E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από σήμερα

Πού και πότε θα «κτυπήσει» η Βικτώρια

Δημοσίευση 12/11/2019 | 08:15

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από σήμερα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζει η καταιγίδα Βικτώρια. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων και θυελλωδών ανέμων. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε θα ξεκινήσει η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τρίτη, προβλέπεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι και θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο. Έως το μεσημέρι θα επικρατήσουν νεφώσεις αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία και το Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 20 βαθμούς), 20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το απόγευμα και τις νυκτερινές ώρες καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Δείτε σε βίντεο την εξέλιξη της καταιγίδας:

Οκτώ μποφόρ και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Εξασθένηση από το μεσημέρι της Πέμπτης

Για την Πέμπτη προβλέπεται στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης για αγρότες: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι στα μπλόκα – Θέλουν διάλογο και τους «τραμπουκίζουν»

Ελλάδα Χτες
«Αυτοί που φώναζαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στήριξαν τη μεταρρύθμιση στη Βουλή»

Ροδόπη: Αγρότες πέταξαν βαμβάκι και σανό στο γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ελλάδα Χτες
Κατά πληροφορίες, τόσο ο βουλευτής όσο και οι συνεργάτες του απουσίαζαν τη στιγμή της κινητοποίησης

Σέρρες: Αφαντος παραμένει ο διοικητής της πυροσβεστικής – «Δεν τον είδε κανείς»

Ελλάδα Χτες
Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα, με τις Αρχές να διατηρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Λαβρόφ: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν με 91 drones την κατοικία του Πούτιν – «Είναι ψέματα», λέει ο Ζελένσκι

Κόσμος Χτες
Η Ρωσία αναμένεται να αλλάξει στάση στις διαπραγματεύσεις μετά την καταγγελλόμενη επίθεση - Αρνείται τις κατηγορίες η Ουκρανία

Συνελήφθη παίκτης του Κολοσσού Ρόδου για υπόθεση ναρκωτικών

Ελλάδα Χτες
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία

Κρήτη, Πομπηία και Στόουνχεντζ: Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2025 που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε

Πολιτισμός Χτες
Ο λαβύρινθος 4.000 ετών και ο μύθος του Μινώταυρου – Νέα ευρήματα σε Πομπηία, Ισπανία και Γαλλία

Google: Το «δώρο» στους χρήστες του Gmail – Η σημαντική αλλαγή που έρχεται σύντομα

Tech + Science Χτες
Η Google λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους του Gmail να απαλλαγούν από τις… ντροπιαστικές διευθύνσεις.

ΑΑΔΕ: «Παγώνουν» 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά

Οικονομία Χτες
Η πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές «παγώνει» και θα επανέλθει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι ‑ Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

Ελλάδα Χτες
Οι συνθήκες της πτώσης του ανήλικου διερευνώνται

Θεσσαλονίκη: Υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ πήγαινε στο φαρμακείο για τη μητέρα του

Ελλάδα Χτες
Ο 55χρονος διασωληνώθηκε στο σημείο από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέλφια νεκρά από αναθυμιάσεις

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για μία γυναίκα 65 ετών και έναν άνδρα 73 ετών, οι οποίοι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, πιθανότατα προερχόμενες από ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση

Μουγκοπέτρος: Αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο

Ελλάδα Χτες
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αθώος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, την οποία υπέβαλε η σύζυγός του ανήμερα των Χριστουγέννων, και οδήγησε στη σύλληψή του