E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλία: Πλησιάζουν στο Σίδνεϊ οι πυρκαγιές ‑ Παγιδευμένοι οι κάτοικοι

«Η φωτιά επεκτείνεται γρήγορα» προειδοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία

Δημοσίευση 12/11/2019 | 12:47

Αυστραλία: Πλησιάζουν στο Σίδνεϊ οι πυρκαγιές ‑ Παγιδευμένοι οι κάτοικοι

Δεκάδες πυρκαγιές, ευνοημένες από τους σφοδρούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξερή βλάστηση, ενισχύθηκαν σήμερα και έχουν φθάσει μέχρι τα προάστια του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Πυροσβεστικά αεροσκάφη ψεκάζουν με επιβραδυντικό υλικό τα δένδρα και τις κατοικίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, από τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα προάστια του Σίδνεϊ, μόνο η μία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Από αέρος φωτογραφίες δείχνουν τις φλόγες να καταστρέφουν ένα δάσος ευκαλύπτων στην Τουραμούρα, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βορείως του Σίδνεϊ.

«Η φωτιά επεκτείνεται γρήγορα», προειδοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας της Νέας-Νότιας Ουαλίας.

Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί προληπτικά στις πολιτείες του Κουίνσλαντ και της Νέας-Νότιας Ουαλίας εξαιτίας των καταστροφικών, τελείως εξαιρετικού χαρακτήρα, συνθηκών.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που ζουν σε μία τεράστια ζώνη γύρω από το Σίδνεϊ να αναζητήσουν καταφύγιο, κρίνοντας ότι δεν έχουν χρόνο να απομακρυνθούν πριν φθάσουν οι φλόγες.

Επί περισσότερων των εκατό πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει μία ζώνη που ξεκινά από το Μπρισμπέιν και φθάνει στα περίχωρα του Σίδνεϊ, κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί για ένδεκα, ενώ πολλές πόλεις απειλούνται άμεσα.

«Αρκετοί άνθρωποι έλαβαν υπ'όψιν τις προειδοποιήσεις και έφυγαν εγκαίρως, αλλά, όπως είναι προφανές, άλλοι αποφάσισαν να μην το κάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας-Νότιας Ουαλίας.

«Για εκείνους που βρίσκονται ακόμη στις ζώνες που απειλούνται είναι πολύ αργά για να φύγουν. Αναζητήστε καταφύγιο, είναι η μόνη επιλογή σας», πρόσθεσε.

Από την Παρασκευή, οι πυρκαγιές στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας έχουν προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, έχουν καταστρέψει 150 σπίτια και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι με ταχύτητα 60 χλμ. αναμένονται σήμερα στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Κατά τους ειδικούς, ο συνδυασμός των στοιχείων αυτών μαζί με τη ξηρασία δημιουργεί τις χειρότερες συνθήκες που έχουν ποτέ καταγραφεί. Οι άνεμοι που πνέουν από δυσμάς απειλούν να προκαλέσουν επέκταση των πυρκαγιών μέχρι τις ανατολικές ακτές.
21880036

«Οι συνθήκες θα επιδεινωθούν», προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας-Νότιας Ουαλίας καλώντας τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών να παραμείνουν σε εγρήγορση. «Η υπερβολική αισιοδοξία σκοτώνει».

Η αστυνομία και ο στρατός συνδράμουν τους πυροσβέστες, που έχουν επίσης την υποστήριξη εκατό πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Η περίοδος των πυρκαγιών στην Αυστραλία, συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι, ήταν φέτος περισσότερο πρόωρη και σφοδρή και ίσως να εξελιχθεί στην χειρότερη που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Μόνο στην Νέα-Νότια Ουαλία, 10.000.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί, δηλαδή , τρεις φορές περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολυτεχνείο: Πάνω από 15 χιλιάδες τίμησαν την επέτειο εξέγερσης με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ελλάδα Χτες
Πορείες μνήμης για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Φίλος στη φυλακή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα, επικοινωνούσε καθημερινά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θρίλερ με νεκρό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να δέχθηκε μπουνιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο από επιβάτες μηχανής που πιθανόν να εμπλέκονται στο εν λόγω τροχαίο

Ολλανδία: Μυστήριο με 49 θανάτους από παράνομη online «φαρμακαποθήκη»

Κόσμος Χτες
Νομικό «παραθυράκι» και δεκάδες θύματα

Αργεντινή: Απίστευτο ξύλο σε αγώνα της Β’ Εθνικής ανάμεσα σε παίκτες με μάχες σώμα με σώμα

Αθλητικά Νέα Χτες
Στα video που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται η σφοδρότητα στις μάχες ανάμεσα στους παίκτες

ΗΠΑ: Απελαύνεται η 26χρονη που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε 12χρονο

Κόσμος Χτες
«Αισχρά μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του»

Πάτρα: Έξι χρόνια κάθειρξη σε γυναίκα για εγκατάλειψη πέντε κουταβιών

Ελλάδα Χτες
Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια έχουν υιοθετηθεί

Υποχρεωτική από 1/12 η αποδοχή πληρωμής με IRIS από τις επιχειρήσεις στις λιανικές συναλλαγές

Οικονομία Χτες
Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ ενημερώνει και για τις νέες τεχνικές προδιαγραφές

Αριάνα Γκράντε: Εννέα μέρες φυλάκιση επιβλήθηκαν στον άντρα που της επιτέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Wicked: For Good»

Κόσμος Χτες
Ο 26χρονος Τζόνσον Γουέν είχε πηδήξει κιγκλίδωμα και είχε αρπάξει την 32χρονη σταρ

Συναγερμός στην Οδησσό: Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό τάνκερ που πήγαινε αέριο στην Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Τυλίχθηκε στις φλόγες από την επίθεση ρωσικού drone ένα πλοίο με τουρκική σημεία που μετέφερε υγραέριο - Ασφαλές το πλήρωμα