E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από σήμερα

Πού και πότε θα «κτυπήσει» η Βικτώρια

Δημοσίευση 12/11/2019 | 08:15

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από σήμερα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζει η καταιγίδα Βικτώρια. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων και θυελλωδών ανέμων. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε θα ξεκινήσει η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τρίτη, προβλέπεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι και θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο. Έως το μεσημέρι θα επικρατήσουν νεφώσεις αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία και το Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 20 βαθμούς), 20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το απόγευμα και τις νυκτερινές ώρες καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Δείτε σε βίντεο την εξέλιξη της καταιγίδας:

Οκτώ μποφόρ και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Εξασθένηση από το μεσημέρι της Πέμπτης

Για την Πέμπτη προβλέπεται στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών‑Λαμίας λόγω εργασιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τις 3 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2026

Η «ΕΛ.ΑΣ.» ζητά κυβερνητική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής

Γαλλία: Έκλεψαν ξανά τη διάσημη μπανάνα των 6,2 εκατ. δολαρίων από μουσείο

E-Daily 3.Left Χτες
Η μπανάνα που αξίζει εκατομμύρια, έκανε «φτερά» από το μουσείο

Κρήτη: Ξεβράστηκε εξάρτημα ρωσικού πυραύλου σε παραλία του Αγίου Νικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το εύρημα μοιάζει με μεταλλική μπάλα που όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη βδομάδα πρόκειται για εξάρτημα τροφοδοσίας αντιαεροπορικού πυραύλου Ρωσικής κατασκευής

WSJ: Ο ΟΗΕ κινδυνεύει με χρεοκοπία ‑ ΗΠΑ και Κίνα καθυστερούν δισεκατομμύρια σε εισφορές

Κόσμος Χτες
Με βάση τους σημερινούς υπολογισμούς, τα διαθέσιμα κεφάλαια στον ΟΗΕ ενδέχεται να εξαντληθούν έως τα μέσα Αυγούστου

Παρέμβαση Μπελέρη για τα επεισόδια στην Αλβανία ‑ Θέτει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Φρέντι Μπελέρης στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «τα περιστατικά αυτά εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών

Καιρός: Θερμό το σκηνικό του Αγίου Πνεύματος ‑ Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 35℃

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ώρες - Πού αναμένονται βροχές

Δεκάδες νεκροί από τεράστια έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες στη Μιανμάρ, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τη στιγμή της πυροδότησης δεκάδων εκρηκτικών μηχανισμών με ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και φλόγες να υψώνονται προς τον ουρανό

PosoKanei: 10.000 προϊόντα στη νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ – Πώς λειτουργεί

Οικονομία Χτες
Το PosoKanei αντικαθιστά τον e–katanalotis στη «μάχη» κατά της ακρίβειας

Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας: «Θα σε περιμένει μια ψυχή να σε προϋπαντήσει»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συγκινητική ανάρτηση της Κέλλυς Καμπάκη για τον άνδρα που είχε λάβει μόσχευμα από την 21χρονη κόρη της

Επεισόδια στην Αλβανία για την ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος – Τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος σε ευαίσθητη οικολογικά ζώνη – Η πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών