E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Roger Federer: Αυτό είναι το καθημερινό του μενού

Οι διατροφικές συνήθειες του κορυφαίου τενίστα είναι άκρως... χορταστικές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2019 | 13:25

Roger Federer: Αυτό είναι το καθημερινό του μενού

Έχουμε δει τον Roger Federer να γίνεται βοηθός του διάσημου Ιταλού σεφ Davide Oldani για τις ανάγκες διαφήμισης εταιρίας ζυμαρικών. Όμως στην πραγματικότητα οι διατροφικές του επιλογές, όπως τις αποκάλυψε το Business Insider είναι λίγο πιο περίπλοκες από ένα πιάτο ζυμαρικά.

Ο Roger Federer ξεκινάει την ημέρα του γλυκά και όταν έχει αγώνα προτιμάει για πρωινό σπιτικές βάφλες με κομπόστα φρούτων, φρέσκο χυμό φρούτων, καφέ και ένα σφηνάκι… ξίδι. Δύο ώρες πριν τον αγώνα πάλι, τρώει ένα πιάτο ζυμαρικά. Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη του, αυτή είναι η αγαπημένη του συνήθεια τα τελευταία 20 χρόνια.

Μεταξύ των προπονήσεων ή στα διαλείμματα των αγώνων τρώει μπάρες ή μπανάνες που τον βοηθούν να επανακτά την ενέργεια του, αν και δεν λέει όχι και σε ένα energy drink για να δροσιστεί και να ενυδατωθεί.

Όταν βγαίνει έξω για δείπνο, το σημαντικό για αυτόν είναι να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι. «Αγαπώ τα ιταλικά, ιαπωνικά και ινδικά εστιατόρια», δήλωσε πρόσφατα. Και μπορεί γενικά αν κάνει σωστές επιλογές πιάτων -όπως περιμένουμε από έναν αθλητή-, να μην ξεφεύγει από το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής στην έξοδο του, ωστόσο έχει και αυτός τις αδυναμίες του.

Για παράδειγμα, φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στα παγωτά και στη σοκολάτα. «Μου αρέσει το παγωτό. Μου αρέσει η σοκολάτα. Μου αρέσουν οι λιχουδιές μου και δεν αισθάνομαι άσχημα για αυτό», είχε δηλώσει παλαιότερα. Επιπλέον, ως Ελβετός έχει αδυναμία και στο τυρί και δεν λέει όχι σε ένα καλό φοντί.

Όσο για το αλκοόλ, τον έχουμε δει πολλές φορές να πίνει σαμπάνια μετά από κάποια νίκη του και όχι μόνο σε ποτήρι αλλά μέσα σε ένα τεράστιο κύπελλο, από αυτά που έχει κατακτήσει σε αφθονία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάρης Βαρθακούρης: Η γυναίκα μου με τον σκούφο μιας χρήσης δείχνει σαν τοπ μόντελ και εγώ σαν ελαιοχρωματιστής

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ευτυχώς οι κόρες μας πήραν από τη μαμά τους, έγραψε ο τραγουδιστής

Η εκθαμβωτική Τζένιφερ Λόπεζ μαζί με την αδελφή της στο σόου της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Η τραγουδίστρια φόρεσε δημιουργία της σχεδιάστριας μόδας

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Το λευκό μπικίνι και οι τόπλeς πόζες στην άμμο

Social 09.07.2026
Ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα είναι ποίηση, έγραψε το 45χρονο μοντέλο

Η οργή του Μιχάλη Ιατρόπουλου για τους λαγοκέφαλους που ψάρεψε: «Aπό τούς μαλ...ες δεν γλυτώνεις πουθενά!»

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Η αντίδραση του ηθοποιού περιελάμβανε αρκετά «γαλλικά» για τους λαγοκέφαλους

Βρισηίδα Ανδριώτου: Οι πόζες της με μπικίνι στη Λίμνη Βουλιαγμένης

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Η πρώην παίκτρια του My Style Rocks και του Survivor φωτογραφήθηκε με καφέ μπικίνι μέσα και έξω από το νερό

Μαριάννα Τουμασάτου: «Υφίσταμαι απίστευτο μπούλινγκ από τα τρολς»

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου, όπου μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται στο ίντερνετ για

Ιορδανίδης, Ματίκα και μια ακρίδα στη σκηνή στο Κιλκίς: «Γίναμε ρεζίλι!» ‑ Οι ξεκαρδιστικοί διάλογοι

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Οι ξεκαρδιστικοί διάλογοι ανάμεσα στο ζευγάρι μέχρι να απομακρυνθεί από τη σκηνή η «τεράστια» ακρίδα

Ο Γκλεν Πάουελ επιβεβαίωσε τη σχέση του με τη Μισέλ Ράντολφ με ένα τρυφερό στιγμιότυπο στο Instagram

E-Daily 3.Left Χτες
Οι δύο ηθοποιοί πυροδότησαν φήμες για σχέση ανάμεσά τους τον Νοέμβριο

Μήνυμα ελπίδας από τη σκιέρ Λίντσεϊ Βον μετά το ατύχημά της ‑ «Επιτέλους είμαι εδώ»

E-Daily 3.Left Χτες
«Ήξερα ότι μια μέρα θα έφτανα εδώ, απλώς δεν ήξερα πόσο καιρό θα μου έπαιρνε...», γράφει η αθλήτρια σε ανάρτησή της

Ξέχασε 10 χρόνια από τη ζωή της μετά από μια επίσκεψη στην τουαλέτα ‑ τι διαγνώσθηκε

E-Daily 3.Left Χτες
Γυναίκα εμφάνισε παροδική αμνησία οκτώ ωρών μετά από έντονη αφόδευση, με τους γιατρούς να εντοπίζουν σπάνια νευρολογική πάθηση.