E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εγνατία Οδός: Μειώσεις αλλά και νέοι σταθμοί διοδίων σε λειτουργία

Ποιοι θα απαλλάσσονται από την πληρωμή τους - Τι προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/11/2019 | 21:42

Εγνατία Οδός: Μειώσεις αλλά και νέοι σταθμοί διοδίων σε λειτουργία

Μειώσεις στην τιμή των διοδίων στους σταθμούς Ανάληψης και Προμαχώνα της Εγνατίας Οδού προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, με την οποία ορίζεται η έναρξη και του σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο με αντίτιμο 0,50 ευρώ για τα ΙΧ..

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, στις 4 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού διοδίων και στην Ασπροβάλτα το κόστος των οποίων για τα ΙΧ θα είναι 0,90 ευρώ, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ο σταθμός του Στρυμονικού με κόστος για τα ΙΧ 1 ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, οι χρεώσεις θα ισχύουν μέχρι να τεθούν σε λειτουργία όλοι οι μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί που έχουν χωροθετηθεί επί της Εγνατίας Οδού. Όσο για τη χιλιομετρική χρέωση, όπως έχει επισημάνει και ο υπουργός Υποδομών, αποφασίστηκε να διατηρηθεί στον αυτοκινητόδρομο στα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο αντί για 0,05 όπως προέβλεπε προηγούμενη απόφαση.

Απαλλαγή από την καταβολή τέλους διοδίου έχουν πλην των οχημάτων της Εγνατίας Οδού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και τον ενόπλων δυνάμεων, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο απ΄αυτά ή για τη μεταφορά τους αλλά και επιβατικά οχήματα Ι.Χ. που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους και χρησιμοποιούνται απ΄αυτούς με επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εγνατία και στους κάθετους άξονες λειτουργούν σήμερα δώδεκα μετωπικοί σταθμοί διοδίων και συγκεκριμένα οι σταθμοί Τύριας (τιμή διοδίου για Ι.Χ. 2,10 ευρώ), Παμβώτιδας (1,20 ευρώ), Μαλακασίου (2,10 ευρώ), Πολυμύλου (2,40 ευρώ), Μαλγάρων (1,20 ευρώ), Ανάληψης (το κόστος για Ι.Χ. μειώνεται σε 1,80 ευρώ από 2,40 ευρώ), Μουσθένης (2,40 ευρώ), Ιάσμου (1,90 ευρώ), Μέστης (1,70 ευρώ), Ιεροπηγής (2,10 ευρώ), Ευζώνων (1,80 ευρώ) και Προμαχώνα (μειώνεται στα 2 ευρώ από 2,40 ευρώ).

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Καλοχωρίου – Α/Κ Ευκαρπίας, Μετωπικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, ορίζεται το νωρίτερο η 18/11/2019. Η ίδια ημερομηνία ισχύει για την είσπραξη του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος στα τμήματα Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας – Α/Κ Βέροιας, Μετωπικός Σταθμός Πολυμύλου και Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Καλοχωρίου, Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μαλγάρων.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Ρεντίνας – Α/Κ Στρυμόνα, Μετωπικός Σταθμός Ασπροβάλτας, ορίζεται η 4/12/2019. Η ίδια ημερομηνία ισχύει για την είσπραξη του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος στο τμήμα Α/Κ Ευκαρπίας – Α/Κ Ρεντίνας, Μετωπικός Σταθμός Ανάληψης.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Στρυμονικού, Μετωπικός Σταθμός Στρυμονικού, ορίζεται η 15/1/2020, ενώ η ίδια ημερομηνία ισχύει για το αναπροσαρμοσμένο τίμημα στο τμήμα Α/Κ Στρυμονικού -Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνας, Μετωπικός Σταθμός Προμαχώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνετρίβη τουρκικό μεταγωγικό C‑130 στη Γεωργία – Επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.11.2025
Τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, σε πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας, σύμφωνα με τουρικά ΜΜΕ

Αντρας είδε σε βίντεο την πρώην γυναίκα του να του κάνει βουντού

Ελλάδα Χτες
Η ιστορία ενός διαζυγίου που... «κρίθηκε» από τη μαγεία και το βουντού

Τραγωδία στην Αχαΐα: Πέθανε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα

Ελλάδα Χτες
Την ώρα του δυστυχήματος ήταν με τον θείο του

Συντριβή τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Γεωργία: Νεκροί και οι 20 επιβαίνοντες

Κόσμος Χτες
Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη

Νίκος Πλακιάς: «Υπαίτιος ο Καραμανλής για τη δολοφονία 57 ψυχών» δήλωσε έξω από τον Αρειο Πάγο

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών δήλωσαν παράσταση υποστήριξης κατηγορίας εναντίον του Καραμανλή - Ζητούν αναβάθμιση σε κακούργημα - «Είναι δύσκολο με το άρθρο 86, πρέπει να καταργηθεί» λέει ο Πλακιάς

Λέσβος: Εικόνες καταστροφής από τη σφοδρή κακοκαιρία ‑ Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε υπερχείλιση των ποταμών της περιοχής - Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν - Στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής

Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική ποpνογραφία και απειλές σε ανήλικη

Ελλάδα Χτες
Η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος, μετά από ενδελεχή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, εντόπισε τον 19χρονο και προχώρησε στη σύλληψή του

Αθήνα: Αγριος καβγάς υπό καταρρακτώδη βροχή στη μέση του δρόμου – Οδηγός ΙΧ χτύπησε ταξιτζή

Ελλάδα Χτες
Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια άλλων διερχόμενων οδηγών και πεζών

Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο «δίκασε» τον Κριστιάνο: Είναι στους δέκα καλύτερους όλων των εποχών, αλλά όχι δα κι ο κορυφαίος

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου αναγνώρισε τη σπουδαία καριέρα του Πορτογάλου επιθετικού, ωστόσο τόνισε πως δεν τον θεωρεί τον κορυφαίο όλων των εποχών