματίας τενίστας. Είναι ο νεότερος παίκτης που κατατάσσεται στην κορυφή 10 από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών του Τένις (ATP) και έχει υψηλόβαθμη σταδιοδρομία στον Νο. 5 στον κόσμο, καθιστώντας τον τον υψηλότερο στην κατάταξη στην Ελλάδα παίκτη στην ιστορία. Πρόσφατα πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις, όπου κέρδισε τέσσερα Ένωση επαγγελματιών του τένις ξεχωρίζει τίτλους και έφτασε εννέα τελικούς. Το χρηματικό έπαθλο στο πρωτάθλημα ήταν 9 εκατομμύρια δολάρια και αποδεικνύεται ότι ο Τσιτσιπάς έχει ήδη βρει πώς να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με επιτυχία. Πώς κι έτσι? Ενώ ψάχνει τρόπους για να κερδίσει και να πολλαπλασιάσει εισόδημα, βρήκε την πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin που ονομάζεται Bigmoney Rush. Ο Στέφανος εμφανίστηκε πρόσφατα στο "Αλήθειες με τη Ζήνα", Και μοιράστηκε πώς θα μπορούσε να κάνει χρήματα, παίζοντας στην πλατφόρμα».

Ο Στέφανος υποτίθεται ότι εξηγεί πως διάβασε τυχαία μια πρόταση που του τράβηξε την προσοχή: «Τα ψηφιακά νομίσματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα χρήματα που γνωρίζουμε σήμερα – κάντε το επόμενο βήμα νωρίς και επωφεληθείτε από αυτήν τη μετάβαση. Ακόμη και αν δεν έχετε απολύτως καμία εμπειρία σε επενδύσεις ή τεχνολογία!».

Το κείμενο-απάτη που χρησιμοποιεί τον Στέφανο Τσιτσιπά

Στο ίδιο κείμενο οι απατεώνες εξηγούν ότι «ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως 250€ ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη. Ο Στέφανος προσφέρθηκε να κάνει μια επίδειξη της ισχύος της πλατφόρμας και πρότεινε στην Ζήνα Κουτσελίνη να καταθέσει ζωντανά στην εκπομπή 250€. Εκείνη συμφώνησε και αφού έγινε η αρχική της κατάθεση των 250€, απλώς ρύθμισε τις συναλλαγές στο αυτόματο. Σε λιγότερο από 4 λεπτά, κατάφερε με επιτυχία να αυξήσει το υπόλοιπό της σε 497,18€!».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν πέσει θύματα πάρα πολλοί Έλληνες όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο Κρατερός Κατσούλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή με το Fuel Pass: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετά το μπλοκάρισμα

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για όλους τους πολίτες έως τέλη Απριλίου

Ιστορική στιγμή: Το Artemis II έφτασε εκεί που δεν κατάφερε το Apollo 13

Tech + Science Χτες
Η αποστολή στη Σελήνη Artemis II ξεπέρασε την μέγιστη απόσταση από τη Γη που πέτυχε το Apollo 13 το 1970

Ένα κυνήγι πασχαλινών αυγών με τραγικό τέλος: Δέντρο καταπλάκωσε μητέρες και παιδιά που συμμετείχαν στο έθιμο – Τρεις νεκροί

Κόσμος Χτες
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν την πτώση μιας μελιάς ύψους 30 μέτρων

Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα Χτες
Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Θρίλερ στην Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας με ταινία στο λαιμό μέσα σε χαντάκι

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία προχώρησε σε αυτοψία και συλλογή στοιχείων στο σημείο

Το Ιράν απορρίπτει την εκεχειρία – Θα συνέχιζα τον πόλεμο για το πετρέλαιο, θα βγάζαμε λεφτά, λέει ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί τώρα είναι πολύ πιο λογικοί από τους τρελούς που είχαμε στην πρώτη και τη δεύτερη φάση»

Πέθανε η ηθοποιός Πάρη Λεβέντη

Ελλάδα Χτες
«Μετά από διασταυρώσεις πολλών ημερών ήρθε το θλιβερό νέο», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Αερογέφυρα ζωής για 6χρονο κοριτσάκι: Αγώνας δρόμου του ΕΚΑΒ από την Κεφαλονιά στον Αραξο

Ελλάδα Χτες
Το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου θα συνεχιστεί η εξειδικευμένη αντιμετώπιση της κατάστασής του

Καιρός: «Καλοκαίρι» έως τη Μεγάλη Τετάρτη, «φθινόπωρο» έως το Μεγάλο Σάββατο με βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Καιρός Χτες
Έως και το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας και έως το Μεγάλο Σάββατο θα χαλάσει

Σάλος σε σούπερ μάρκετ: Απέλυσαν υπάλληλο που πήγε να σταματήσει κλέφτη

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος περιέγραψε την εξέλιξη ως «σοκαριστική»