Ηράκλειο: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο… τέρας στη Βιάννο ‑ Σοκ και ανησυχία
Οι ψαράδες της περιοχής λένε ότι έχουν πιαστεί και μεγαλύτεροι
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2019 | 12:37

Όλα δείχνουν οτι οι λαγοκέφαλοι εδραιώνουν την παρουσία τους στη Μεσόγειο και στις Ελληνικές θάλασσες. Και σαν να μην έφτανε αυτό φαίνετα πως κυκλοφορούν και σε μεγέθη που δεν έχουμε φανταστεί. Αυτό αποδεικνύει η “ψαριά” του κατοίκου της περιοχής της Δερμάτου Βιάννου, Στέλιου Μανετάκη, ο οποίος στην παραλία του Σκούρου έβγαλε έναν τεράστιο λαγοκέφαλο βάρους 10 κιλών.
Όπως υποστηρίζουν ψαροτουφεκάδες της περιοχής, έχουν δει αρκετές φορές αντίστοιχου μεγέθους λαγοκεφάλους, ενώ για τον ίδιο το θέαμα δεν είναι πρωτόγνωρο, αφού όπως δηλώνουν πως στο παρελθόν έχουν ψαρέψει λαγοκέφαλους με διπλάσιο βάρος!
Ο ίδιος ο κ. Μανετάκης, ανέφερε: “Τα ψάρια αυτά έχουν αλλάξει τη ζωή στο βυθό όπως την είχαμε μάθει από παιδιά. Πέρα από το ότι αυξάνονται επικίνδυνα, μας δημιουργούν κι άλλου είδους προβλήματα αφού μας σκίζουν συνεχώς τα δίχτυα. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια οριστική λύση, πριν να είναι αργά…”

Αυστραλία: Κατσαρίδες 200.000 δολαρίων – Έφοδος αποκάλυψε πάνω από 100.000 έντομα‑γίγαντες
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του Ιράν – Συναγερμός στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ
Καιρός Σάββατο: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας έως 33 βαθμούς ‑ πού αναμένονται καταιγίδες
Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του
Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου
Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα
Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα
Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
LIVE Πολιτική Χτες






