E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατερίνη: 29χρονη στην εντατική με αλλεργικό σοκ και ανακοπή μετά τον τοκετό

Της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2019 | 17:26

Κατερίνη: 29χρονη στην εντατική με αλλεργικό σοκ και ανακοπή μετά τον τοκετό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μία 29χρονη γυναίκα η οποία υπέστη ανακοπή καρδιάς ύστερα από χορήγηση αντιβίωσης στην οποία ήταν αλλεργική, μετά τον τοκετό.

Η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική. Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.

Από την Κατερίνη διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα του GRTimes.gr η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου «η κοπέλα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση» ενώ το πρωί της Δευτέρας θα περάσει και πάλι από μαγνητικό τομογράφο για να διαπιστωθεί αν έχει υποχωρήσει το οίδημα.

Το νεογνό παραμένει στο νοσοκομείο Κατερίνης και είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Ελλάδα 16.04.2026
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Κόσμος 16.04.2026
«Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πτήσεις να ακυρώνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ ‑ Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters

Κόσμος 16.04.2026
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες»

Ελλάδα 16.04.2026
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων

Κόσμος 16.04.2026
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-à-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη

Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής

Ελλάδα 16.04.2026
Φέρεται να βρέθηκε σημείωμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή