E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Φενερ κάλεσε σε απολογία τον Σλούκα επειδή δεν κράτησε το πανό για τον Κεμάλ

Η διοίκηση της ομάδας επιθυμεί να δώσει τέλος στην υπόθεση

Δημοσίευση 11/11/2019 | 19:42

Η Φενερ κάλεσε σε απολογία τον Σλούκα επειδή δεν κράτησε το πανό για τον Κεμάλ

Συνέχεια δίνεται στην ιστορία που ξεκίνησε με τον Κώστα Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε, με την κίνησή του να μην κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες της τουρκικής ομάδας που δεν ακούμπησε το πανό που έγραφε: «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Όπως αναφέρει η Fanatik, ο διεθνής Έλληνας γκαρντ κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση του τουρκικού συλλόγου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την κίνησή του, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη γείτονα χώρα και ειδικά στις τάξεις των οπαδών.

Με την κίνηση αυτή, η διοίκηση της Φενέρ επιθυμεί να δώσει τέλος στην υπόθεση, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις, δεδομένου ότι το αντίστοιχο είχε συμβεί με τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς που έκαναν Τούρκοι αθλητές -σε διάφορα αθλήματα- με αφορμή την επέμβαση της Άγκυρας στη Συρία.

Η θέση του Σλούκα για την κίνησή του

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε στο ματς με την Μπεσίκτας. Ο ίδιος ο 29χρονος γκαρντ πήρε θέση μέσω διευκρινιστικής δήλωσης στην ιστοσελίδα του συλλόγου, υποστηρίζοντας πως ήταν συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν συνειδητοποίησε τι συνέβη εκείνη την στιγμή, ενώ ξεκαθάρισε πως σέβεται απόλυτα τη Φενέρμπαχτσε και γενικότερα την Τουρκία, αφού μένει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι' αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας», ήταν η θέση του Σλούκα.

Εμετική επίθεση στον Θεσσαλονικιό γκαρντ

Παρόλα αυτά, Τούρκοι οπαδοί έκαναν διαδικτυακή επίθεση στον Κώστα Σλούκα για την άρνηση του να μεταφέρει το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ, με αναφορές στη Σμύρνη και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μάλιστα, ένας Τούρκος πρώην ΝΒΑer, που φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα των Σέλτικς και των Καβαλίερς και αγωνίζεται πλέον στην Καρσίγιακα, ο Σεμίχ Ερντέν, έγραψε στο Twitter: «Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας!».

Υπάρχουν και αυτοί που τον υπερασπίστηκαν

Δεν είναι, όμως, όλες οι φωνές που πήραν θέση πάνω στο θέμα ίδιες. Ο Ερντέμ Τσαν, ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε, έσπευσε να υπερασπιστεί τον διεθνή παίκτη μέσω Instagram.

«Όποιος με γνωρίζει, ξέρει καλά την αφοσίωσή μου στη σημαία της Τουρκίας και στον μεγάλο μας ηγέτη, Ατατούρκ. Ο Κώστας Σλούκας έχει δείξει σεβασμό στην χώρα μας, στην σημαία μας και στον ηγέτη μας από τη πρώτη μέρα που βρέθηκε στον σύλλογο», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο άμεσος συνεργάτης του Σέρβου τεχνικού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Benim bayrağıma, cumhuriyetime ve Ulu önderimiz Atatürk’e olan bağlılığımı bilen bilir. Bu takımın mensubu olan bir Türk antrenör olarak Kostas Sloukas ın geldiği ilk günden beri Ülkemize, bayrağımıza ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı gösterdiği saygı ve ciddiyet, tıpkı diğer oyuncularımız gibi, hep en üst düzeyde olmuştur. Samimiyetle açıkladığı bu durumla ilgili başka çabalara girilmesi ve olayın başka yönlere götürülme çabası yakışık almaz durumdadır. Derdim durumdan vazife çıkarmak değil, samimiyetini bildiğim takım arkadaşımı yalnız bırakmamaktır, biline...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erdem Can (@erdemcan4) στις

Επίσης, οπαδοί της Φενέρ εξέφρασαν μαζικά τη στήριξή τους στον παίκτη με μηνύματα όπως «είμαστε πάντα μαζί σου», «ως φίλαθλοι της Φενέρ, σε αγαπάμε και σε στηρίζουμε», «θα σε αγαπάμε για πάντα, μην φύγεις», «ό,τι κι αν έκανες, ξέρουμε ότι είσαι ειλικρινής και ήταν ένα ατυχές συμβάν. Δεν θα σταματήσουμε να σε στηρίζουμε».

Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και ποια θα είναι η κατάληξή της για τον Θεσσαλονικιό μπασκετμπολίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντριου ‑ Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Κόσμος 01.02.2026
Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ‑ Επτά περιοχές σε red code ‑ Μπαράζ κλήσεων στο 112

Καιρός 01.02.2026
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Ελλάδα 01.02.2026
Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος Χτες
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα Χτες
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026