E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάσος: Η κακοκαιρία «χτύπησε» το νησί ‑ Δραματική η κατάσταση

Κυβερνητικό κλιμάκιο ήδη στην περιοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2019 | 07:44

Θάσος: Η κακοκαιρία «χτύπησε» το νησί ‑ Δραματική η κατάσταση

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της νότιας Θάσου όπου λόγω της συνεχιζόμενης και έντονης βροχόπτωσης τα δυο τελευταία 24ωρα έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα. Το μεσημέρι της Παρασκευής (22/11) με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, έξι περιοχές του νησιού κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο νησιωτικός δήμος.

Το τελευταίο 24ωρο, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ότι άλλο βρεθεί στο διάβα τους, ρέματα και αρδευτικά κανάλια έχουν υπερχειλίσει, πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι προσβάσιμα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι σε οικισμούς όπου το νερό μπήκε κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους και ήταν αδύνατη η μετακίνησή τους.

Πολλές παραλίες θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία, κατολισθήσεις υπάρχουν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν προκαλέσει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Χρειάστηκε να μεταφερθούν ενισχύσεις από την Καβάλα με άντρες, οχήματα και άλλα μηχανήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία στο νησί.

Για πρωτοφανή βροχή κάνει λόγο ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι αύριο το πρωί αναμένονται και μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκειμένου να ξεκινήσει μια πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγάλος και δύσκολα διοχετεύεται προς τη θάλασσα ενώ λόγω των φερτών υλικών που παρασύρει δημιουργεί μεγάλα προβλήματα μέσα στους οικισμούς του νησιού . Ο ίδιος σημείωσε πως το τελευταίο 48ωρο το νησί της Θάσου έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Κυριακίδης εκτιμά ότι η μεγάλη φωτιά του 2016 αλλά και οι μικρότερες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού, συνέβαλαν σε αυτή τη δραματική κατάσταση που βιώνει η Θάσος.

Ο δήμος Θάσου συνιστά αποφυγή μετακινήσεων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού και καλεί τους κατοίκους να μην μετακινούνται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των σοβαρών προβλημάτων που εκδηλώνονται στα περισσότερα σημεία του οδικού δικτύου.

Κυβερνητικό κλιμάκιο σε Θάσο και Χαλκιδική για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρωί του Σαββάτου (23/11) Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο.

Μαζί τους μεταβαίνουν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή θα μεταβεί με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και θα προσεγγίσει στις 8.30 την περιοχή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (Δημοτικό Γήπεδο) και στις 10.45 την νήσο Θάσο (Γήπεδο Λιμένα).

Από τις συνεχείς βροχές και καταιγίδες, στη Χαλκιδική προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετές περιοχές του νομού και σε επαρχιακούς δρόμους ενώ πλημμύρισε η Ολυμπιάδα.

Στη Θάσο κινδύνευσαν άνθρωποι ενώ έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο νησιωτικός δήμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις ορειβάτες που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια

Ελλάδα 27.12.2025
Το χρονικό της τραγωδίας - Βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από το χιόνι λίγο πριν από την κορυφή - Είχαν ξεκινήσει την ανάβαση από τον Αθανάσιο Διάκο

Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άνδρες που εγκλωβίστηκαν σε φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε μετά από έκρηξη θερμαντικού μέσου (πιθανότατα σόμπα υγραερίου)

«Κλείδωσε» η συνάντηση Ζελένσκι‑Τραμπ για τις 28 Δεκεμβρίου στη Φλόρντα – Τα 20+1 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου

Κόσμος Χτες
Τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για την επίτευξη συμφωνίας είναι η παραχώρηση εδαφών και το καθεστώς του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι βρέθηκαν θαμμένοι σε χιονοστιβάδα

Συναγερμός στη Φθιώτιδα για τρεις ορειβάτες που αγνοούνται στην περιοχή του Αθανασίου Διάκου

Ελλάδα Χτες
Οι τρεις φίλοι έχουν να δώσουν σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό παιδί 7 ετών από φωτιά σε σπίτι – Στο νοσοκομείο το 5χρονο αδερφάκι του και ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές στη Ροδόπη έχουν ξεκινήσει ήδη το έργο της προανάκρισης για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ανάφλεξη που οδήγησε στον θάνατο του μικρού παιδιού

Νέο κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης Παύλου προκαλεί αντιδράσεις

Ελλάδα Χτες
«Σκότωσες έναν άνθρωπο; Δεν τρέχει τίποτα, σκότωσες ένα σκυλί; 30.000 ευρώ πρόστιμο»

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό οι ευκαιρίες εργασίας για ανέργους

Οικονομία Χτες
Προειδοποίηση από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Λίγα χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός Χτες
Σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Στερεά και νησιά του Ιονίου τα πιο έντονα φαινόμενα

Αρης Μουγκοπέτρος: Σήμερα στον εισαγγελέα μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή, τι ισχυρίζεται ο μουσικός

Ελλάδα Χτες
Η σύλληψη έγινε ανήμερα Χριστούγεννα στην Τρίπολη - Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του και ο Αρης Μουγκοπέτρος, είχε φύγει από το σπίτι στις 15 Δεκεμβρίου

Επιδρομές των ΗΠΑ κατά θέσεων του ISIS στη Νιγηρία – Τραμπ: Ο νεκροί τρομοκράτες θα αυξηθούν αν συνεχιστεί η σφαγή των Χριστιανών

Κόσμος Χτες
Η επιχείρηση δεν ήταν μονομερής, καθώς υπήρξε συντονισμός με την κυβέρνηση της Νιγηρίας