E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Θράκη Αστικό Πανηγύρι» στα Αστέρια Live

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 12/11/2019 | 15:15

«Θράκη Αστικό Πανηγύρι» στα Αστέρια Live
ΠΑΤΡΑ - Asteria Live
Ημερομηνία: 24/11/2019
ΝΟE 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Ωρα προσέλευσης: 18:00

από 6 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το εργαστήρι χορού και μουσικής , Χορόδεντρο διοργανώνει ένα πανηγύρι αστικού χαρακτήρα αφιερωμένο στους χορούς και τα τραγούδια της Θράκης.

Η ορχήστρα που θα τα ερμηνεύσει είναι η Εβρίτικη Ζυγιά με τη συνοδεία της τραγουδίστριας  Δούκα Κατερίνας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί (μέρος)(ημέρα )(ώρα). Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι με εισιτήριο στην τιμή των Ευρώ (Προπώληση, Φοιτητικό, Ανέργων)  και Ευρώ στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χορόδεντρο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο

https://www.facebook.com/horodentro/

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Χορόδεντρο: 2310544379 (Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 21:00)

Κύρινας Στέργιος: 6933 35 07 46

Βιογραφικά των σχημάτων και των μουσικώ 

Εβρίτικη Ζυγιά

Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοεμφανίστηκε το 2007. Πέντε άνθρωποι με βιώματα και αγάπη για τη μουσική της Θράκης ένωσαν τις δυνάμεις τους και σφυρηλάτησαν το ομώνυμο σχήμα. Αποτελείται από όργανα αρχέγονα, βαθιά ριζωμένα στη μνήμη των ανθρώπων και συνυφασμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια με την παράδοση της Θράκης. «Εβρίτικη» επειδή έδρα έχει την περιοχή του Έβρου και «Ζυγιά», καθότι στη «γλώσσα» των παραδοσιακών μουσικών ο όρος δηλώνει την αντιπροσωπευτική παραδοσιακή ορχήστρα του κάθε τόπου. Η προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης της παραδοσιακής θρακικής μουσικής, η συνεχής έρευνα, καταγραφή και αναπαραγωγή ανέκδοτων τραγουδιών, η αδιάλειπτη συμμετοχή σε θρακικά ήθη και έθιμα, καθώς και η έντονη παρουσία σε πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός Ελλάδας συνθέτουν την ταυτότητα της Εβρίτικης Ζυγιάς.
Οι δισκογραφικές δουλειές του σχήματος:

  • «Τρανταφυλλόβεργα», με τραγούδια ανέκδοτα από το χωριό Χιονάδες Έβρου, Μάρτιος 2013
  • «Νερ για δγείτι αφιγκραστείτι», με τραγούδια ανέκδοτα από χωριά της Μακράς Γέφυρας, Ανατολική Θράκη, Μάρτιος 2016.


Τα μέλη:

Παρτινούδης Αλέξης: Θρακιώτική λύρα

Πασόπουλος Στρατής: Καβάλι

Στράτος Σπύρος: Γκάιντα

Στράτος Άγγελος: Κρουστά

Δούκα Κατερίνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μέσα απ’ το οικογενειακό της περιβάλλον έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το τραγούδι και το χορό. Συμμετείχε στη Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Φ.Ε.Θ.) στην αρχή ως χορεύτρια και στη συνέχεια διδάσκοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η χρόνια μελέτη της μουσικοχορευτικής ελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα η ενασχόλησή της με το παραδοσιακό τραγούδι, αποτυπώνονται για πρώτη φορά στη δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Δημούδη “ηλιοβασίλεμα στον Έβρο”, όπου συμμετέχει ως τραγουδίστρια. Λίγα χρόνια αργότερα ηχογραφούν με το θρακιώτικο παραδοσιακό σχήμα “μεθόριος¨, το διπλό cd “Έβρος”, όπου ερμηνεύει ανέκδοτα τραγούδια του βόρειου Έβρου. Συμμετέχει επίσης στη δισκογραφική δουλειά “Απόψε” της Σοφίας Νάτσιου.

Από το 2010 μαζί με τον Σταμάτη Πασόπουλο δημιούργησαν το “ραΔΥΟφωνο”. Το 2012 μαζί με τους Λευτέρη Τσικουρίδη, Μανώλη Πορφυράκη και Χρήστο Παππά δημιουργούν τους «πληρη νταξει» ερμηνεύοντας προπολεμικά ρεμπέτικα τραγούδια και μουσικές και εκδίδουν 3 δίσκους με πρωτότυπες εκτελέσεις/συνθέσεις του σχήματος.

  • Πληρη νταξει - 2013
  • Αποστολή στο διάστημα-2014
  • Τρίτος δίσκος – 2015
  • Soiree - 2019
    Με το ρεμπέτικο έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά το 2007 τραγουδώντας σε μουσικά στέκια της Θεσσαλονίκης.

Το 2016 εκδίδεται ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «φιλί στο στόμα» σε στίχους και μουσική της συνθέτριας/στιχουργού Σοφίας Νάτσιου.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2026

Φεστιβάλ 08.06.2026
Ένα καλοκαίρι που ξυπνά τις αισθήσεις

Οι KAPTEN επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο live του καλοκαιριού στο Θέατρο Κήπου

E-Daily 3.Left 08.06.2026
12 Ιουνίου | Opening Act: Paranauê | Κλείσε το εισιτήριό σου!

Athens Pride 2026: Συζήτηση για την επιβεβαιωτική φροντίδα και το δικαίωμα στην υγεία

LGBTQI+ 05.06.2026
Ειδικοί ψυχικής υγείας και μέλη του Proud Seniors Greece αναλύουν γιατί η επιβεβαιωτική φροντίδα παραμένει ζωτικής σημασίας για τα τρανς άτομα

Athens Pride 2026: Πανελλήνια πρεμιέρα για το θρυλικό «Ziggy Stardust and the Spiders from Mars»

LGBTQI+ 05.06.2026
Το εμβληματικό ντοκιμαντέρ για τον David Bowie προβάλλεται στο Ζάππειο με 13 επιπλέον λεπτά υλικού που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Pittaki Str Party: Το πιο μεγάλο open air πάρτι του Athens Pride επιστρέφει στο Μοναστηράκι

LGBTQI+ 05.06.2026
Το Athens Checkpoint και το Antivirus Magazine δίνουν το σύνθημα για το πιο καυτό event του Pre-Pride Week με μουσική, χορό και δράσεις ενημέρωσης για τη σεξουαλική υγεία