E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι OM ζωντανά στο Piraeus 117 Academy

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δημοσίευση 12/11/2019 | 15:18

Οι OM ζωντανά στο Piraeus 117 Academy
ΑΘΗΝΑ - Piraeus 117 Academy
Ημερομηνία: 27/5/2020
ΜΑΙ 2020
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

από 22 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει τους θρυλικούς OM για μία και μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα, στη σκηνή του Piraeus 117 Academy, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020!

Η θριαμβευτική επιστροφή των τεράστιων OM, μετά το συγκλονιστικό sold out live του 2018, είναι γεγονός! Οι σαμάνοι του stoner/drone ήχου επιστρέφουν στη σκηνή του Piraeus 117 Academy, για μία ακόμη μυσταγωγία, στις 27 Μαΐου 2020, που υπόσχεται να ξεπεράσει ακόμη και την προηγούμενη και –κατά γενική ομολογία- πληρέστερη εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους.

Η φλόγα που άναψε στο μυαλό του Ελληνικού κοινού ο Al Cisneros με ένα κερί επί σκηνής πέρυσι, καίει ακόμη δυνατά, και μένει να δούμε αν η εμφάνισή τους στις θα κάνει αυτή τη φλόγα να θεριέψει ακόμη παραπάνω…

Όταν στα μέσα του 2000 ο Al Cisneros έθετε σε λειτουργία τα γρανάζια για το παράλογο project των ΟΜ, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως το πόνημα του θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία, να εμπνεύσει μουσικούς και να «αιχμαλωτίσει» το αισθητήριο των fan του ακραίου ήχου. Πίστεψε όμως ο Chris Hakius και αυτό ήταν αρκετό για να παραχθεί το συγκλονιστικό σερί των “Variations on a Theme”, “Conference of the Birds” και “Pigrimage”, κάνοντας όλα τα παραπάνω πραγματικότητα.

Μέσα από τις στάχτες των θρυλικών SLEEP, οι δύο αυτοί μουσικοί Διόσκουροι μπόρεσαν να καλλιεργήσουν μια νέα οπτική, μία νέα φιλοσοφία πάνω στον ακραίο ήχο, με τον άρρηκτο δεσμό μπάσου και κρουστών να δείχνει το φως για τον δρόμο που πολλές μπάντες θα ακολουθούσαν στην επόμενη δεκαετία.

Και αν για κάποια χρόνια οι ΟΜ αποτελούσαν το καλά φυλαγμένο μυστικό ορισμένων οπαδών του stoner ήχου, οι περίπου 3 χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν πέρυσι στο Piraeus Academy για να λάβουν μέρος στη μυσταγωγία των Cisneros, Amos και Lowe, αποδεικνύουν πως πλέον το έργο των ΟΜ αναγνωρίζεται και λατρεύεται από ένα σημαντικά μεγαλύτερο και ποικιλόμορφο κοινό.

Διότι ακόμη και αν το line up άλλαξε, οι μεγαλειώδεις, μονολιθικές και ηχητικά πολυπολιτισμικές ιδέες της παρέας του Cisneros δε σταματούν να εκφράζονται με συνέπεια και άσβεστο πάθος, οδηγώντας αυτή την άνοιξη τους ΟΜ ακόμη και σε ένα από τα θρυλικά sessions του BBC Radio (το οποίο απαθανατίστηκε και σε ΕP).

Έτσι λοιπόν, με τη μεθυστική δυναμική των “God is Good”, “Advaitic Songs” και όλων των άλλων ογκόλιθων που μας έχουν προσφέρει εδώ και 15 πλέον χρόνια, οι ΟΜ θα επιστρέψουν για συνταράξουν συθέμελα για ακόμη μία φορά τα συναυλιακά δεδομένα της χώρας. Με ηχοτόπια που ταξιδεύουν, η σχεδόν ασκητική οπτική των ΟΜ πάνω στον fuzz/drone ήχο υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα μουσικό διαλογισμό που μόνο εκείνοι μπορούν να παράγουν και να οδηγήσει σε ακόμη ένα παρατεταμένο standing ovation από το Ελληνικό κοινό.

Οι ΟΜ μας καλούν σε ακόμη ένα μαγικό μουσικό ταξίδι σε μία ζωντανή εμφάνιση από την οποία κανείς δεν πρέπει να λείψει. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για αυτό το ταξίδι, ακολουθώντας το κάλεσμα όπως λιτά περιγράφηκε στο φανταστικό “Rays of the Sun/ To the Shirenbuilder” με τρεις λέξεις που αποκρυσταλλώνουν την μουσική φιλοσοφία των ΟΜ: “Travel on. Freedom”.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Φεστιβάλ 11.07.2025
Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!