E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας

Η ανάρτησή του στο Facebook

Δημοσίευση 17/11/2019 | 11:32

Παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι θα δώσει «παρών» στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.

Στη σελίδα του στο Facebook, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες».

Ενώ συμπληρώνεται: «Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί. Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος.

Την πρωτοβουλία αυτή του πρώην πρωθυπουργού αρχικά γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μέσω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το Σάββατο.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος. Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο «δόγμα της κυβέρνησης “Νόμος & τάξη” Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία», έγραψε ο κ. Ρήγας στο Facebook.

Η απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αίσθηση, καθώς ποτέ στο παρελθόν πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν

Tech + Science 24.03.2026
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Ανδρας έκλεψε 250 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό και συνελήφθη

Ελλάδα 24.03.2026
Με τη χρήση λάστιχου κήπου τοποθέτησε τα καύσιμα σε πλαστικά δοχεία και αποχώρησε με ΙΧ αυτοκίνητο

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα

Ελλάδα 24.03.2026
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους

Ελλάδα 24.03.2026
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη λίμνη Περιστερίου

Ελλάδα 24.03.2026
Ο άτυχος 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά της τεχνητής λίμνης

Πρόστιμα και συλλήψεις σε 6 εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία

Ελλάδα 24.03.2026
Εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις - Έξι συλλήψεις

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Πασίγνωστα πρόσωπα στο «κόλπο» ‑ Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ελλάδα 24.03.2026
Ονόματα της showbiz και γνωστός TikToker ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κόρινθος: «Νέες καταγγελίες για τον καθηγητή θα φτάσουν στην αστυνομία» ‑ Η κατάθεση της ανήλικης

Ελλάδα 24.03.2026
Έξι συμμαθήτριες της ανήλικης θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου καθηγητή

Πάτρα: 16χρονος γρονθοκόπησε μαθητή της Γ΄Δημοτικού επειδή του πείραζε την αδερφή

Ελλάδα 24.03.2026
Στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε και μαχαίρι το οποίο το είχε στην κατοχή του για «λόγους ασφαλείας» όπως επικαλέστηκε