E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας

Η ανάρτησή του στο Facebook

Δημοσίευση 17/11/2019 | 11:32

Παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι θα δώσει «παρών» στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.

Στη σελίδα του στο Facebook, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες».

Ενώ συμπληρώνεται: «Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί. Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος.

Την πρωτοβουλία αυτή του πρώην πρωθυπουργού αρχικά γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μέσω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το Σάββατο.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος. Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο «δόγμα της κυβέρνησης “Νόμος & τάξη” Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία», έγραψε ο κ. Ρήγας στο Facebook.

Η απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αίσθηση, καθώς ποτέ στο παρελθόν πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφτασαν στην Κύπρο οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά»

Ελλάδα 04.03.2026
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν και οι δυνάμεις από Γαλλία και Βρετανία

Μέση Ανατολή: Διευρύνεται το χάος – Νεκρή 11χρονη στο Κουβέιτ

Κόσμος 04.03.2026
Bομβαρδίστηκε ξενοδοχείο στη Βηρυττό

Fake SMS για «φύλλα πορείας»: Ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες ‑ Αυτό είναι το μήνυμα

Ελλάδα 04.03.2026
Πηγές του ΓΕΣ προειδοποιούν τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της απάτης με τα SMS περί επιστράτευσης και χορήγησης φύλλων πορείας

Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για πάνω από 8 μήνες ‑ Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Ελλάδα 04.03.2026
Το κόστος χορήγησης για όσους τα χρειαστούν για μεγαλύτερο διάστημα αναμένεται να καλυφθεί από εθνικούς πόρους

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα με ενέσιμο διάλυμα ‑ Η δολοφονία αστυνομικού με 14 σφαίρες το 1991

Κόσμος 04.03.2026
Σε ηλικία 18 ετών, ο Μπίλι Κιρς είχε σκοτώσει τον Ντάνι Πάρις κατά τη διάρκεια ενός απλού τροχονομικού ελέγχου

Βίντεο: Δημοσιογράφος του CNN στο Τελ Αβίβ τρέχει σε καταφύγιο με τρεμάμενη φωνή

Κόσμος 04.03.2026
Kαθώς ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν έχει διπλό όφελος για τον Πούτιν

Κόσμος 04.03.2026
Θα μπορούσε να βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία

Πρόστιμα για ΙΧ χωρίς ασφάλιση, ΚΤΕΟ και τέλη ‑ Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες

Ελλάδα 04.03.2026
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ξεκινούν νέο γύρο ηλεκτρονικών διασταυρώσεων

Ντουμπάι: Αναφορές για εκρήξεις και καπνούς στο αμερικάνικο προξενείο

Κόσμος Χτες
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο «απάντησης» στο Ιράν

Διάγγελμα Μακρόν: Στέλνουμε αμυντικά συστήματα στην Κύπρο – Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» απέπλευσε για τη Μεσόγειο

Κόσμος Χτες
«Διέταξα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, τα αεροσκάφη του και τη φρεγάτα που το συνοδεύει να σαλπάρουν για τη Μεσόγειο»

O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία ‑ «Φέρθηκε απαίσια»

Κόσμος Χτες
Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν