E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Τι είναι η «μετεωρολογική βόμβα» που προανήγγειλαν οι μετεωρολόγοι

Ερχονται βροχές και χαλάζι

Δημοσίευση 12/11/2019 | 14:07

Καιρός: Τι είναι η «μετεωρολογική βόμβα» που προανήγγειλαν οι μετεωρολόγοι

Για νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο Τρίτη προειδοποιεί η ΕΜΥ. Μάλιστα από τα δυτικά έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος του Open TV Κλέαρχος Μαρουσάκη χαρακτήρισε την επιδείνωση ως «μετεωρολογική βόμβα» καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στην περιοχή της Σικελίας θα πάρει περισσότερη υγρασία.

Όπως τόνισε, αυτό το γεγονός θα προκαλέσει θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η χώρα μας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι από τα δυτικά μέχρι και τα ανατολικά της χώρας. Μάλιστα στο Ιόνιο οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι 8 με 9 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Την Τρίτη, αναμένεται να πληγούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από το βράδυ η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, Ωστόσο, αναμένεται εξασθένηση από το απόγευμα.

Από το πρωί της Τετάρτης και μέχρι το μεσημέρι η κακοκαιρία θα σαρώσει την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και συγκεκριμένα την Αττική, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Επίσης μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» σε δυτική Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, στην ανατολική Μακεδονία και την υπόλοιπη Κρήτη.

Αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.