E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Oυρά για ξενάγηση στο Τεκτονικό Μέγαρο των Μασόνων

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το Open House Thessaloniki και το Μέγαρο ήταν ανοιχτό στο κοινό

Δημοσίευση 25/11/2019 | 12:49

Θεσσαλονίκη: Oυρά για ξενάγηση στο Τεκτονικό Μέγαρο των Μασόνων

Απίστευτο και όμως... αληθινό: Οι Μασόνοι της Θεσσαλονίκης άνοιξαν τις πύλες του Τεκτονικού Μεγάρου στο πλαίσιο του Open House και οι κάτοικοι της πόλης, κατέκλυσαν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο περιμένοντας να μπουν στη Στοά.

Όπως βλέπετε στις εικόνες οι ουρές ήταν ατελείωτες την Κυριακή, και υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 Θεσσαλονικείς στέκονταν όρθιοι για αρκετές ώρες περιμετρικά του Τεκτονικού Μεγάρου, ωσότου έρθει η σειρά τους να περάσουν τη σιδερένια καγκελόπορτα που οδηγεί στα ενδότερα της μασονίας. Ανάλογες εικόνες είχε να δει η συμπρωτεύουσα από την εποχή της θρυλικής συναυλίας των U2, τον Σεπτέμβριο του 1997, με φόντο τα δεξαμενόπλοια και τους γερανούς του λιμανιού.

Οι διοργανωτές του Open House, κατόπιν παράκλησης των υπεύθυνων της Στοάς, είχαν ζητήσει από το κοινό να μην βιντεοσκοπεί το εσωτερικό του κτηρίου, ενώ κάθε επισκέπτης ήταν υποχρεωμένος στην είσοδο να δείξει την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να καταγραφούν τα στοιχεία του προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά κρούσματα βανδαλισμών.

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

Kοσμοπλημμύρα έξω από το Τεκτονικό Μέγαρο

Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτήρια και την αρχιτεκτονική της.

Φέτος λοιπόν ήταν η σειρά των Μασόνων να εκπλήξουν με την εξωστρέφεια τους, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν είχε δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να μπει στα κτήρια τους, ανακαλύπτοντας μερικά μόνο από τα καλά κρυμμένα μυστικά τους.

Ωστόσο οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και γι αυτό ανοίγουμε τεκτονικό Μέγαρο», ένα κτήριο που ανοίγει μόλις τρεις φορές το χρόνο στις Λευκές Εορτές για να υποδεχτεί φίλους και συγγενείς των τεκτόνων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Ποζάρει γυμνή στο Instagram

Tabloid 25.04.2024
Η αποκαλυπτική φωτογράφιση

Σε ποιες χώρες υπάρχουν οι περισσότεροι φαλακροί

Παράξενα 25.04.2024
Η θέση της Ελλάδας σε αυτή τη περίεργη έρευνα