E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εγνατία Οδός: Μειώσεις αλλά και νέοι σταθμοί διοδίων σε λειτουργία

Ποιοι θα απαλλάσσονται από την πληρωμή τους - Τι προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/11/2019 | 21:42

Εγνατία Οδός: Μειώσεις αλλά και νέοι σταθμοί διοδίων σε λειτουργία

Μειώσεις στην τιμή των διοδίων στους σταθμούς Ανάληψης και Προμαχώνα της Εγνατίας Οδού προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, με την οποία ορίζεται η έναρξη και του σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο με αντίτιμο 0,50 ευρώ για τα ΙΧ..

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, στις 4 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού διοδίων και στην Ασπροβάλτα το κόστος των οποίων για τα ΙΧ θα είναι 0,90 ευρώ, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ο σταθμός του Στρυμονικού με κόστος για τα ΙΧ 1 ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, οι χρεώσεις θα ισχύουν μέχρι να τεθούν σε λειτουργία όλοι οι μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί που έχουν χωροθετηθεί επί της Εγνατίας Οδού. Όσο για τη χιλιομετρική χρέωση, όπως έχει επισημάνει και ο υπουργός Υποδομών, αποφασίστηκε να διατηρηθεί στον αυτοκινητόδρομο στα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο αντί για 0,05 όπως προέβλεπε προηγούμενη απόφαση.

Απαλλαγή από την καταβολή τέλους διοδίου έχουν πλην των οχημάτων της Εγνατίας Οδού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και τον ενόπλων δυνάμεων, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο απ΄αυτά ή για τη μεταφορά τους αλλά και επιβατικά οχήματα Ι.Χ. που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους και χρησιμοποιούνται απ΄αυτούς με επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εγνατία και στους κάθετους άξονες λειτουργούν σήμερα δώδεκα μετωπικοί σταθμοί διοδίων και συγκεκριμένα οι σταθμοί Τύριας (τιμή διοδίου για Ι.Χ. 2,10 ευρώ), Παμβώτιδας (1,20 ευρώ), Μαλακασίου (2,10 ευρώ), Πολυμύλου (2,40 ευρώ), Μαλγάρων (1,20 ευρώ), Ανάληψης (το κόστος για Ι.Χ. μειώνεται σε 1,80 ευρώ από 2,40 ευρώ), Μουσθένης (2,40 ευρώ), Ιάσμου (1,90 ευρώ), Μέστης (1,70 ευρώ), Ιεροπηγής (2,10 ευρώ), Ευζώνων (1,80 ευρώ) και Προμαχώνα (μειώνεται στα 2 ευρώ από 2,40 ευρώ).

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Καλοχωρίου – Α/Κ Ευκαρπίας, Μετωπικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, ορίζεται το νωρίτερο η 18/11/2019. Η ίδια ημερομηνία ισχύει για την είσπραξη του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος στα τμήματα Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας – Α/Κ Βέροιας, Μετωπικός Σταθμός Πολυμύλου και Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Καλοχωρίου, Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μαλγάρων.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Ρεντίνας – Α/Κ Στρυμόνα, Μετωπικός Σταθμός Ασπροβάλτας, ορίζεται η 4/12/2019. Η ίδια ημερομηνία ισχύει για την είσπραξη του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος στο τμήμα Α/Κ Ευκαρπίας – Α/Κ Ρεντίνας, Μετωπικός Σταθμός Ανάληψης.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Στρυμονικού, Μετωπικός Σταθμός Στρυμονικού, ορίζεται η 15/1/2020, ενώ η ίδια ημερομηνία ισχύει για το αναπροσαρμοσμένο τίμημα στο τμήμα Α/Κ Στρυμονικού -Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνας, Μετωπικός Σταθμός Προμαχώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα 24.01.2026
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα 24.01.2026
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος 24.01.2026
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα 24.01.2026
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα 24.01.2026
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού

Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει έκτρωση, όταν ήταν παράνομες, η μάνα μου τότε μου είχε ανοίξει την αγκαλιά της»

Ελλάδα 24.01.2026
Η προσωπική της εξομολόγηση μετά τη δημόσια συζήτηση που άνοιξε η δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις

Πατέρας στην Ρόδο μήνυσε τον 15χρονο γιο του για απειλές και μηνύματα μέσω τηλεφώνου

Ελλάδα 24.01.2026
Η συγκεκριμένη καταγγελία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για υπόθεση στην οποία γονέας στρέφεται νομικά κατά ανήλικου τέκνου του

Χειροπέδες σε άνδρα που παρίστανε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη: Είχε αλεξίσφαιρο και μπλε φάρους

Ελλάδα 24.01.2026
Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλικό σήμα σε δερμάτινο ένθετο με την ένδειξη «POLICE OFFICER»