E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας

Η ανάρτησή του στο Facebook

Δημοσίευση 17/11/2019 | 11:32

Παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι θα δώσει «παρών» στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.

Στη σελίδα του στο Facebook, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες».

Ενώ συμπληρώνεται: «Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί. Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος.

Την πρωτοβουλία αυτή του πρώην πρωθυπουργού αρχικά γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μέσω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το Σάββατο.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος. Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο «δόγμα της κυβέρνησης “Νόμος & τάξη” Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία», έγραψε ο κ. Ρήγας στο Facebook.

Η απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αίσθηση, καθώς ποτέ στο παρελθόν πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι αλλάζει στα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές

Κόσμος 16.03.2026
Ποια ταξίδια και ποιες υπηρεσίες μπορούν να θεωρηθούν ταξιδιωτικό πακέτο

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμο για συμφωνία

Κόσμος 16.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές με την Τεχεράνη, αλλά εκτίμησε πως το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Πεθαίνει» για καφέ ο Νετανιάχου: Δείτε το βίντεο με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου

Κόσμος Χτες
Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραγγέλνοντας καφέ

Χανιά: Το χρονικό με τον ομαδικό βιασμό 17χρονης ‑ «Έγινε με τη θέλησή της», λένε οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι - Η 17χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βιντεοσκόπηση της ειδεχθούς πράξης

Σκληρό bullying σε 11χρονη από ανηλίκους ‑ Την έβαλαν να γονατίσει και να ζητήσει «συγγνώμη»

Ελλάδα Χτες
Επτά κορίτσια και δύο αγόρια ασκούσαν bullying σε 11χρονη και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους

ΕΝΦΙΑ 2026: Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά στην ΑΑΔΕ – Δείτε τα εδώ

Οικονομία Χτες
Τα εκκαθαριστικά αφορούν περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις

Σεισμός αισθητός στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 1 χλμ βορειοανατολικά των Σπάτων

«Ποτέ Ξανά»: Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Αουσβιτς

Ελλάδα Χτες
Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται ως ορόσημο για την Θεσσαλονίκη, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Καλάθι του Νονού: Πότε θα εφαρμοστεί και ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Οικονομία Χτες
Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του Νονού» θα φέρουν ειδική σήμανση στα ράφια για διευκόλυνση των καταναλωτών

Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: «Ατομα με κράνη εισέβαλαν σε αγώνα πόλο παίδων»

Ελλάδα Χτες
Νέα καταγγελία για περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

23χρονος έπεσε από μπαλκόνι στη Γαστούνη ‑ Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας επιχειρήσε να μετακινηθεί από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο