E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κομοτηνή: Κομμάτι οροφής έπεσε σε φοιτητές την ώρα του μαθήματος

Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2019 | 12:43

Κομοτηνή: Κομμάτι οροφής έπεσε σε φοιτητές την ώρα του μαθήματος

Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Κομοτηνή, καταγγέλλουν οι φοιτητές. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου κομμάτι από την οροφή του αμφιθεάτρου αποκολλήθηκε εν ώρα μαθήματος και έπεσε, ευτυχώς, στα πόδια φοιτητών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης αναφέρει τα εξής για το περιστατικό αλλά και για τις γενικότερες συνθήκες στη σχολή.

«Tην Τετάρτη 6/11/19 στο μάθημα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, στις 3.00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής και ενώ το μάθημα ήταν σε εξέλιξη με περίπου 30-40 φοιτητές έπεσε κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου και προσγειώθηκε στα πόδια (ευτυχώς!) συμφοιτητών μας και έγινε κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι από τύχη δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι και από τύχη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό» τονίζουν οι φοιτητές.

Και συνεχίζουν: «Είναι τραγικό το γεγονός ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε με ασφάλεια να μπούμε στα μαθήματά μας και να παρακολουθήσουμε, έχοντας ως φόβο μην τυχόν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας! Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, το πρώτο ή το τελευταίο, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα φέτος που για άλλη μια χρονιά ξεκινήσαμε με τις χειρότερες προοπτικές. Συνεχίζουν να γίνονται τα μαθήματά μας σε κοντέινερ, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν και με το πρώτο κρύο γινόμαστε παγοκολόνες, συνεχίζουν σε ένα αμφιθέατρο που θα χάσουμε το μέτρημα αν δούμε πότε συντηρήθηκε τελευταία φορά!».

Ακόμη καταγγέλλουν: «Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τα γυμνάσια ορθοστασίας στη λέσχη για να φάμε προκάτ φαγητό αμφιβόλου ποιότητας, συμφοιτητές μας στις εστίες ορισμένες φορές περνούν μέρες χωρίς νερό και ρεύμα, συνάδελφοι που κάνουν την υποχρεωτική πρακτική τους άσκηση στέλνονται από το Πανεπιστήμιο και εκτός Κομοτηνής με μόνο το 50% των εξόδων μεταφοράς καλυμμένο, γεγονός που οδηγεί στο να πληρώνουν ακόμα και πάνω από 120 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους, προφανώς για μια πρακτική που όπως έχει ξεκαθαρίσει το Πανεπιστήμιο δεν θα πάρουν φράγκο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά το περιστατικό ξεκίνησε σήμερα για λόγους ασφάλειας η αποξήλωση της παλιάς ψευδοροφής του αμφιθεάτρου και αντικατάσταση της με νέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το επεισόδιο on air με τον Βαρουφάκη για τα ναρκωτικά και η ανάρτηση‑παράπονο «για τη σιωπηλή άδεια προς τον καθένα να με κακοποιεί»

Πολιτική 16.01.2026
Σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζα όσα είπα και θα έλεγα ακριβώς τα ίδια για τα ναρκωτικά, επέμεινε ο Γιάννης Βαρουφάκης

Καιρός: Έρχεται νέα χειμερινή μεταβολή ‑ Ο ρόλος του Σιβηρικού αντικυκλώνα για τη συνέχεια

Καιρός 16.01.2026
Τι αναφέρει η μετεωρολόγος, Όλγα Παπαβγούλη σε ανάρτησή της

Δείτε μέσα σε 5 λεπτά τις κλήσεις & τα πρόστιμα σε gov.gr και ΑΑΔΕ

Ελλάδα 16.01.2026
Η διαδικασία μπορεί να γίνει τόσο από το gov.gr όσο και από την πλατφόρμα myAADE

Απαγόρευση των φορτηγών 07:00‑10:00 στην Αθήνα για μία εβδομάδα

Ελλάδα 16.01.2026
Το πιλοτικό σχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις

16χρονη Λόρα: Νέα μαρτυρία «κλειδί» – Την είδαν δύο φορές σε καφετέρια στη Βάρη

Ελλάδα 16.01.2026
Στις αρχές παρέδωσε υλικό από κάμερες ασφαλείας ιδιοκτήτης καφετέριας, την οποία το κορίτσι επισκέφθηκε χθες δύο φορές

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη 24χρονη χτύπησε 15 αυτοκίνητα και κατέληξε σε τζαμαρία

Ελλάδα 16.01.2026
Η νεαρή, οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, έχασε τον έλεγχο

Δράμα: Νεκρός 56χρονος εναερίτης στη ΒΙΠΕ – Έγινε «κάρβουνο» από 20.000 βολτ

Ελλάδα 16.01.2026
«Βρέθηκε πάνω στην κολώνα με τη μια του πλευρά καμένη»

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα σε καμπίνα του Blue Star Chios

Ελλάδα 16.01.2026
Έκτακτη προσέγγιση έκανε το πλοίο Blue Star Chios στο λιμάνι του Λαυρίου.

Από τη Βενεζουέλα με αγάπη: Η Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε

Κόσμος 16.01.2026
Στον Λευκό Οίκο μία από τις μορφές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα - Πώς αντέδρασε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ

«Θεέ μου, έρχεται ο πατέρας μου»: Συμμαθητές της Λόρας αποκαλύπτουν – έλεγε πως πήγαν στην Πάτρα για να μη τους βρίσκουν εύκολα

Ελλάδα 16.01.2026
«Δεν αντέχω άλλο»: Οι μαρτυρίες για πίεση στο σπίτι και το σενάριο της Πανεπιστημιούπολης