E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή στο Ρίο

Προβλήματα και καταστροφές σε Κρήτη, Κεφαλονιά και Κέρκυρα

Δημοσίευση 13/11/2019 | 13:33

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή στο Ρίο

Σφοδρό ήταν το πρωί της Τετάρτης το πέρασμα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» από την Αχαΐα με την θάλασσα να... βγαίνει στη στεριά, να καλύπτει την παραλιακή λεωφόρο στο Ρίο και να βγάζει μαζί της και πέτρες.

Δοκιμάστηκε η Κρήτη

Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Διαπιστωμένη ζημιά υπάρχει, όπως βλέπετε και στο βίντεο του flashnews.gr, στην πρόχειρη γέφυρα του Κερίτη που αποκόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με το meteo.gr στην Κρήτη καταγράφηκαν εξάλλου τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης.

Στην Κεφαλονιά καταπλακώθηκαν σπίτια από λάσπες

Η κακοκαιρία Βικτώρια δεν εξαίρεσε από τη μανία της και το νησί της Κεφαλονιάς, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε οικίες.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Στις εικόνες που ακολουθούν από το inkefalonia.gr αποτυπώνεται η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι στο Νυφί με φερτά υλικά και πέτρες να έχουν μπει στο χωριό κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας ζημιές περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα στις 5 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα 16.01.2026
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος 16.01.2026
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος 16.01.2026
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα 16.01.2026
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών