E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κίνα: Ανδρας μπήκε σε νηπιαγωγείο και ψέκασε 51 παιδιά με διαβρωτικό υγρό

Εισήλθε στο νηπιαγωγείο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο και στη συνέχεια ψέκασε τα θύματα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/11/2019 | 12:01

Κίνα: Ανδρας μπήκε σε νηπιαγωγείο και ψέκασε 51 παιδιά με διαβρωτικό υγρό

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, τραυματίστηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος εισέβαλε σε ένα νηπιαγωγείο της νοτιοδυτικής Κίνας και τους ψέκασε με διαβρωτικό υγρό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο ύποπτος, ένας 23χρονος το επίθετο του οποίου είναι Κονγκ, εισήλθε στο νηπιαγωγείο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο και στη συνέχεια ψέκασε τα θύματα με υδροξείδιο του νατρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης Καϊγιουάν, στην επαρχία Γιουνάν.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 3:35 μμ τοπική ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Weibo, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Twitter.

Περίπου 51 παιδιά και τρεις νηπιαγωγοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων με "σοβαρά συμπτώματα".

Η αστυνομία συνέλαβε τον Κονγκ σχεδόν μια ώρα μετά την επίθεση.

"Επειδή οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν παιδί, η έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει ψυχική διαταραχή", είπαν οι τοπικές αρχές προσθέτοντας ότι είχε προβλήματα και στην προσωπική ζωή και την εργασία του.

Όλα αυτά του προκάλεσαν "μια απαισιόδοξη νοοτροπία και σκέψεις για εκδίκηση εις βάρος της κοινωνίας", σημείωσαν.

Οι βίαιες επιθέσεις με στόχο μαθητές είναι συχνές στην Κίνα, όπου έχουν σημειωθεί μοιραία περιστατικά τα τελευταία χρόνια συνήθως με δράστες που χρησιμοποίησαν μαχαίρι.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας 28χρονος σκότωσε εννέα μαθητές Δημοτικού την ώρα που σχόλαγαν σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις με μαχαίρι που σημειώνονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο δράστης, ο οποίος δήλωσε ότι είχε υποστεί μπούλινγκ ως μαθητής στην επαρχία της βόρειας Κίνας Σαανσί, εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου.

Αργότερα το 2018, μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι τραυμάτισε 14 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της επαρχία Σετσουάν.

Η 39χρονη δράστης τραυμάτισε τους μαθητές καθώς επέστρεφαν στις τάξεις τους μετά την πρωινή τους άσκηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Νέα θύματα σε Χαλκιδική και Σέρρες ‑ η λεία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Αρχών, οι δράστες συνεχίζουν να εντοπίζουν νέα θύματα

Σαγράδα Φαμίλια: Δείτε τι σηματοδοτεί η ιστορική στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε 144 χρόνια

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο τελευταίος σταυρός στον Πύργο του Ιησού Χριστού ολοκλήρωσε την ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να αναλαμβάνει να εγκαινιάσει τον ναό στη Βαρκελώνη.

Ίος: 28χρονος δάγκωσε τον διοικητή του ΑΤ στο πόδι για να ξεφύγει μετά την προσαγωγή του

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, 17 και 28 ετών, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οδηγώντας σε καταγγελία για διατάραξη υπηρεσίας

Τροχαίο με εγκλωβισμό οδηγού στη Θήβα

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα - προανάκριση διενεργεί η τροχαία

Σοκ στην Αιγιάλεια: Δίπλα δίπλα νεκροί μάνα και γιος ‑ Το στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νεκρό ζευγάρι μάνας και γιου εντοπίστηκε στο σπίτι τους στον Λόγγο

Γιατί μύριζε αέριο σε όλη την Αττική; Η απάντηση δόθηκε

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η επιστημονική ομάδα AtmoHUB εντόπισε την πιθανότερη πηγή της έντονης δυσοσμίας που αναστάτωσε την Αθήνα στις 19 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: Φίδι φώλιασε σε μηχανή αυτοκινήτου σε νέο περιστατικό

Ελλάδα 09.06.2026
Ο οδηγός άνοιξε το καπό και βρέθηκε μπροστά στο ερπετό

Λαμία: Αγριογούρουνο ανακάλυψε μπάλα σε χωράφι και έκανε… ντρίπλες! – Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Το ζώο σπρώχνει τη μπάλα με τη μουσούδα του και την ακολουθεί καθώς εκείνη κυλάει

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Νάντια Χριστολουκά

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο

Σοκ: Ποια είναι η 37χρονη γυναίκα που έπεισε μια οικογένεια ότι ήταν 12χρονη για να την υιοθετήσουν

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η 37χρονη Αμάντα Μαρία Σόουζα ντε Ολιβέιρα έζησε 14 μήνες ως «θετή κόρη» σε οικογένεια στο Ζοϊνβίλ της Βραζιλίας πριν αποκαλυφθεί η απάτη.

Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ έκοψε το νερό στην πρώην γυναίκα του – Συνελήφθη για απειλές

Ελλάδα 09.06.2026
Στο σπίτι του συνταξιούχου αστυνομικού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όπλο, όπως και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων που διατηρούσε παράνομα

Νέα απόφαση Πιτσιλή: Ποιες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο» και για πόσο

Οικονομία 09.06.2026
Αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις, «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές και βία κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ.