E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κομοτηνή: Κομμάτι οροφής έπεσε σε φοιτητές την ώρα του μαθήματος

Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2019 | 12:43

Κομοτηνή: Κομμάτι οροφής έπεσε σε φοιτητές την ώρα του μαθήματος

Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Κομοτηνή, καταγγέλλουν οι φοιτητές. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου κομμάτι από την οροφή του αμφιθεάτρου αποκολλήθηκε εν ώρα μαθήματος και έπεσε, ευτυχώς, στα πόδια φοιτητών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης αναφέρει τα εξής για το περιστατικό αλλά και για τις γενικότερες συνθήκες στη σχολή.

«Tην Τετάρτη 6/11/19 στο μάθημα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, στις 3.00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής και ενώ το μάθημα ήταν σε εξέλιξη με περίπου 30-40 φοιτητές έπεσε κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου και προσγειώθηκε στα πόδια (ευτυχώς!) συμφοιτητών μας και έγινε κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι από τύχη δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι και από τύχη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό» τονίζουν οι φοιτητές.

Και συνεχίζουν: «Είναι τραγικό το γεγονός ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε με ασφάλεια να μπούμε στα μαθήματά μας και να παρακολουθήσουμε, έχοντας ως φόβο μην τυχόν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας! Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, το πρώτο ή το τελευταίο, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα φέτος που για άλλη μια χρονιά ξεκινήσαμε με τις χειρότερες προοπτικές. Συνεχίζουν να γίνονται τα μαθήματά μας σε κοντέινερ, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν και με το πρώτο κρύο γινόμαστε παγοκολόνες, συνεχίζουν σε ένα αμφιθέατρο που θα χάσουμε το μέτρημα αν δούμε πότε συντηρήθηκε τελευταία φορά!».

Ακόμη καταγγέλλουν: «Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τα γυμνάσια ορθοστασίας στη λέσχη για να φάμε προκάτ φαγητό αμφιβόλου ποιότητας, συμφοιτητές μας στις εστίες ορισμένες φορές περνούν μέρες χωρίς νερό και ρεύμα, συνάδελφοι που κάνουν την υποχρεωτική πρακτική τους άσκηση στέλνονται από το Πανεπιστήμιο και εκτός Κομοτηνής με μόνο το 50% των εξόδων μεταφοράς καλυμμένο, γεγονός που οδηγεί στο να πληρώνουν ακόμα και πάνω από 120 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους, προφανώς για μια πρακτική που όπως έχει ξεκαθαρίσει το Πανεπιστήμιο δεν θα πάρουν φράγκο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά το περιστατικό ξεκίνησε σήμερα για λόγους ασφάλειας η αποξήλωση της παλιάς ψευδοροφής του αμφιθεάτρου και αντικατάσταση της με νέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με τον θάνατο 17χρονης μαζορέτας σε κρουαζιερόπλοιο ‑ Στις έρευνες το FBI

Ελλάδα 23.11.2025
Στον θετό αδερφό της οι υποψίες για τον ασφυκτικό θάνατό της

Από τις 30 Νοεμβρίου τα πρώτα μπλόκα των αγροτών – Ετοιμάζουν κλείσιμο αεροδρομίων και τελωνείων

Ελλάδα 23.11.2025
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση

Τζουμέρκα: Η στιγμή της διάσωσης πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού

Ελλάδα 23.11.2025
Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο διασώστης επιχειρούσε να διασχίσει τον Ραφτανίτη ποταμό

Μητέρα «βρίσκει» τον νεκρό γιο της έκθεμα σε μουσείο του Λας Βέγκας

Κόσμος 23.11.2025
Ο μυστηριώδης θάνατος του νεαρού πήρε μία ανατριχιαστική τροπή με τους ισχυρισμούς της μητέρας του

Αργίες 2026: Οι δυο που χάνουμε ‑ Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα 23.11.2025
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Ξύπνησε από κώμα και υπέδειξε τον δολοφόνο του ‑ Η ανατριχιαστική αποκάλυψη πριν πεθάνει

Κόσμος 23.11.2025
Το τροχαίο δεν ήταν ατύχημα και το πρόσωπο που υπέδειξε ήταν πέραν πάσης υποψίας

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Ελλάδα 23.11.2025
Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Μις Υφήλιος: Στην εντατική η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της από τη σκηνή ‑ Δεν τα πάει καλά

Κόσμος 23.11.2025
Παραμένει στην εντατική με τραύματα στα πόδια και στο πρόσωπο

Πένθος στο NBA: Πέθανε ο Ρόντνεϊ Ρότζερς

Αθλητικά Νέα 23.11.2025
Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ρόντνεϊ Ρότζερς.

Λουτράκι: «Ίσως να είχα εμπάθεια με το παιδάκι, αλλά με θώπευσε», λέει η δασκάλα

Ελλάδα 23.11.2025
Η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή για θώπευση στο Λουτράκι, παραδέχτηκε πιθανή υπερβολική αυστηρότητα, αλλά τόνισε ότι το περιστατικό συνέβη

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής ‑ Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Ελλάδα 23.11.2025
Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα

Τραγικός θάνατος 64χρονης: Της επιτέθηκε ελάφι που φρόντιζε επί χρόνια

Κόσμος 23.11.2025
Η γυναίκα ήταν γνωστή φιλόζωος και διατηρούσε στη φάρμα της πολλά ελάφια