E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τοσκάνη: Μοναχή ερωτεύτηκε και έκλεισε την Μονή

Η απόφαση που έφερε αντιδράσεις

Δημοσίευση 25/11/2019 | 13:20

Τοσκάνη: Μοναχή ερωτεύτηκε και έκλεισε την Μονή

Viral έχει γίνει η ιστορία αγάπης μία καλόγριας στην Τοσκάνη που την ανάγκασε μέχρι και να βάλει λουκέτο στο ιστορικό μοναστήρι που λειτουργούσε από τον 17ο αιώνα.

Συγκεκριμένα, όταν η 40χρονη μοναχή όταν πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το μοναστήρι, άφησε πίσω της μια 80χρονη καλόγρια και άλλες δύο εκπαιδευόμενες, οι οποίες όμως δεν μπορούσαν να αναλάβουν όλες τις υποχρεώσεις του μοναστηριού.

Άλλωστε, η 40χρονη μοναχή που ερωτεύτηκε και εγκατέλειψε το μοναστήρι είχε προσφέρει τεράστιο έργο τα προηγούμενα χρόνια, καταφέρνοντας να ανοίξει ξανά το κτιριακό συγκρότημα που είναι αφιερωμένο στον άγιο Μπερνάρντο Τολομέι) και να μετατρέψει το μοναστήρι σε δημοφιλή προορισμό.

Μεταξύ άλλων στο κύριο κτίριο πριν κλείσει υπήρχαν 19 διαθέσιμα κρεβάτια για τους προσκυνητές, ενώ υπήρχαν και μεγάλοι χώροι για γάμους και βαφτίσεις.

Η απόφαση που έφερε αντιδράσεις

Ωστόσο ο έρωτας της μοναχής δεν είναι ο πραγματικός λόγος που κλείνει το μοναστήρι, σύμφωνα με την ίδια.

«Το λουκέτο δεν μπαίνει επειδή αποφάσισε να φύγω. Ήθελαν να πουν αυτή την ιστορία, ας τους αφήσουμε να το κάνουν. Αλλά η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται», τόνισε η ίδια.

Από τη μεριά του, πάντως, ο επίσκοπος του Αρέτσο, Ρικάρντο Φοντάνα, τόνισε : «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Υπήρξε μία παρέμβαση της Αγίας Έδρας και όλα τελείωσαν εκεί».

Με αφορμή την ιστορία αυτή η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», υποστηρίζει ότι οι καλόγριες μειώνονται στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα μοναστήρια να κατεβάζουν… ρολά. Από το 1997 και τις 400.000 αδελφές φθάσαμε στις 300.000 το 2015. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο ο συνολικός αριθμός μειώνεται κατά 8.000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τατιάνα Στεφανίδου ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ

Media 04.10.2025
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του σταθμού

Φέρρης: Δεν έχω φιλικές σχέσεις με πρώην μου, έχω υπάρξει πολύ ζηλιάρης

Tabloid Χτες
Ο Θοδωρής Φέρρης μίλησε για τις πρώην σχέσεις του, τις εξαρτήσεις του και τα δύσκολα στάδια της προσωπικής του εξέλιξης

Εμμανουήλ Καραλής: Οι φωτογραφίες τους με την Αναστασία Μαγαλιού από τις διακοπές τους

Tabloid Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής ζει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του

Ζέτα Θεοδωροπούλου για Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Δεν παίρνω προσωπική διατροφή όπως είχαμε συμφωνήσει»

Tabloid Χτες
Τι αποκάλυψε η Ζέτα Θεοδωροπούλου για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη

Ιωάννα Τούνη: Βίντεο δείχνει την influencer να φιλάει τον νέο σύντροφό της

Tabloid Χτες
Η σχέση τους ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού

«Ήρθε στο σπίτι μου ο Βασίλης Μπισμπίκης, δεν μπορούσα να τον βρίσω»

Tabloid Χτες
«Ήρθε στο σπίτι μου και μου ζήτησε συγγνώμη ο άνθρωπος. Τι άλλο; Να τον κρεμάσουμε πια; Εντάξει. Τελείωσε αυτή η ιστορία»

Μπισμπίκης: Συγνώμη με γλυκά στη γειτονιά μετά τις ζημιές στα αυτοκίνητα

Tabloid Χτες
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά ο ηθοποιός επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος»

Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του Diddy: Ζητάει «έλεος» από τον δικαστή

Tabloid Χτες
Οι εισαγγελείς ζητούν ποινή άνω των 11 ετών για τις καταδίκες που αφορούν «μεταφορά ανθρώπων με σκοπό την πορνεία».

Χαμός στο Καλλιμάρμαρο με τον Robbie Williams – Χιλιάδες κόσμου τραγούδησε μαζί του

Tabloid Χτες
Ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε στο στάδιο με ζιπ κιλότ, ροζ καπέλο, αλλά και παντόφλες