E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήρε 84 εκατ. από το διαζύγιό της, αλλά έκανε αγωγή για άλλα τόσα

Η 58χρονη ζητούσε να πάρει το 1/3 της περιουσίας του πρώην συζύγου της

Δημοσίευση 10/11/2019 | 18:26

Πήρε 84 εκατ. από το διαζύγιό της, αλλά έκανε αγωγή για άλλα τόσα

«Πόρτα» έφυγε από το Αγγλικό δικαστήριο η Natalia Potanina, το διαζύγιο της οποίας με τον Ρώσο ολιγάρχη, Vladimir Potanin θεωρείται ως ένα από τα πιο ακριβά που έχουν βγει ποτέ.

Και αυτό γιατί η πρώτη απόφαση που βγήκε στην πατρίδα τους, της επιδίκασε ένα ποσό της τάξεως των 84 εκατομμυρίων δολαρίων, σε ρευστό και ακίνητη περιουσία.

Ωστόσο η 58χρονη θεωρούσε πως έπρεπε να πάρει το 1/3 της περιουσίας του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στην Ρωσία, η οποία φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, θεωρώντας πως έχει μερίδιο στην περιουσία που έχτισε όσο ήταν μαζί.

Έτσι, αφού μετακόμισε στην Αγγλία άνοιξε εκ νέου την υπόθεση εκεί, προσλαμβάνοντας τρεις ειδικούς σε τέτοια θέματα, την Baroness Shackleton, τον Frances Hughes και τον Charles Howard, με την ακροαματική υπόθεση της διαδικασία να κρατάει τρεις ημέρες.

Η απόφαση όμως που ανακοινώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, δεν ήταν με το μέρος της...

Ο δικαστής δεν έκρινε απλώς οτι το ποσό που εισέπραξε ήταν αρκετό, αλλά της άσκησε και σκληρή κριτική κατά την ανακοίνωση της απόφασής του, καθώς μεταξύ άλλων η Potanina είχε υποστηρίξει οτι είχε λάβει 41,5 εκατομμύρια και όχι 84 συν άλλα 7,3 για τις ανάγκες των παιδιών.

«Για τους περισσότερους ανθρώπους φαίνεται αδιανόητο κάποιος να έχει λάβει 40-80 εκατομμύρια δολάρια και να υποστηρίξει οτι δεν έχουν ικανοποιηθεί οι λογικές του ανάγκες», ενώ λίγο αργότερα της τα... έχωσε για το γεγονός οτι έφερε εσκεμμένα την υπόθεση της στην Αγγλία που φημίζεται για τα μεγάλα ποσά που επιδικάζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η 58χρονη μέσω εγγράφων είχε ισχυριστεί πως από το ποσό που έλαβε τις έχουν μείνει μόνο 19 εκατομμύρια, καθώς τα υπόλοιπα έχουν πάει στην αδελφή της που προσέχει την 99χρονη μητέρα της στην Ρωσία.

Θυμίζουμε πάντως, πως το 2016 δικαστήριο του Λονδίνου είχε επιδικάσει το ποσό των 453 εκατομμυρίων λιρών στην Tatiana για το διαζύγιό της με τον Farkhad Akhmedov παρά το γεγονός οτι είχαν χωρίσει πριν από 15 χρόνια στην Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος 04.04.2026
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα 04.04.2026
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος 04.04.2026
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα 04.04.2026
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία 04.04.2026
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα 04.04.2026
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα 04.04.2026
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα 04.04.2026
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.