E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας

Μετά την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Εφετείου

Δημοσίευση 11/11/2019 | 18:28

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο ειδικός φρουρός Επαμεινώδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης με το οποίο αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία.

Έτσι, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει για την αναίρεση ή όχι της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το Εφετείο επέβαλε στον ειδικό φρουρό κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Αποτέλεσμα ήταν ο ειδικός φρουρός να βρεθεί εκτός φυλακής μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου καθώς είχε εκτίσει την ποινή που προβλεπόταν στην οποία προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, η απόφαση των ανώτατων δικαστών για την «υπόθεση Κορκονέα» θα αποτελέσει νομολογιακή πυξίδα σε ό,τι αφορά τα όρια και τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου , που αφορά σε δεκάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ