E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι λένε οι Έλληνες σεισμολόγοι για τα 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία

Φονικό το χτύπημα του εγκέλαδου

Δημοσίευση 26/11/2019 | 09:49

Τι λένε οι Έλληνες σεισμολόγοι για τα 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία

Νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες ζημιές σε κτίρια άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία.

Τι λένε οι Έλληνες σεισμολόγοι

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Χουλιάρα, στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί προσεισμική ακολουθία με 5.6 Ρίχτερ στις 21 Σεπτεμβρίου.

«6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία στις 04:54, το επίκεντρο εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τα Τίρανα και ανατολικά από το Δυρράχιο, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Έχουν ακολουθήσει 2 ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις 5,3 και 5,1 Ρίχτερ και πλούσια μετασεισμική ακολουθία με σοβαρές ζημιές. Στην ίδια περιοχή είχαμε προσεισμική ακολουθία με 5.6 Ρίχτερ στις 21 Σεπτεμβρίου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χουλιάρας

Σίγουρος ότι η σεισμική δόνηση στην Αλβανία, η οποία άφησε τουλάχιστον πέντε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας ότι αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου σεισμού που είχε σημειωθεί πριν από δύο μήνες στην περιοχή. «Ιστορικά το ρήγμα αυτό δίνει αρκετά μεγάλους σεισμούς.

Πρόκειται για την πιο δραστήρια σεισμική ζώνη στην Αλβανία η οποία ωστόσο δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο γιατί διακόπτεται από το ρήγμα της Κορυτσάς που δεν επιτρέπει την όποια ανησυχία να περάσει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Λέκκας στο ΟΡΕΝ. «ΣΦΟΔΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. Μέγεθος 6,4 στις 4.54 το ξημέρωμα, επιφανειακός, περίπου 40 χλμ. ΒΔ από Τίρανα. Ήδη έχουν αναφερθεί καταρρεύσεις και τουλάχιστον 4 ανθρώπινα θύματα. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί 5.1, 5.3, 5.4.

Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί. Στις 10.15 θα είμαι ζωντανά στην ΕΡΤ για την αξιολόγηση της σεισμικής δράσης» έγραψε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν ήταν φάουλ, λέει ο Τραμπ για την κόκκινη στον Μπαλογκάν και... τα ρίχνει στον διαιτητή

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Ήταν δύο παίκτες που έτρεχαν με πλήρη ταχύτητα και απλώς συγκρούστηκαν» - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας ότι η φάση δεν δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα

Οδηγός ταξί κατέβασε τους πελάτες και έφυγε με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ για να μην δουν τις πινακίδες του, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι νεαροί που έκαναν την καταγγελία έχουν καταγράψει στο κινητό τους τηλέφωνο όλον τον διάλογο με τον επαγγελματία - Αναμένεται ανακοίνωση από το ΣΑΤΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας Μπερνάρ Αρνό καλείται να πληρώσει 22,5 εκατ. ευρώ σε φόρους

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης

Αφαίρεση βαθμών σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Καμπάνα» 7 αγωνιστικών σε Τζόουνς και 2 σε Ναν

Ποιο τουρκικό δημοσίευμα «αποκαλύπτει» υπόγεια οχυρά στα νησιά του Αιγαίου και τι ισχυρίζεται

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Η τουρκική εφημερίδα Sözcü επιχειρεί να παρουσιάσει τη νόμιμη θωράκιση των ελληνικών νησιών ως «σκοτεινή επιχείρηση» με υπόγεια οπλοστάσια.

ΕΚΠΟΙΖΩ: «Παράνομη η επιβολή μηνιαίας χρέωσης 0,80 ευρώ στους καταθετικούς και της Alpha Bank» – Τι απαντά η τράπεζα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με την Alpha Bank «η απόφαση δεν επηρεάζει την ισχύ των συμβατικών σχέσεων των πελατών που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν το myAlpha Benefit Base, ούτε αμφισβητεί τη δυνατότητα παροχής του συγκεκριμένου πακέτου υπηρεσιών»

Νετανιάχου κατά F‑35 στην Τουρκία: Τι είπε για την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η ενίσχυση της τουρκικής αεροπορίας με αμερικανικά μαχητικά θα απειλήσει τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή.

Τουρκία: 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν φτάνουν ούτε στο όριο της πείνας

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Τουρκία λαμβάνουν κατώτατη παροχή που υπολείπεται δραματικά από το επίσημο όριο της πείνας.

H Ελληνίδα επιστήμονας που αμφισβητεί ό,τι ξέραμε για την εξέλιξη του ανθρώπινου κρανίου

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Νέα μελέτη με επικεφαλής την παλαιοανθρωπολόγο Κατερίνα Χαρβάτη αναθεωρεί την επικρατέστερη θεωρία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη μείωση του προσώπου στο γένος Homo.

Μαρία Αντωνογιαννάκη: Ανατροπή για την αιτία θανάτου της δημοσιογράφου – Τι έδειξε η ιατροδικαστική

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο της δημοσιογράφου, Μαρίας Αντωνογιαννάκη