E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήρε 84 εκατ. από το διαζύγιό της, αλλά έκανε αγωγή για άλλα τόσα

Η 58χρονη ζητούσε να πάρει το 1/3 της περιουσίας του πρώην συζύγου της

Δημοσίευση 10/11/2019 | 18:26

Πήρε 84 εκατ. από το διαζύγιό της, αλλά έκανε αγωγή για άλλα τόσα

«Πόρτα» έφυγε από το Αγγλικό δικαστήριο η Natalia Potanina, το διαζύγιο της οποίας με τον Ρώσο ολιγάρχη, Vladimir Potanin θεωρείται ως ένα από τα πιο ακριβά που έχουν βγει ποτέ.

Και αυτό γιατί η πρώτη απόφαση που βγήκε στην πατρίδα τους, της επιδίκασε ένα ποσό της τάξεως των 84 εκατομμυρίων δολαρίων, σε ρευστό και ακίνητη περιουσία.

Ωστόσο η 58χρονη θεωρούσε πως έπρεπε να πάρει το 1/3 της περιουσίας του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στην Ρωσία, η οποία φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, θεωρώντας πως έχει μερίδιο στην περιουσία που έχτισε όσο ήταν μαζί.

Έτσι, αφού μετακόμισε στην Αγγλία άνοιξε εκ νέου την υπόθεση εκεί, προσλαμβάνοντας τρεις ειδικούς σε τέτοια θέματα, την Baroness Shackleton, τον Frances Hughes και τον Charles Howard, με την ακροαματική υπόθεση της διαδικασία να κρατάει τρεις ημέρες.

Η απόφαση όμως που ανακοινώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, δεν ήταν με το μέρος της...

Ο δικαστής δεν έκρινε απλώς οτι το ποσό που εισέπραξε ήταν αρκετό, αλλά της άσκησε και σκληρή κριτική κατά την ανακοίνωση της απόφασής του, καθώς μεταξύ άλλων η Potanina είχε υποστηρίξει οτι είχε λάβει 41,5 εκατομμύρια και όχι 84 συν άλλα 7,3 για τις ανάγκες των παιδιών.

«Για τους περισσότερους ανθρώπους φαίνεται αδιανόητο κάποιος να έχει λάβει 40-80 εκατομμύρια δολάρια και να υποστηρίξει οτι δεν έχουν ικανοποιηθεί οι λογικές του ανάγκες», ενώ λίγο αργότερα της τα... έχωσε για το γεγονός οτι έφερε εσκεμμένα την υπόθεση της στην Αγγλία που φημίζεται για τα μεγάλα ποσά που επιδικάζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η 58χρονη μέσω εγγράφων είχε ισχυριστεί πως από το ποσό που έλαβε τις έχουν μείνει μόνο 19 εκατομμύρια, καθώς τα υπόλοιπα έχουν πάει στην αδελφή της που προσέχει την 99χρονη μητέρα της στην Ρωσία.

Θυμίζουμε πάντως, πως το 2016 δικαστήριο του Λονδίνου είχε επιδικάσει το ποσό των 453 εκατομμυρίων λιρών στην Tatiana για το διαζύγιό της με τον Farkhad Akhmedov παρά το γεγονός οτι είχαν χωρίσει πριν από 15 χρόνια στην Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος 24.01.2026
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος 24.01.2026
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος 24.01.2026
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα 24.01.2026
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα 24.01.2026
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος 24.01.2026
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα 24.01.2026
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα 24.01.2026
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού